Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Zo gebruik je verschillende kleuren concealer

Zo gebruik je verschillende kleuren concealer

Concealer is hét cosmeticaproduct als het gaat om het camoufleren van oneffenheden. Een beetje concealer rondom je ogen zorgt voor een instant frisse, open blik. Het belangrijkste om te weten wanneer je dit product gebruikt, is dat je weet waar je het aanbrengt en welke kleur het beste past bij jouw huid. We leggen je uit wat het is en wat je er precies mee kunt. 
Concealers worden in eerste instantie gebruikt om huidverkleuringen en onzuiverheden in het gezicht te verbergen. Heb je last van acne, rode vlekjes, pigmentvlekken of donkere kringen, dan helpt dit product om dit te verdoezelen. Daarnaast kun je er ook highlights mee aanbrengen en het gebruiken om de lijnen in je gezicht te verzachten. Hieronder lees je precies hoe en waar je concealer aanbrengt voor het mooiste resultaat, of je beter een vloeibare of een crème-achtige concealer kunt gebruiken en waar je bijvoorbeeld groene en oranje concealers voor kunt gebruiken. 

Hoe kun je concealer aanbrengen?

Concealers zijn er in verschillende varianten, zo zijn ze er met een crèmetextuur, maar er zijn ook vloeibare concealers. Heb je een normale, droge of een gecombineerde huid, kies dan voor een crème concealer. Is je huid juist wat vetter, dan is de vloeibare variant het meest geschikt.

Verschillende kleuren concealer

Welke soort concealer je kiest, bepaalt ook hoe je hem aanbrengt. Vloeibare concealer is verkrijgbaar als een stick. De crème zit in een palet.

• Duw het product voorzichtig op je huid. Met de stick zelf of met behulp van een kwastje of je vinger.
• Zet stipjes en maak een deppende beweging om het product aan te brengen. Smeer het niet uit. Je wilt tenslotte oneffenheden wegwerken, zo zorg je dat de concealer goed dekkend is.
• Tip: werk je met een concealer met een crèmetextuur? Warm de crème dan eerst even op op de bovenkant van je hand. Zo versmelt het mooier met je huid. 
• Vervolgens gebruik je een beautyblender spons om de crème met een deppende beweging aan te brengen. 

Hoe kies je de juiste kleur concealer?

Wil je het product gebruiken zonder foundation? Kies dan voor een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt, voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Gebruik je daarnaast juist graag een foundation, neem dan een concealer die één à twee tinten lichter is. De foundation bedekt dan de concealer, waardoor je gezicht mooi egaal van kleur is.

Weet je niet goed welke kleur concealer bij jou past? De True Match Touche Magique concealer is verkrijgbaar in een aantal kleuren, die passen bij verschillende ondertonen van de huid. Heeft jouw huid een warme, gele ondertoon? Kies dan voor een concealer met de W, zoals Ivory beige, de C staat juist voor een kleur met een koele, roze ondertoon en de N voor een neutrale ondertoon.
Naast huidskleurige concealer, kun je dit make-up product ook inzetten om de kleuren in je gezicht te corrigeren. Wist je dat je rode vlekjes bijvoorbeeld het beste wegwerkt met behulp van een groene concealer? 

Hoe dit principe werkt, kunnen we je het beste laten zien aan de hand van het kleurenwiel. 

Verschillende kleuren concealer
Kleuren worden geneutraliseerd door precies de tegenovergestelde kleur te kiezen. Wanneer gebruik je nu precies welke kleur concealer? 

 Heb je rode vlekjes, zichtbare adertjes of puistjes die je weg wilt werken? Kies dan voor een groene concealer.
• Wil je hulp om blauwe of donkere kringen onder je ogen te verdoezelen? Gebruik dan een perzikkleurig of oranje product. Deze kleuren geven je een frisse, uitgeslapen uitstraling. 
• Ziet de huid onder je ogen er juist wat paars uit? Dan helpt gele concealer je om de kleur te corrigeren. 

Een kleurcorrigerende concealer heeft het mooiste effect, wanneer je er een foundation, bb/cc cream of poeder overheen aanbrengt. Daarmee voorkom je dat er een groene, gele of paarse waas van de concealer zichtbaar blijft.

Wil je je huid laten stralen en imperfecties maskeren? Met ons Infallible Total Cover Concealer Palette kun je zelf aan de slag met kleurcorrectie als een echte professional. Dit multifunctionele kleurenpalet bestaat uit meerdere kleuren die tot wel 24 uur dekkend zijn. De drie beigekleuren kun je inzetten als dekking om vlekjes weg te werken. De paarse kleur helpt je om donkere plekken te egaliseren en de groentint verhult rode vlekjes.

Waar gebruik je het?

In tegenstelling tot een foundation, gebruik je een concealer alleen op de plaatsen die je wilt camoufleren, zoals de donkere kringen onder je ogen. Het is niet alleen inzetbaar ónder je ogen, er zijn veel meer plekken waar je dit product kunt aanbrengen. Een kleine correctie kan al een groots effect creëren. 

Verschillende kleuren concealer

Op je oogleden

Gebruik je concealer eens als een oogschaduw op je oogleden. De huid van je oogleden is dun en vaak niet helemaal egaal. Met wat concealer eroverheen, lijkt het alsof je geen make-up draagt, maar het zorgt er wel voor dat je er minder moe uitziet. 

In je ooghoeken

Wat je ook een wakkere blik geeft, is wat concealer op je buitenste ooghoeken. Je brengt het dan als een highlighter aan van de buitenste ooghoeken tot onder wenkbrauwbot van de wenkbrauwen. Kies hiervoor een kleur die dicht bij je huidskleur ligt, of ga voor één tint lichter. 

Op de jukbeenderen

Concealer is prima inzetbaar als highlighter op je jukbeenderen. Het accentueren van de jukbeenderen zorgt voor een jeugdige uitstraling. Ga voor een beige tint die net wat lichter is dan je eigen huidskleur, op die manier laat je je jukbeenderen mooi naar voren komen. 

Rond de mond

Een verrassende plek, waar je wellicht niet direct aan denkt bij het gebruik van concealer, is je mond. Toch zitten er ook rond de mond vaak wat oneffenheden, zoals rode plekjes. Met een klein beetje groene crème naast de mondhoeken oogt de huid egaler en frisser.

Om de neus

Net als om je mond, werkt dit product ook erg goed rond de neus. Breng het aan rond de neusvleugels en op de plooien tussen je neus en mond. De strepen die zichtbaar zijn als je lacht. Naarmate we ouder worden, worden deze lijnen beter zichtbaar. Met concealer verzacht je die lijnen juist, waardoor je er jonger uitziet.  

Verschillende kleuren concealer
 

Bekijk de gerelateerde producten hieronder.


MEER MAKE-UP TIPS

#message

Meer informatie