Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Kies de beste kleur oogschaduw bij jouw ogen

Kies de beste kleur oogschaduw bij jouw ogen

Met de juiste kleur oogschaduw laat je je ogen meer uitkomen en spreken. Er is een uitgebreid assortiment wanneer het op oogschaduw aankomt. Hoe weet je nu welke kleur het beste en het mooiste bij jouw oogkleur past? En als je eenmaal de perfecte kleur gevonden hebt, wil je uiteraard ook weten hoe je je oogmake-up stap voor stap aanbrengt. In dit artikel ontdek je de juiste kleur voor jouw ogen en leer je de basisregels als het gaat om oogschaduw aanbrengen.


Dit zijn de beste oogschaduwkleuren voor bruine, blauwe en groene ogen

Bruine ogen

Met bruine ogen kun je veel oogschaduwkleuren hebben, maar brons en goud zijn subtiele kleuren die jouw ogen extra complimenteren. Voor meer intensiteit combineer je deze tinten met een beetje zwarte oogschaduw in de buitenste ooghoeken.

Donkerbruine ogen

Donkerbruine ogen laat je groter lijken door te kiezen voor een contrasterende kleur. Het mooiste effect bereik je met zilveren, blauwe of paarse oogschaduw.

Blauwe ogen

Warme en neutrale kleuren doen het altijd erg goed bij blauwe ogen. Kies voor lichte tinten, zoals beige, champagne of lichtroze. Bruin- en bronstinten staan bij blauwe kijkers ook erg mooi. Om de aandacht niet van je ogen af te leiden kun je harde kleuren beter niet gebruiken.

Grijze ogen

Grijs is een kleur die je niet vaak ziet als oogkleur. Vaak zit er wel een vleugje van een andere kleur doorheen. Heb je grijze ogen met wat blauw erdoor? Versterk je koele oogkleur dan door er een warme kleur tegenover te zetten. Kies voor oranje tinten zoals een perzik-, zalm- of koperkleur. Grijze ogen met meer groen in zich, komen mooier uit met een blauwe of zilveren oogschaduw.

Groene ogen

Paars versterkt je oogkleur wanneer je in het bezit bent van de zeldzaamste oogkleur: groen. Een mooie oogschaduwkleur als avond make-up. Voor overdag is bij groene ogen taupe of mokkabruin een minder uitgesproken optie.

Stap voor stap oogschaduw aanbrengen met een oogschaduw palette

Met slechts een klein beetje oogschaduw creëer je al een groots effect. Toch vinden veel vrouwen het lastig om oogschaduw te gebruiken. Met een oogschaduwpalet heb je meerdere tinten bij elkaar waar je eenvoudig mee aan de slag kunt. De kleuren zijn zo op elkaar afgestemd dat het eigenlijk niet mis kan gaan en je oneindig veel mogelijkheden hebt.

Kies de beste kleur oogschaduw bij jouw ogen

La Palette Nude is een palette met tien nudetinten en is er in twee varianten: La Palette Nude Rosé en Nude Beige. Het Rosé palette heeft wat meer roze tinten, het Beige palette bevat ook wat bruine kleuren. Gebruik de lichte kleuren oogschaduw aan de linkerkant van het palette voor een subtiel effect voor overdag. Of kies de intensere kleuren voor een meer gedurfde blik, ideaal voor een avond uit. Je creëert perfect opgemaakte ogen in drie eenvoudige stappen:

1. Breng een lichte oogschaduwkleur aan in de binnenste ooghoeken. Dit werkt als een highlighter. Breng dezelfde kleur ook aan op je wenkbrauwbot net onder je wenkbrauw.

2. Neem vervolgens een kleur die een of twee tinten donkerder is en breng deze op het bewegend ooglid aan. Ga er vervolgens met een kwastje overheen om de kleuren mooi in elkaar over te laten lopen. Dit noemen we ook wel het blenden van je make-up.

3. Kies nu voor de buitenzijde van je ooghoek de meest donkere kleur. Ook bij deze laatste stap is blenden van de kleuren heel belangrijk.

Kies de beste kleur oogschaduw bij jouw ogen

Oogmake-up voor overdag

Gebruik de zachte kleuren uit het La Palette Nude Rosé om een natuurlijke look voor overdag te bereiken. De neutrale roze en paarse oogschaduwkleuren uit dit palette passen bij alle oogkleuren. Ga voor een lichte kleur in je ooghoeken en op je wenkbrauwbot en je hebt in een handomdraai een frisse uitstraling voor op het werk of naar je lunchafspraak.

Oogmake-up voor de avond

Wil je ’s avonds je make-up wat aanzetten? Dan is La Palette Nude Beige alles wat je nodig hebt. Breng in je ooghoeken de lichtste kleur aan, geef je bewegende ooglid een opvallende bruine kleur en zet je de arcadeboog wat donkerder aan voor nog wat extra diepte in je ogen. La Palette Nude Beige bestaat uit een combinatie van tien mooie glanzende en matte kleuren variërend van lichtbeige tot donkerbruin-zwart.

Kies de beste kleur oogschaduw bij jouw ogen

Bekijk de gerelateerde producten hieronder.

MEER MAKE-UP TIPS

#message

Meer informatie