L’ORÉAL PARIS ZET ZICH AL MEER DAN 30 JAAR IN VOOR EEN WERELD ZONDER DIERPROEVEN

Als pionier in de strijd tegen dierproeven heeft L’Oréal deze praktijk al in 1989 uit haar laboratoria verbannen - 14 jaar voordat de Europese regelgeving van kracht werd.

De gezondheid en veiligheid van onze consumenten heeft sinds jaar en dag de hoogste prioriteit bij de L’Oréal Group. Net als de ondersteuning van dierenwelzijn.

Episkin, dat ruim 30 jaar geleden is ontwikkeld, is de baanbrekende, gepatenteerde technologie van L’Oréal voor huidreconstructie. Het is ons betrouwbare en levensvatbare alternatief voor dierproeven. Door de structuur van menselijke huid te reconstrueren en de omstandigheden voor het aanbrengen van producten na te bootsen, voorspelt de technologie binnen een paar uur of een ingrediënt of formule veilig is. Zo kunnen de prestaties al worden vergeleken voordat een product klinisch is getest.

Lang voordat dierproeven wettelijk of maatschappelijk gezien als probleem werden ervaren, had L'Oréal in 1979 alternatieve methodes ontwikkeld op basis van een technologie die destijds uniek was: de reconstructie van menselijke huid.

In 1989 is L’Oréal definitief gestopt met het testen van producten op dieren, 14 jaar voordat de regelgeving dit vereiste. Naast huidmodellen maakt L'Oréal gebruik van een brede waaier aan instrumenten voor voorspellende evaluatie waar geen dier aan te pas komt. Denk hierbij aan moleculaire modellering, deskundige toxicologiesystemen en beeldvormingstechnieken.

Episkin is momenteel de enige technologie met imitatiehuid die is goedgekeurd door de Europese Commissie.

Elk jaar produceert het centrum voor voorspellende evaluaties van L’Oréal in Frankrijk zo'n 150.000 eenheden imitatiehuid.

3 Episkin-centra wereldwijd:

Lyon-Gerland, France (sinds 2000)
Pudong, China (sinds 2014)
Rio de Janeiro, Brazil (sinds 2018)

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/episkin" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/episkin", "name": "een-wereld-zonder-dierproeven" } } ] }