Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
7 tips voor de perfecte eyeliner: zo breng je hem aan

7 tips voor de perfecte eyeliner: zo breng je hem aan

Eyeliner aanbrengen is zo makkelijk nog niet. De perfecte lijn boven je wimpers geeft je ogen definitie. Als je geen vaste hand hebt, eindig je helaas vaak met een trillerig lijntje of ongelijk opgemaakte ogen. Toch kan iedereen eyeliner aanbrengen. Wij geven je zeven tips en trucs waarmee de symmetrische lijntjes boven je ogen straks een feit zijn.


Eyeliner aanbrengen als een professional

1. Kies de juiste soort eyeliner

De mooiste look begint met het gebruiken van de juiste make-up. Er zijn veel verschillende eyeliners verkrijgbaar: van kohl potlood tot vloeibare eyeliner, met dunne of dikke punten. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten eyeliners waar je uit kunt kiezen.

Wil je een mooie wing maken? Gebruik er dan eentje met een fijne stiftpunt, zoals de Super Liner Perfect Slim. Deze heeft een dunne stiftpunt en is erg gepigmenteerd wat zorgt voor een intens kleurresultaat.

Is een zwarte eyeliner net iets te intens voor jou? Ga dan voor een grijze eyeliner variant van Perfect Slim. Grijs is iets zachter dan zwart, waardoor je eyeliner net even wat subtieler oogt.
2. Een eyeliner look die past bij de vorm van je ogen

Een goede eyeliner laat je ogen beter uitkomen. Ga voor een eyeliner look die past bij de vorm van je ogen.

Ronde ogen: Creëer lengte en breng een mooie, lange wing aan in de buitenzijde van je ooghoeken. Een cat eye past heel goed bij jouw ogen.

Amandelvormige ogen: Zet een dun lijntje aan de binnenzijde van je ogen en laat deze naar buiten toe steeds dikker worden.

Omhoog staande ogen: Verbeter de symmetrie van je ogen door niet alleen op je bovenste wimperrand een lijntje te tekenen, maar trek hem ook door in de buitenste hoek van je onderste wimperrand.

Oogleden die naar beneden staan: Breng de eyeliner alleen in de buitenzijde van je ooghoek aan en teken een opwaartse lijn voor een liftend effect.

Eyeliner Vormen

3. Ga zitten voor meer stabiliteit

Haast is zelden goed, dat geldt zeker ook voor het aanbrengen van een strakke eyeliner lijn. Neem de tijd. Heb je last van een trillerige hand? Ga er dan eens bij zitten. Zet je elleboog op vlakke ondergrond voor meer stabiliteit. Laat het onderste deel van je hand, of alleen je pink op je gezicht rusten tijdens het aanbrengen. Je zult merken dat je hand minder trilt en je een strakkere lijn kunt trekken.

4. Houd je ogen open wanneer je eyeliner opdoet


Een van de meest gemaakte fouten bij het aanbrengen van eyeliner: je ogen dichthouden en je ooglid strak trekken. Dat werkt misschien wel fijn, maar dit is juist de oorzaak van een bobbelige lijn. Als je je ooglid loslaat, krimpt de huid weer in elkaar, waardoor je eyeliner lijn niet mooi strak is.


5. Start met een stippellijn

Lukt het je nog niet om in één keer een strakke lijn te tekenen? Begin dan met kleine stapjes en bouw het op. Zet een stippellijntje of streepjes langs je wimperrand en verbindt vervolgens de stippen of strepen totdat je één rechte, strakke lijn hebt.

6. Het geheim van de perfecte wing

Een winged eyeliner is een streep waarbij de uiteindes iets omhoog lopen. Veel vrouwen vinden het lastig om te bepalen hoe ze de lijn laten lopen. Het belangrijkst is dat je de lijnen van je oog volgt. Hou je ogen open, neem de lijn van je onderste oogrand en trek van daaruit de wing omhoog. Zo volg je de natuurlijke vorm van je ogen en geef je je ogen een echte lift.

Lukt het je vaak niet om de wing van je ogen mooi gelijk te krijgen? Ook daar is een oplossing voor. Breng eerst de gewone lijn aan. Zet daarna een stipje op de plek waar je de eyeliner wing wilt laten stoppen. Check of de stippen op dezelfde hoogte zijn en trek vanaf die plek je wing van buiten naar binnen. Dus vanaf het stipje tot aan het punt waar je eyeliner stopt. Het resultaat: perfect symmetrische wings.

7. Wattenstaafjes als hulpmiddel

Zorg dat je tijdens het aanbrengen van je eyeliner altijd een wattenstaafje in de buurt hebt. Is je lijntje nog steeds een beetje bobbelig? Gebruik dan eens een wattenstaafje als hulpje. Maak een wattenstaafje vochtig en haal hem langs je eyeliner, zodat het lijntje mooi strak oogt. Lukt het niet met water? Dompel hem dan licht in de make-up remover.

Bekijk de gerelateerde producten hieronder.

MEER MAKE-UP TIPS

#message

Meer informatie