Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
10 tips voor het perfect aanbrengen van mascara

10 tips voor het perfect aanbrengen van mascara

Mascara is het meest geliefde make-upproduct van vrouwen. Het vormt een essentieel onderdeel in je make-up collectie. Want wie wil er nu geen lange, volle en gekrulde wimpers? Wij leggen je precies uit hoe je deze perfecte mascara aanbrengt voor het mooiste resultaat.

Mascara Aanbrengen Collage

1. Voorkom uitdroging

Het aanbrengen van je mascara, begint al met de manier waarop je het borsteltje tevoorschijn haalt. Pomp niet met je mascara in en uit de huls, maar maak een draaiende beweging wanneer je het borsteltje in en uit het flesje haalt. Zo voorkom je dat er lucht bij de mascara komt en je mascara uitdroogt.


2. Teveel mascara

Zit er teveel mascara op jouw borsteltje? Veeg de overtollige mascara dan eerst af aan een tissue. Zo voorkom je klontjes of een spinnenweb-effect.

Ronde ogen: Creëer lengte en breng een mooie, lange wing aan in de buitenzijde van je ooghoeken. Een cat eye past heel goed bij jouw ogen.


3. Zigzaggen

Start in het midden wanneer je mascara aanbrengt en werk van daaruit naar de zijkanten toe. Maak daarbij een zigzaggende beweging. Zo bereikt het borsteltje de gehele wimper en separeert het de wimpers.


4. Buitenste wimpers

De buitenste wimpers in je ooghoeken geven je ogen expressie. Sla deze dus niet over. Voor de buitenste wimpers gebruik je het puntje van je borsteltje. Zorg er wel voor dat er geen overtollige mascara op het puntje zit en veeg dit zo nodig af aan een tissue.


5. Mascara op de bovenzijde van je wimpers

Nadat je mascara aan de onderkant van je wimpers hebt aangebracht, doe je dit ook aan de bovenkant. Dit voelt misschien tegenstrijdig, omdat je je wimpers weer naar beneden lijkt te kammen, maar op deze manier hecht de mascara beter aan je wimpers. Dit zorgt alleen maar voor meer volume.


6. Neem je tijd

Het opdoen van mascara is een precies werkje dat je beter niet zomaar af kunt raffelen. Neem de tijd, maak langzame bewegingen en beweeg daarbij met het borsteltje vanaf de wortel naar het uiteinde van je wimpers. Zo voorkom je dat je de uiteinden van je wimpers overslaat. Als je snelle bewegingen maakt, gaat het ten koste van de lengtes en dat is zonde.


7. Houdbaarheids-
datum

De uiterste houdbaarheid van mascara is zes maanden. Toch wordt het afgeraden om je mascara zo lang te gebruiken. Gebruik je mascara na het openen maximaal drie maanden. Zo voorkom je geïrriteerde ogen of zelfs infecties. Ongeopend blijft mascara drie jaar houdbaar.


8. Houd het schoon

Een tip die aansluit bij het advies hierboven, zorg ervoor dat je je mascara schoon houdt. Breng een beetje vaseline aan op een wattenstaafje en maak de rand vrij van opgedroogde mascara. Daarmee voorkom je klontjes en dus aan elkaar geplakte wimpers.


9. Eyeliner

Door met eyeliner een lijntje dicht tegen de wimperrand te tekenen, tussen de haartjes, wordt het effect van mascara extra intens: het wimperrandje lijkt voller en je wimpers lijken met een dunne, zwarte eyeliner nóg langer. De Superliner Perfect Slim is perfect voor die precisie werkje.


10. False Lash mascara's

False Lash Superstar mascara

Voor meer volume gebruik je niet één keer een dikke laag mascara, maar breng je meerdere laagjes aan.

De False Lash Superstar mascara is speciaal gemaakt voor het aanbrengen van meerdere laagjes voor zowel volume en lengte. Deze mascara bestaat uit twee stappen.

Superstar Collage

Stap één is een witte primer. Deze mascarabasis geeft je wimperhaartjes één voor één extra dikte, zelfs de fijnste haartjes worden hierdoor steviger.

Stap twee is de topcoat. De Fals Lash Superstar mascara bevat verlengde vezels. Het Topcoat Lash Lifing borsteltje heeft de vorm van een wimperkruller, hierdoor lift je je wimpers en krijgen ze enorm veel lengte.

Superstar Mascara

False Lash Xfiber Xtreme Resist mascara

Voor meer volume gebruik je niet één keer een dikke laag mascara, maar breng je meerdere laagjes aan.

False Lash Xfiber Xtreme Resist

De False Lash Xfiber Xtreme Resist is speciaal gemaakt voor het aanbrengen van meerdere laagjes voor zowel volume en lengte. Deze mascara bestaat uit twee stappen.

Stap één is een waterproof, zwarte primer. Deze mascarabasis geeft je wimperhaartjes één voor één extra dikte, zelfs de fijnste haartjes worden hierdoor steviger.

Stap twee is de topcoat. De Fals Lash Xfiber Xtreme Resist mascara bevat verlengde vezels. Het borsteltje heeft de vorm van een wimperkruller, hierdoor lift je je wimpers en krijgen ze enorm veel lengte.

False Lash Xfiber Xtreme Resist voorbeeld

Bekijk de gerelateerde producten hieronder.

MEER MAKE-UP TIPS

#message

Meer informatie