Our Tips To Get Rid Of Eye Bags

Wat doe ik tegen wallen en donkere kringen onder mijn ogen?

Heb je last van slapeloosheid? Worstel je elke ochtend om wakker te worden, met als gevolg wallen en donkere kringen onder je ogen? Als je hier iets aan wilt doen kun je verzorgende en kalmerende oogproducten gebruiken. Zo zien je ogen er snel weer sprankelend uit en ben je helemaal klaar voor de dag!

TIP
1

Make-up verwijderen en reinigen

Wrijf niet in je ogen om waterbestendige mascara te verwijderen, want zo irriteer je dit uiterst delicate deel van je gezicht. Ga in plaats daarvan voorzichtig te werk zonder de huid uit te rekken of te veel druk te zetten.
TIP
2

Lepels

Plaats twee lepels 15 minuten in de vriezer en leg ze daarna op je ogen, met de kom tegen de huid. De kou vermindert zwellingen en maakt de huid steviger.
TIP
3

Massage

Masseer het gebied rond je ogen voorzichtig met je wijsvinger. Begin bij de binnenhoeken en tik lichtjes op de huid rond je ogen om de bloedcirculatie te stimuleren. Dit werkt ontspannend voor vermoeide ogen.
TIP
4

Oogcrème

Het kan niet simpeler! Gebruik een oogcontourcrème om het gebied rond je ogen te hydrateren, fijne lijntjes glad te strijken en de microcirculatie te stimuleren. Deze producten zijn verrijkt met herstellende en vochtafvoerende actieve bestandsdelen, waardoor de kleur en elasticiteit van het gevoelige gebied rond je ogen verbetert.
TIP
5

Korenbloemwater

Een paar druppels gedestilleerd korenbloemwater in het oog helderen je oogwit op en geven je een fris uiterlijk. Het is een natuurlijke product dat kalmeert en revitaliseert.
TIP
6

Thee

Maak thee van twee theezakjes, bij voorkeur van zwarte of groene thee, laat ze afkoelen en leg ze op je gesloten ogen. Theïne (de geoxideerde polyfenolen in thee) staat bekend om zijn stimulerende eigenschappen, en de tevens in thee aanwezige tannines verminderen wallen en kalmeren de ogen. Na slechts een paar minuten ziet je er weer klaarwakker uit. Je kunt hetzelfde doen met kamillethee.
Tip
7

Komkommer

Komkommer, met zijn hoge watergehalte, staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Leg voordat je naar bed gaat gedurende 10 minuten twee plakjes op je oogleden. Zo word je zo fris als een hoentje weer wakker.
Tip
8

Concealer

Kies een concealer die iets lichter is dan je huid, en breng er een beetje van aan in de hoeken van je ogen en een beetje extra onder je ogen. Verspreid de concealer voorzichtig met je vingertoppen en werk hierbij van de binnen naar buiten toe. Zo ben je direct af van die vervelende donkere kringen!