Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Tips als je zelf je haar gaat kleuren

Tips als je zelf je haar gaat kleuren

Heb je besloten om thuis zelf je haar te kleuren? Wij hebben zeven handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat je moeiteloos thuis je haar kleurt. Of je nu kort, lang of (bijna) grijs haar hebt, zó kleur je eenvoudig je eigen haar. Het begint bij de gebruiksaanwijzing, dus lees deze goed door voordat je begint en zorg ook dat je de allergietest niet vergeet. Een allergische reactie komt slechts zelden voor, maar neem het zekere voor het onzekere.
1. Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt

Verzamel voor je begint alle benodigdheden die jouw badkamer omtoveren in een ‘privékapsalon’ met goed licht. Leg een handdoek en een oud T-shirt klaar. De rest vind je in de verpakking. Voorbereiding is het halve werk.


Inhoud Préférence Haarkleuring verpakking

2. Voor mensen met grijs haar

Als je (veel) grijs haar hebt, raden we je aan om te beginnen met kleuren daar waar je de meeste grijze haren hebt. Waarom? Hierdoor krijgt dit gedeelte een langere inwerktijd. En dat is nodig om ook de meest hardnekkige grijze haren te kleuren.L’Oréal Paris heeft twee speciale haarkleuringslijnen die perfect zijn voor het verdoezelen van grijs haar. Excellence Crème en Préférence Infinia. Beide lijnen bieden 100% grijsdekking, maar waar Excellence Crème een egaal kleurresultaat biedt, kleurt Préférence Infinia met meer nuance wat zorgt voor een natuurlijker kleurresultaat.L'Oréal Paris

Vind hier jouw perfecte haarkleuring tegen grijs haar


3. Voor mensen met kort haar

Heb je een kapsel waarbij je nek zichtbaar is? Ga dan extra nauwkeurig te werk, zodat je zeker weet dat je geen vlekken van de haarkleuring in je nek krijgt. Veel vrouwen en mannen met kort haar vergeten dit. De vlekken op de huid zijn eenvoudig te voorkomen door tijdens het emulgeren die gedeeltes (haargrens, nek) mee te nemen en om vervolgens de kleuring goed uit te spoelen. Mocht er na het spoelen nog kleur op de huid zitten dan kan dit met een zachte scrub zorgvuldig worden verwijderd. Dit duurt echter wel een aantal dagen.4. Stappenplan bij het kleuren van je haar: verdeel je haar

Heb je lang haar, masseer dan het kleurmengsel lok voor lok over de hele lengte van je haar. De uitgroei, de punten, de haargrens: alles verdient evenveel aandacht. Zo creëer je het mooiste en meest egale resultaat. Tip voor vrouwen met lang of dik haar: koop twee verpakkingen haarkleuring zodat je zeker weet dat je genoeg haarkleuring in huis hebt. Merk je tijdens het kleuren dat je genoeg hebt aan één verpakking? Dan gebruik je het extra doosje de volgende keer.

En nu? Verdeel het haar in vier vlakken. Maak een scheiding van het midden van het voorhoofd naar het midden in de nek.
Vervolgens verdeel je het haar nogmaals van oor naar oor, zodat je als het ware vier gelijke vierkanten creëert. Draai de twee onderste strengen in twee knotjes en begin bovenop met toepassen van de haarkleuring. Begin bij de scheiding en werk naar het oor toe. Onder/achter op je hoofd begin je bij de kruin en werk je naar de nek toe. Begin bij elk vlak bij de scheiding en werk naar boven, zodat je alle haren meepakt. Let op: zodra de kleuring op je gehele haar is aangebracht begint pas de inwerktijd.5. Denk aan de gezondheid van je haar

Als je droog of beschadigd haar hebt kan dit invloed hebben op het resultaat en de houdbaarheid van de kleuring. Excellence Crème levert hiervoor een serum dat je in de droge punten kunt gebruiken om je haar te beschermen en te verzorgen tijdens de kleuring. De onderkant van je haar is in de meeste gevallen poreuzer dan de rest van je haar. Bij poreus haar staan de haarschubben als het ware nog een beetje open, waardoor de haarkleuring veel sneller in het haar dringt.


6. Verzorg je haar ook goed ná het kleuren

Bescherm je haar na het kleuren het liefst zo veel mogelijk voor invloeden van buitenaf, zoals de UV-straling van de zon of zwembadwater. Doe een hoed of petje op als je de zon ingaat en draag een badmuts in het zwembad.

De L’Oréal Paris haarkleuringsproducten bevatten vaak speciale conditioners en serums om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden. Maar elke wasbeurt heeft effect op de kleur.

Gelukkig is er tegenwoordig een scala aan haarverzorgingsproducten beschikbaar, speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar, die ervoor zorgt dat je pas gekleurde lokken minder snel vervagen. Elvive Color Vive is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar en staat garant voor een ideale verzorging.

Haarverzorging voor Gekleurd haar - Elvive Color Vive

7. Vermijd anti-roos shampoo

Extra tip: om zo lang mogelijk van je nieuwe haarkleur te genieten, is het raadzaam om anti-roos shampoo te vermijden. Deze shampoo is zeer effectief bij het tegengaan van huidschilfers, maar door de werkzame ingrediënten vervaagt een anti-roosshampoo ook de haarkleuring sneller.

Lees ook:

Drie tips voor de perfecte haarkleur

Haarkleuring mislukt: je haar is te donker

Haarkleuring mislukt: je haar is vlekkerig

Haarkleuring mislukt: je haar is groen

Haar kleuren mislukt: je blonde haar is oranje geworden

Tips om zelf highlights te zetten

ALLE HAARKLEURING TIPS

#message

Meer informatie