Haarkleurtips voor een frisse uitstraling

De juiste haarkleuring kan wonderen doen voor je uitstraling. Naarmate we ouder worden veranderen de natuurlijke kenmerken van ons lichaam, waaronder ons haar. Deze tips helpen je een frisse uitstraling te behouden.

Hoe ga je om met grijs haar?

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: we worden grijs. Slecht nieuws voor brunettes, hoe donkerder het haar hoe meer het grijze haar opvalt. Je kunt ervoor kiezen om het natuurlijke proces van grijs worden volledig te omarmen. Wees je er wel van bewust dat grijs haar invloed kan hebben op je uitstraling. Je kunt er hierdoor ouder uitzien dan dat je je voelt en dat kan onprettig zijn. L’Oréal Paris biedt laagdrempelige oplossingen voor het maskeren van grijs haar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Magic Retouch haarmascara? Met deze uitwasbare formule werk je zeer nauwkeurig individuele grijze haren weg. En wil je er toch weer van af? Dan hoef je enkel te wachten op je volgende shampoobeurt. Een alternatief is het gebruik van een semi-permanente haarkleuring. Deze haarkleuring vervaagt wasbeurt na wasbeurt en houdt tot 28 wasbeurten. Bekijk eens de semi-permanente kleuren van Casting Crème Gloss. Deze verzorgende kleuring geeft jouw haar een echte oppepper en een stralende glans.

Heb je al behoorlijk wat grijs haar? Dan is het verstandig om een permanente haarkleuring te overwegen die speciaal is ontwikkeld voor het dekken van grijs haar. Binnen het assortiment van L’Oréal Paris haarkleuringsproducten zijn er twee lijnen die eruit springen als het om een goede dekking van grijs haar gaat: Excellence Crème en Préférence.

Blaas leven in een saaie haarkleur

Een levendige haarkleur kan ontzettend veel doen voor een goede uitstraling. Vind je jouw haarkleur onopvallend of saai? Overweeg dan eens om een nuance aan te brengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld as, goud, mahonie of koper. Een nuance verrijkt je haarkleur en laat je haar spreken. De semi-permanente haarkleuringen van Casting Crème Gloss bieden hele mooie kleuren. En bevalt de haarkleur toch niet? Het voordeel is dat Casting Crème Gloss wasbeurt na wasbeurt vervaagt en houdt tot 28 wasbeurten. Liever een permanent resultaat? Ontdek dan de kleuringen van Préférence voor een stralende kleur vol reflecties.

Een alternatief is het aanbrengen van een balayage. Met deze techniek maak je kleine plukjes haar lichter voor een speels effect. Zelf een balayage zetten? Dat kan met Préférence Balayage.

Een natuurlijk ogende haarkleur die past bij een oudere uitstraling

Naarmate we ouder worden, worden we ook grijzer. Het kan zijn dat je het punt bereikt waarop je jouw vertrouwde permanente haarkleuring niet meer natuurlijk vindt ogen en niet meer vindt passen bij je uitstraling.

Een optie is om een lichtere haarkleur te overwegen. Lichter haar geeft de meeste mensen een zachtere uitstraling. Dit verklaart waarom we naarmate we ouder worden het beste kunnen kiezen voor een lichtere haarkleur dan onze natuurlijke kleur. Lees onze tips over het lichter kleuren van je haar voordat je aan de slag gaat.

Lichte haarkleuringen komen voor in verschillende lijnen van L’Oréal Paris. Speciaal voor ouder wordend grijs haar biedt L’Oréal Paris Age Perfect. Deze haarkleuring geeft een natuurlijk resultaat dat met name wordt verkregen door de kleurtechniek, namelijk het aanbrengen van de kleuring met het bijgeleverde borsteltje. Daarnaast vermengt de uitgroei zich met de rest van het haar en is hierdoor minder zichtbaar.

Keuzestress...

Ben je niet zeker welke haarkleur jou het beste staat? Test onze haarkleuringen dan virtueel op jouw eigen haar! Upload een foto of gebruik je camera om een haarkleur naar keuze live te zien op jouw eigen haar. Zo kun je bepalen welke kleur bij jou past!
VTO Lang Haar 1125x667px