Wat is keratine en waarom is het goed voor je haar?

Er zijn veel trends en technieken voor haarverzorging, maar er is er één waar we het graag over hebben: keratine behandelingen. Een keratine behandeling bij de kapper zorgt voor haar met veel glans en een gladde textuur. Maar voordat je een afspraak bij de kapper maakt, is het handig om eerst iets meer over keratine te weten. Verschillende haartexturen, van droog haar en krullend haar tot kroeshaar, kunnen bijvoorbeeld anders op de behandeling reageren. In dit artikel vertellen we je wat je wat deze stof precies is, wat een keratine behandeling inhoudt en hoe je na de behandeling het beste voor je haar zorgt - uiteraard met behulp van een keratine shampoo.

Wat is keratine?

Keratine is het belangrijkste eiwit in je huid en vormt een belangrijke bouwstof voor je haar, nagels en de oppervlaktelaag van de huid.

Wat is een keratine behandeling

Wat doet een keratine behandeling precies? Hoewel er verschillende varianten zijn, is het basis idee dat een professionele haarstylist een combinatie van chemicaliën en warmte gebruikt om de natuurlijke bindingen van je haar steil te maken en te herschikken.

Nadat de formule op het haar is aangebracht, zal de kapper meestal een keratine-proteïneconditioner aanbrengen als extra voeding, om te voorkomen dat het haar te droog en broos wordt. Het eindresultaat zorgt voor steile, gladdere en glanzende lokken. Je komt de behandeling ook tegen onder andere namen, zoals een brazilian keratin treatment, Brazilian blowout of Japanse keratine behandeling.

Hoe lang het effect zichtbaar blijft, hangt af van hoe goed je ervoor zorgt. Normaal gesproken mag je verwachten dat deze haarbehandeling tot wel zes maanden aanhoudt. Wel is het zo, dat hoe sneller je haar groeit, hoe sneller de je eigen haarstructuur weer tevoorschijn komt.

Voor welke haartypes is een gladmakende keratine behandeling geschikt

Het behandelingsproces is bedoeld om het haar steil en pluisvrij te maken, en het werkt over het algemeen het beste op golvend haar.

We raden aan om voor een behandeling altijd met een keratine specialist of gespecialiseerde kapper te overleggen. Hij of zij zal de beste opties voor jouw specifieke haartype en textuur met je doornemen.

Hoe verzorg je je haar

Elke keer dat je chemicaliën op het haar aanbrengt, is het ongelooflijk belangrijk om extra goed voor je haar te zorgen om je lokken er gezond uit te laten zien. Dat geldt zowel na het aanbrengen van permanente haarkleuring alswanneer je een keratine behandeling krijgt.

Pas je shampoo en conditioner altijd aan op wat je haar nodig heeft en voeg voor extra verzorging het liefst een haarmasker of een leave-in crème toe. Gebruik bijvoorbeeld producten uit de Total Repair lijn, met toegevoegde keratine. De Elvive Total Repair 5 haarverzorging is verrijkt met structuurherstellende Keratine-AA en Ceramide, en dringt direct diep door in het haar.

De Elvive Total Repair 5 Shampoo zorgt er samen met de Total Repair 5 Conditioner voor dat je haar:
- glad en soepel wordt
- vol vitaliteit komt te zitten
- veerkrachtig is
- zijdezacht aanvoelt
- een gezonde glans krijgt.
*Instrumentele test na gebruik van shampoo en crèmespoeling in vergelijking met een klassieke shampoo.

Na de keratine behandeling kan je haar een extra diepe verzorging goed gebruiken. Wissel daarom 1 of 2 keer per week je conditioner af met een haarmasker. Het Elvive Total Repair 5 Haarmasker is verrijkt met Calendula-extract en Ceramide. Het heeft een rijke geconcentreerde formule die het haar extra intensief verzorgt, versterkt en beschermt tegen haarbreuk.

De Elvive Total Repair 5 Monodose shots is een instant oppepper, als je haar extra voeding en verzorging nodig heeft. Deze geconcentreerde behandeling gebruik je 1x per week na de shampoo en conditioner op nat haar. Het verzorgt, voedt en repareert direct, daar waar het nodig is.

Andere manieren om sterker, glanzend haar te krijgen

Klinkt een behandeling met keratine iets te extreem voor jouw smaak? Geen probleem - er zijn andere manieren om stralende, steile lokken te krijgen. Om te beginnen, kun je altijd je handige stijltang gebruiken. Gebruik, voordat je de föhn of stijltang pakt, altijd een hittebeschermer, zoals de Heat Defense van Elnett.