Haar asblond verven

Wil je je haarkleur een oppepper geven? Overweeg dan eens asblond haar te proberen. Asblond haar is ontzettend populair en het is een flatterende kleur voor velen. In dit artikel leggen we je uit hoe je asblond haar creëert en welke haarverf asblond het meest geschikt is om deze look te krijgen.

Range Shot Asblond 1170x

Wat is asblond haar?

Er zijn tegenwoordig veel haarkleurtrends om bij te houden, maar asblond haar staat hoog op de lijst van kleuren die je wilt proberen! Asblonde haarverf biedt een blonde tint met koele pigmenten om een asymmetrische tint te creëren. Met de juiste haarverf kun je zelf een prachtig asblond resultaat bereiken. Omdat asblonde haarverf wordt beschouwd als een kleur met een koele kleur, heeft deze de neiging er het meest flatterend uit te zien bij mensen met een koele huid, bijvoorbeeld een lichtere huidskleur met blauwe of groene ogen.

Hoe krijg je asblond haar?
Denk je dat asblonde haarverf iets voor jou is? Een goed startpunt voor elke verandering van haarkleur is het vinden van een inspiratiefoto om als referentie te gebruiken.

Je wilt waarschijnlijk dat je asblonde tint er zo natuurlijk mogelijk komt te zien. Gebruik je natuurlijke wenkbrauwkleur als uitgangspunt en ga niet meer dan twee tot drie tinten lichter in één kleursessie.

Over het algemeen worden de beste kleurresultaten bereikt met haar dat nog niet eerder is gekleurd. Op de verpakking staat met een kleurengids precies aangegeven welk resultaat je kunt bereiken. Als je twijfelt tussen twee nuances, raden we je aan voor de lichtste kleur te kiezen. Het is meestal eenvoudiger om je haar achteraf donkerder te kleuren dan lichter. In de kleurenbalk hieronder zie je welke kleurhoogtes er zijn en hoe deze staan genummerd op onze L'Oréal Paris haarkleur verpakkingen. Bekijk ook de video onderaan deze pagina om meer te weten te komen over ons kleurnummersysteem!

06 Kleurenbalk 1170x

Welke kleur kies jij?

Nu je weet hoe je je haar thuis snel en eenvoudig een asblonde kleur geeft, is het tijd om jouw perfecte tint te kiezen. Er zijn namelijk verschillende kleurvariaties mogelijk.

Extra Licht Asblond
Als je een fan bent van platina, probeer dan eens een lichte asblonde haarkleuring. L’Oréal Paris Préférence Cool Blondes Helsinki Extra Licht Asblond is een heldere tint, die is geïnspireerd op de elegante Finse stad Helsinki. Het bevat licht reflecterende pigmenten voor stralend asblond haar.

Licht Asblond
De kleur Préférence Copenhagen 8.1 is iets donkerder dan 10.1 en is geïnspireerd door de blonde kleuren van de coole en verlichte straten van Kopenhagen. Net als de andere Cool Blondes tinten, bevat ook deze haarkleuring een anti-gele gloed purple haarmasker. In dit verzorgende haarmasker zitten paarse pigmenten om gele ondertonen in asblond haar te neutraliseren.

Asblond Haar
Een populaire kleurtrend binnen asblond haar is een prachtige mix die tussen blond en bruin haar inzit, oftewel: bronde. Deze asblonde kleur 7.1 heeft een iets donkerdere ondertoon. De kleurgel meng je met de ontwikkelcrème en de shine oil. Deze shine oil geeft een glanzend kleurresultaat en zorgt ervoor dat de natuurlijke nuances van het haar worden versterkt.