Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Haaruitval en dunner wordend haar: dit zijn de belangrijkste oorzaken

Haaruitval en dunner wordend haar: dit zijn de belangrijkste oorzaken

We verliezen gemiddeld ongeveer 100 haren per dag. Desondanks dat dit klopt, is er soms een dunne lijn tussen ‘normaal’ haarverlies en overmatige haaruitval. Blijven er plotseling plukken haar in je borstel achter? In dit artikel vertellen we meer over de belangrijkste oorzaken en hoe je haaruitval en dunner wordend haar voorkomt.

Waarom valt je haar uit?

Stress, dieet en bepaalde medicijnen kunnen het haar verzwakken. Er zijn ook twee belangrijke symptomen om op te letten: dunner wordend haar en gespleten haarpunten. Als je haar een stroachtige textuur heeft en lastig te ontwarren is, is dat een teken dat je je gewoontes zult moeten veranderen. Hete stylingtools zoals een föhn, krultang, chemische behandelingen, hard borstelen en strakke kapsels hebben invloed op de hoofdhuid en de algehele gezondheid van het haar. Tot zover de theorie, maar hoe krijg je je mooie lokken terug?

Wat is de beste haarverzorging bij haaruitval en dunner wordend haar?


Wat is de beste haarverzorging bij haaruitval en dunner wordend haar?

Begin met een van de nieuwe Elvive Full Resist producten, zoals de Elvive Full Resist Power Masker, van L'Oréal Paris. Dit masker is speciaal ontwikkeld voor verzwakt haar met de neiging om uit te vallen. Of kies voor het volledige assortiment van Elvive Full Resist, inclusief de speciale shampoo en conditioner. Full Resist is de eerste haar herstellende verzorging voor haar en hoofdhuid van L'Oréal Paris. Het is verrijkt met herstellende ingrediënten zoals biotine, vitamine B5 en arginine en garandeert meer kracht in het haar en minder haar in de borstel.


Een paar tips om het meeste uit je nieuwe haarverzorgingsroutine te halen:

TIP 1. Beperk slechte gewoontes waarmee je het haar beschadigt. Borstel het haar niet te lang en niet te hard, begin niet direct met föhnen als je haar nog kletsnat is en zet de je krultang of stijltang niet op de heetste stand.

TIP 2. Draag je haar niet te strak naar achteren. Als er elke dag spanning op je hoofdhuid en haarzakjes staat door het haar strak vast te binden, kunnen haren afbreken, haarzakjes beschadigen en je kunt er zelfs kale plekken van krijgen. Draag je haar daarom liever in een lossere paardenstaart of vlecht en bind het elastiek er niet te stevig om heen.

TIP 3. Let op wat je eet. Gezond haar ontstaat ook van binnenuit. Zorg ervoor dat je, en in het bijzonder je haar, de essentiële vitamines binnenkrijgt van gezond, voedzaam en minder bewerkt eten.

MEER HAARVERZORGING TIPS

#message

Meer informatie