Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Verzorg lang en beschadigd haar tot in de punten

Verzorg lang en beschadigd haar tot in de punten

Mooi, lang haar, wie wil dat niet? Lang haar is prachtig, maar kan ook snel beschadigen. Verzorg je lange lokken goed met de juiste tips en haarproducten en geniet van je lange haar.


Hoe herken je beschadigd haar?

Beschadigd haar voelt vaak droog aan en is moeilijk door te kammen wanneer het nat is. Ook kun je je haarpunten bekijken om te zien of je haar beschadigd is. Gespleten haarpunten, ook wel dode haarpunten genoemd, zijn te herkennen aan de haarpunt die in tweeën of drieën gesplitst is. In de afbeelding hieronder is het verloop van de verschillende stadia van het splijten van haarpunten in beeld gebracht. Beschadigd haar herken je ook aan kleine, korte haartjes die zich over je gehele haar bevinden. Dat zijn afgebroken haren.Hoe ontstaat beschadigd haar?

Lang, beschadigd haar kan diverse oorzaken hebben. De drie meest voorkomende oorzaken van beschadigd haar lees je hieronder, met daarbij de beste oplossingen om jouw haar mooi op lengte te krijgen.

1. Beschadigd haar door hitte

De belangrijkste boosdoener is blootstelling aan overmatige hitte. Door het regelmatig gebruiken van een stijltang, föhn of krultang, droogt het haar uit en wordt het poreuzer en breekbaar. Laat je stylingtools vaker links liggen en probeer je haar aan de lucht te laten drogen. Ook dan creëer je een stijlvolle look, bijvoorbeeld met een haarmousse, beach spray of texture spray. Wanneer je toch een föhn, krul- of stijltang gebruikt, gebruik dan altijd een hittebeschermer in je lange haar om het te beschermen tegen haarbreuk.


2. Een van de meest gemaakte fouten: je haar kammen als het nat is

Een andere veroorzaker van het afbreken van je haren, is je lange haar te hard kammen of borstelen terwijl het nat is. Nat haar is gevoeliger dan droog haar en wanneer je er een kam doorheen haalt, breekt het extra snel af. Gebruik altijd een kam met brede punten en zorg ervoor dat je haar eerst handdoekdroog is door het in een handdoek te wikkelen. Let op, wrijf je haar niet droog met je handdoek, daarmee beschadig je het haar juist. Begin onderaan met kammen en werk zachtjes naar boven. Zo voorkom je dat je hard aan je haren moet trekken om alle klitten eruit te krijgen. Wanneer je last van klitten hebt is het aan te raden om altijd een conditioner te gebruiken. Geef de conditioner de tijd om in het haar te trekken. Na het uitspoelen is je handdoekdroge haar een stuk makkelijker uit te kammen.


3.Wat haarstijl betreft is het advies: draag het los

Als je je haar te strak in een vlecht, staart of knot te trekt, breekt je haar af en beschadigt het. Om lang haar mooi en gezond te houden is het slim om je haar niet te vaak in een strakke staart of knot met elastiek te dragen. Draag het liever los, half omhoog met een haarklem of nonchalant ingevlochten met een sjaaltje eromheen geknoopt. Zo staat er minder druk op je haar en beschadigt het minder snel.

Wil je toch je haar bij elkaar binden met een elastiekje? Kies dan voor een elastiek zonder ijzer. Juist dat ijzeren gedeelte zorgt ervoor dat je haar sneller afbreekt. Een andere optie is een telefoondraad elastiek. Dat is een gedraaid plastic elastiek, dat lijkt op een ouderwets telefoonsnoer. Doordat het elastiekje gedraaid is, hoef je hem niet zo strak in te draaien en zakt hij toch niet uit.


Hoe verzorg je beschadigd haar?

Lang haar dat beschadigd is wil je het liefst gezond en levendig krijgen zonder het af te knippen. Verzorg je haar met een herstellende formule met versterkende keratine, vitamines en castor olie die lang, beschadigd haar verzorgt en laat glanzen. Elvive Dream Lengths shampoo en conditioner zijn de ideale haarproducten speciaal ontwikkeld voor lang en beschadigd haar. Elvive Dream Lengths No Haircut Cream is een fijne leave-in formule die gespleten haarpunten vermindert, het haar versterkt in de lengte én in de punten en tegelijkertijd hittebescherming biedt tot 180°C tijdens het föhnen, krullen of stijlen.

Om je lange lokken een extra oppepper te geven kun je ook een haarmasker aanbrengen. Het Elvive Dream Lengths Heat Mask is een zelfverwarmend masker speciaal ontwikkeld om je haar intens te verzorgen. Het bestaat uit een balsem verrijkt met keratine, vitamines en castor olie en uit een tissue haarmasker verrijkt met een verzorgende olie om je haar te voeden.Ontdek hier meer over de Elvive Dream Lengths haarverzorgingslijn voor het lange haar van je dromen.


Bekijk de gerelateerde producten hieronder.

MEER HAARVERZORGINGS TIPS

#message

Meer informatie