Waarom kokosolie goed is voor je haar

Kokosnootolie is geen onbekend ingrediënt in de beauty wereld. Van vochtinbrengende crèmes tot haarmaskers, in veel producten kun je kokosolie terugvinden. Maar waarom moet je dit ingredient nou precies toevoegen aan jouw haarverzorgingsroutine?

Wat doet kokosolie voor je haar?

Kokosolie is hydraterend, voedzaam, brengt het vochtgehalte in je haar weer in balans en zorgt voor extra glans. Het ingrediënt zit bomvol natuurlijke proteïnes, vetzuren en vitamines, wat het vochtgehalte van je haar verbetert. Uit onderzoek van het National Center of Biotechnological Information (NCBI), bleek dat kokosolie het proteïne of eiweit verlies, dat ontstaat doordat je je haar bijvoorbeeld blootstelt aan de zon (UV), opmerkelijk verminderde. Dit komt doordat er een hoge concentratie proteïnen die in kokosolie zitten die het haar voeden en beschermen. Toch zitten er niet alleen maar voordelen aan het gebruik van kokosolie. Als je kokosolie verkeerd gebruikt, kan je haar er alleen maar droger en vetter van worden. Wees gerust, na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je het op de juiste manier inzet in jouw haarverzorgingsroutine.

Is kokosolie geschikt voor elk haartype?

Producten met kokosolie werken vooral goed op van natuurlijk gekruld haar of bij droge haartypes. Als je heel fijn of dun haar hebt, zorg dan dat je kiest voor een product met fijne kokosolie. Aangezien kokosolie van zichzelf best zwaar is, bestaat de kans dat het je haar verzwaart. Dat wil je natuurlijk niet!

Gebruik onze Extraordinary Oil routine met Kokos: Deze lijn is speciaal gemaakt voor normaal tot droge haartypes die vitaliteit missen. De routine bestaat uit een een shampoo om het haar te reinigen, een conditioner om de lengtes te voeden en een haarmasker voor intense voeding. Dit masker kun je 1 tot 2 keer per week gebruiken in plaats van de conditioner. In tegenstelling tot conditioners hebben haarmaskers geconcentreerde formules, die ervoor zorgen dat de actieve ingrediënten makkelijker in het haar trekken. Kortom, de ultieme routine voor extra voeding en zacht, luchtig en glanzend haar.
Kokosnoten En Kokosolie