Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
In 4 stappen je gezicht contouren

In 4 stappen je gezicht contouren

Contouren is een make-uptechniek die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het klinkt ingewikkeld lijkt misschien een hele kunst, maar het is echt niet alleen weggelegd voor de make-up artists en professionals.

Contouren houdt in dat je je gezicht als het ware vormgeeft, waardoor jouw sterkste delen nog beter tot hun recht komen. Je gebruikt een donkere en lichte kleur make-up om als het ware meer nadruk op je natuurlijke gezichtsvorm te leggen. Met de donkere kleur creëer je diepte en met de lichtere kleur breng je delen van je gezicht juist naar de voorgrond. Het helpt je om bijvoorbeeld je jukbeenderen te accentueren, je kaaklijn te verscherpen en je neus smaller te laten lijken. Volg de volgende vier basisstappen van contouren voor het allermooiste resultaat.

Contouren hoe doe je dat?


Stap 1. De juiste kleur kiezen


Om te contouren gebruik je een lichte en donkere kleur. Blijf bij het kiezen van de producten waarmee je contourt zoveel mogelijk in de buurt van jouw huidskleur, om te zorgen dat het resultaat er natuurlijk uitziet.

L'Oréal Paris heeft een Infallible Sculpt Contouring Palette waarmee je iedere gezichtsvorm perfect kunt contouren. Het palette bestaat uit een crème-poeder textuur. Het bevat een lichte tint en een donkere kleur en is in twee kleuren beschikbaar: 01 Light/Medium en 03 Medium/Dark. Hiermee is er altijd een variant die goed past bij jouw natuurlijke huidskleur.Stap 2. Tijd om te lachen


Een simpel trucje om te ontdekken waar je moet contouren is: lachen. Door te doen alsof je lacht, komt de natuurlijke botstructuur van jouw gezicht naar voren. Dat is precies het gedeelte van je gezicht dat je wilt accentueren en daar moet je dus contouren. Houd daarnaast rekening met de vorm van jouw gezicht aan de hand van de volgende regels:

Heb je een ovaal gezicht? Dan heb je vooral de lichte kleur nodig. Highlight de brug van je neus, het gedeelte onder je ogen, je kin en het midden van je voorhoofd. Gebruik de donkere kleur alleen om net onder je jukbeenderen te contouren, begin net boven je mondhoeken tot vlak voor je oor. Bekijk ook deze handige tutorial om te zien hoe je een ovale gezichtsvorm kunt contouren.

Een rechthoekig gezicht contouren. Als je gezicht rechthoekig of vierkant gevormd is, heb je van nature al wat hardere lijnen om je gezicht. Om je gezicht wat ronder en daarmee wat zachter te maken, contour je langs je haarlijn naar beneden tot aan je kin. De lichte kleur gebruik je op het midden van je voorhoofd en het midden van de kin. In deze video instructie zie je hoe je dat aanpakt.

Is jouw gezichtsvorm rond of hartvormig? Gebruik de contourtechniek dan om je kaaklijn te accentueren. Dit effect bereik je door met de donkere kleur vanaf je kin langs je kaak te contouren. Ook je jukbeenderen en de zijkanten van je voorhoofd geef je deze donkere kleur. Neem nu de lichte kleur om de brug van je neus te highlighten en doe dit ook bij het midden van je kin en voorhoofd. Kijk ook naar deze handige stap voor stap uitleg.

In 4 stappen je gezicht contouren


Stap 3. Contouren met vloeibare of crème make-up


Heb je een droge, normale of gecombineerde huid? Gebruik bij het contouren dan altijd een vloeibaar product of een product met een crèmetextuur. L'Oréal Infallible Sculpt Contouring Palette Highlight + Contour heeft een vloeibare poeder textuur. Hiermee creëer je het meest natuurlijke effect, doordat het product mooi versmelt met de huid. Heb je een wat vettere huid? Dan kun je ook kiezen voor een poedertextuur om je huid niet nog meer te laten glimmen.

Stap 4. Blenden


Contouren is het mooist als het er natuurlijk uitziet. Je wilt niet dat anderen jouw beautytrucs kunnen zien. Je kunt contouren met kwasten of met je vingers, maar om de verschillende kleuren zo goed mogelijk in elkaar te laten overvloeien, zorgt een make-upsponsje of beautyblender voor het mooiste resultaat.

In 4 stappen je gezicht contouren

 

Bekijk de gerelateerde producten hieronder.

MEER MAKE-UP TIPS

#message

Meer informatie