Allergiewaarschuwingstest voor als je zelf je haar gaat verven

Doe altijd de allergiewaarschuwingstest 48 uur voordat je thuis je haar gaat kleuren. Al onze haarkleuringen bevatten p-phenylenediamine. P-phenylenediamine (PPD) is een kleurstof die bekend staat als een mogelijk allergene stof. Dat wil zeggen dat er een kleine kans bestaat dat je allergisch op deze stof reageert. Daarom zijn al onze verpakkingen voorzien van een uitleg om voor elke haarkleuring 48 uur vóór gebruik een allergiewaarschuwingstest te doen. Ook als je je haar al eerder hebt gekleurd, raden we aan om te controleren of er geen allergische reacties optreden. Een allergie kan plotseling ontstaan, ook wanneer je dezelfde haarkleuring in het verleden zonder problemen hebt gebruikt.

Hoe doe je een haarkleuring allergiewaarschuwingstest?

In de onderstaande video zie je stap voor stap uitleg van hoe je zo’n allergiewaarschuwingstest kunt doen. Ook in de gebruiksaanwijzing van onze producten staat precies omschreven hoe jij een allergiewaarschuwingstest kan doen.
Stap 1: Open de kleurcrème van de gekozen haarkleuring.
Stap 2: Breng de kleurcrème aan op een wattenstaafje. En sluit de kleurcrème weer goed af.
Stap 3: Breng met het wattenschijfje een kleine hoeveelheid kleurcrème aan achter het oor.
Stap 4: Laat de kleurcrème drogen en laat het 48 uur zitten.
Stap 5: Als er tijdens of na de 48 uur inwerktijd reacties zichtbaar zijn, gebruik het product dan niet. Mogelijke symptomen van een haarverf allergie herken je als volgt: jeuk, branderig gevoel, roodheid of verkleuring van de huid, duizeligheid, misselijkheid, kortademigheid, opzwellen van het gebied waar de haarverf is aangebracht. Merk je dat er reacties optreden? Spoel het product onmiddellijk uit en raadpleeg een arts. Gelukkig komt een allergische reactie op onze haarkleuringsproducten maar zelden voor. Heb je na het zien van deze tutorial nog twijfels, vragen of heb je advies nodig? Bel dan met ons Consumer Care Team: 023 5499 500.

Voer je de test liever uit op je onderarm?

Stap 1: Open de kleurcrème van de gekozen haarkleuring en meng een klein deel met een beetje van de ontwikkelcrème.
Stap 2: Breng het testmengsel aan op een wattenstaafje. Sluit de kleurcrème en de ontwikkelcrème allebei goed af.
Stap 3: Breng met het wattenstaafje het testmengsel aan op een stukje huid aan de binnenkant van je onderarm.
Stap 4: Laat het testmengsel drogen en laat het 45 minuten zitten zonder te wassen of aan te raken.
Stap 5: Was het testgebied na 45 minuten en dep het droog.
Stap 6: Als er tijdens de volgende 48 uur reacties zichtbaar zijn, gebruik het product dan niet. Mogelijke symptomen van een haarverf allergie herken je als volgt: jeuk, branderig gevoel, roodheid of verkleuring van de huid, duizeligheid, misselijkheid, kortademigheid, opzwellen van het gebied waar de haarverf is aangebracht. Merk je dat er tijdens het testen reacties optreden? Spoel het product onmiddellijk uit en raadpleeg een arts. Gelukkig komt een allergische reactie op onze haarkleuringsproducten maar zelden voor. Heb je na het zien van deze tutorial nog twijfels, vragen of heb je advies nodig? Bel dan met ons Consumer Care Team: 023 5499 500.