Je lippen contouren: zo creëer je vollere lippen

Het contouren van je lippen is gemakkelijk wanneer je weet hoe het moet – je zal versteld staan hoe ook maar een klein beetje schaduw en lichtreflectie de illusie kan geven van vollere lippen.

Het contouren van het gezicht is al jaren het slechtst bewaarde geheim van de beauty industrie, wat betekent dat een mooi, gedefinieerd gezicht binnen handbereik ligt. Contouren geeft je gezicht en decolleté geweldige definitie – door het accentueren van je favoriete gezichtskenmerken en het verbergen van andere.

Een techniek die misschien nog redelijk geheim is gehouden, maar echter wel vergelijkbaar is, is het contouren van je lippen. Deze methode geeft je de mogelijkheid om je natuurlijke lip vorm te verbeteren op die manier jouw droom lippen te creëren.

Lippen contouren is een geweldige manier om je lippen precies te vormen zoals je dat zelf zou willen, zonder dat je drastische maatregelen hoeft te nemen, zoals lip fillers. Dus hoe contour je je lippen als een pro en wat voor contour producten heb je daarvoor nodig? Deze tutorial guide zal je meenemen in alles wat je moet weten over het contouren van je lippen.

Stap
1

Perfect verzorgde lippen

Met een klein beetje exfoliant kom je heel ver, dus het is het zeker waard om te investeren in een goede scrub als je van plan bent om het contouren van je lippen een vast onderdeel van jouw schoonheidsregime te maken. Je kunt ook kiezen voor een doe-het-zelf oplossing door een tandenborstel te gebruiken. Met de kop van de borstel masseer je de lippen zachtjes, in cirkelvormige bewegingen. Dit verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar geeft ook een rozigheid aan je lippen, omdat de bloedstroming toeneemt.
Stap
2

Camoufleer de kleur van je lippen

Als je al een contour professional bent, dan zul je weten dat primer essentieel is om ervoor te zorgen dat je make-up dag en nacht blijft zitten. Wanneer de primer is aangebracht, breng je een concealer of foundation aan, zoals bijvoorbeeld de Infaillable 24hr foundation of de More Than concealer over de lippen voor de perfecte basis van het contouren. Hierdoor kun je over, boven of onder je natuurlijke liplijn tekenen en spelen met de grote van je lippen.
Stap
3

Creëer de mooiste lippen met een contour potlood

Kies een kleur lipliner in een nude tint, niet meer dan een tint donkerder dan je natuurlijke lipkleur. Onze Color Riche lipliners in beige tinten, passen bij veel huidskleuren en zijn ideaal voor het contouren van de lippen.

Als je een slijpbaar lippotlood gebruikt, zorg er dan voor dat deze scherp maar wel zacht van structuur is. Dit kan worden bereikt door het potlood tussen je wijsvinger en duim op te warmen. Als de lipliner toch nog trekt in plaats van glijdt, dan heeft het iets meer tijd nodig om zacht te worden.

Begin het contourproces met je cupidoboog, het gedeelte van je lip dat precies in het midden van je bovenlip valt. Begin met het vormen van de letter ‘X’, vanuit elke bovenhoek en in de hoeken van je mond. Maar pas op dat je de randen niet rond maakt, want dit kan een meer ovale vorm aan je glimlach geven.

Als het lip contour proces nieuw voor je is, focus je dan rond de middelpunten van je lippen om dit te accentueren en een illusie van vollere lippen te geven. De truc is hier om eruit te zien als of je iemand een kus blaast, slim he? Je kunt ook de zijkanten van het lippotlood gebruiken om een schaduw te creëren in plaats van een strakke lijn, dit geeft een wat meer natuurlijk effect. Vergeet niet dat je altijd een foutje kunt corrigeren doormiddel van wat concealer of juist een wattenstaafje gedoopt in wat make-up remover.

Als je een concealer bij de hand hebt, probeer dit dan eens lichtjes langs de randen van je mond te trekken. Dit voorkomt dat het lipproduct in de fijne lijntjes gaat lopen.
Stap
4

De perfect kleur lippenstift

Omdat lipcontouren alles te maken heeft met het versterken van je natuurlijke lip vorm, en de illusie te geven van vollere lippen, is het zeker de moeite waard om erover na te denken wat voor effect je wilt geven. Lichtere lip kleuren geven een accentuerend effect, terwijl donkere kleuren juist meer verbergen. Daarom zijn neutrale kleuren perfect om de lippen voller te laten lijken, waar donkere kleuren juist helpen om lippen subtieler te maken.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je lippenstift en lipliner bij elkaar passen. Daarom hebben wij voor elke Color Riche lipcontour ook een bijpassende Color Riche lippenstift. Wil je eerst uitproberen welke kleur het beste bij jou past? Ontdek dan onze virtueel testen optie en test de kleuren direct op je eigen lippen!
Stap
5

De Finishing Touch

Om het lipcontour proces af te sluiten, kunt je eventueel een subtiele lijn van bronzer, zoals de Back to Bronze verticaal langs het midden van je kin plaatsen. Gebruik ook een highlighter, zoals de Iconic glow highlighter, en dep deze in het midden van de cupidoboog, dit creëert een mooie lichtreflectie.