Stand-Up

L’OREAL PARIS LAAT MANNEN EN VROUWEN STRAATINTIMIDATIE BESTRIJDEN MET EEN STAND-UP-PROGRAMMA.

WAT IS STAND-UP?

Stand-Up  is een bewustzijns- en trainingsprogramma tegen straatintimidatie. L’Oréal Paris heeft dit programma samen met de gespecialiseerde NGO Hollaback! ontwikkeld. Aan de hand van een beproefde aanpak – de 5D’s – helpt het programma mannen en vrouwen in te grijpen als ze straatintimidatie zien of ondergaan.

WAAROM WIJ OPSTAAN

In een onderzoek van IPSOS uit 2019 naar gendergelijkheid is seksuele intimidatie in openbare ruimtes naar voren gekomen als het grootste probleem waarmee vrouwen en meisjes wereldwijd te maken hebben.

Straatintimidatie berooft vrouwen van hun waardigheid, veiligheid en eigenwaarde. Dat gaat in tegen alles waar L’Oréal Paris voor staat. Daarom is het voor ons zo belangrijk om op te staan en dit probleem te bestrijden waar we allemaal mee te maken hebben.

ONZE BELOFTE

L’Oréal Paris verdedigt al lang de persoonlijke kracht van vrouwen door hun zelfvertrouwen en eigenwaarde te versterken.

Met ons internationale Stand-up-programma willen we willen we een cultuur en gemeenschap scheppen waarin respect, waardigheid en eigenwaarde voorop staan. We doen dat door de persoonlijke kracht van meer dan één miljoen mensen te versterken met de 5D-aanpak. Dit is een training die je online of fysiek kunt volgen.

Met de gespecialiseerde NGO Hollaback! en onze plaatselijke goededoelenpartners organiseren we live trainingssessies. Ook doen we het hele jaar door mee aan evenementen zoals de Internationale vrouwendag (8 maart) en de Internationale week tegen straatintimidatie (19-25 april).

ONZE WERELDWIJDE STAND-UP-PARTNER

L’Oréal Paris heeft een wereldwijd partnerschap gesloten met Hollaback!, een NGO die gespecialiseerd is in straatintimidatie. Hun 5D-aanpak is efficiënt en heeft seksueel geweld op Amerikaanse campussen met 17% teruggebracht. Ga voor meer informatie over deze NGO naar https://www.ihollaback.org/.
Brand Section StandUp Hero Hollaback Logo 2

STA SAMEN MET ONS OP

Sluit je nu aan bij de Stand-Up-gemeenschap. Help mee straatintimidatie te bestrijden door hier mee te doen aan ons digitale trainingsprogramma. Tijdens de training leer je vijf verschillende manieren om veilig in te grijpen als je straatintimidatie ziet of ondergaat. Volg het trainingsprogramma en word vandaag nog een Upstander.