Ontdek de kracht van hyaluronzuur (HA) voor jouw huid

Elk huidtype heeft baat bij extra hydratatie, van binnen- en van buiten uit. Hyaluronzuur (HA) is een suikermolecuul dat van nature ook al voorkomt in ons lichaam en laat dit nu één van de meest hydraterende ingrediënten zijn in huidverzorging. Hyaluronzuur doet de huid binnen seconden voller, veerkrachtiger en daardoor jeugdiger lijken. Dit ingrediënt trekt namelijk water aan – het kan maar liefst 1000x zijn eigen gewicht in water vasthouden – en geeft hiermee het optische effect dat rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes opgevuld zijn. Laat je overigens niet afschrikken door het stukje 'zuur' in hyaluronzuur, want het heeft een compleet andere werking dan een ingrediënt zoals bijvoorbeeld salicylzuur. Tijd om hieronder de voordelen te ontdekken van hyaluronzuur voor de huid.

Bekijk deze video over de werking van hyaluronzuur

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "VideoObject", "name": "How to", "description": "Kijk hier", "thumbnailUrl": "https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/brand-pages/skin/videostilleva-right.jpg?rev=7e5b2896f0a34e41992d40c947e91c8b", "uploadDate": "2021-05-18T10:24:21+00:00", "embedURL": "https://www.youtube.com/embed/y5XDXxTUbhI" }
Voordeel 1   20201127 Digital Revitalift Filler Cream Still2 Aking Dmi Image Na No Cta

Voordeel 1: Hyaluronzuur geeft een gezonde uitstraling

Met de leeftijd kan de huid aan volume verliezen. Vanaf ongeveer het 25e levensjaar vermindert namelijk naast elastine en collageen ook hyaluronzuur (en daarmee stevigheid) in de huid. Gelukkig kan je je huid helpen door producten met hyaluronzuur aan je routine toe te voegen. Hyaluronzuur heeft een zichtbaar effect op het oppervlak van de huid. Dat werkt zo: de stof hydrateert het huidoppervlak intensief en hierbij geeft het meer volume verder in de opperhuid. Het resultaat: de huid oogt gladder, fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes lijken opgevuld en de huid toont optisch steviger en soepeler. Niet voor niets is hyaluronzuur hierom een veelgebruikt en geliefd ingrediënt in elke anti-aging routine. Daarnaast zit hyaluronzuur ook in een aantal L'Oréal Paris make-upproducten.

Voordeel 2   Oap Rvt Filler Day Care Reno Flatlay 02

Voordeel 2: Hyaluronzuur is van natuurlijke oorsprong

Hyaluronzuur komt van nature al voor in ons lichaam. Hierdoor weet de huid meteen wat er moet gebeuren als je een HA-rijke crème of serum gebruikt: de huid herkent hyaluronzuur direct als lichaamseigen. Hyaluronzuur is in feite een heldere, kleverige stof die ook in het laboratorium kan worden nagebootst. De grootste hoeveelheden hyaluronzuur in ons lichaam worden aangetroffen in onze huid, maar het komt ook voor in ons bindweefsel en in de ogen. De belangrijkste functie van hyaluronzuur is water vast te houden en hiermee weefsels te kunnen bevochtigen. Extra hyaluronzuur uit huidverzorgingsproducten neemt de huid op om deze te hydrateren, zonder deze vet te maken. Hyaluronzuur is dus ook geschikt voor een onzuivere, acne-gevoelige huid.

Voordeel 3   EyeCreamConcealer Visuel03 V04

Voordeel 3: Hyaluronzuur is geschikt voor diverse huidtypes

Hyaluronzuur wordt over het algemeen goed getolereerd door verschilende huidtypes: droog, vet, gecombineerd, normaal, verouderend en zelfs op een gevoelige huid. Reageert je huid toch ongelukkig op een hyaluronzuur-product, stop dan met het gebruik en vraag je arts om advies. Vaak wordt gedacht dat alleen een droge huid extra vocht behoeft, maar dat is niet het hele verhaal. Juist ook bij een vette, acne-gevoelige huid wil je erop letten dat deze niet vochtarm, ofwel gedehydrateerd raakt. Gebeurt dit wel, dan geeft het lichaam een seintje af dat de huid meer talg aan moet maken om het tekort aan vocht te compenseren. Met als gevolg: de huid wordt juist vetter. Hyaluronzuur is daarom ook een goede optie voor mensen met een vette huid.

Voordeel 4   20191219 Digital Banner Revitalift Filler Serum Elongoria Dmi Na No Cta

Voordeel 4: Hyaluronzuur biedt extra hydratatie en volume

Het anti-aging effect van hyaluronzuur komt natuurlijk door de extra hydratatie en daardoor volume die het je huid biedt. Hyaluronzuur kan de huid al bij één keer gebruik van veel vocht voorzien. Het is namelijk zo dat één gram hyaluronzuur maar liefst zes liter water kan vasthouden. De opname van water versterkt de hydratatie van de opperhuid, waardoor rimpels optisch worden gladgestreken. Zie het als een ‘vulling van het huidmatras’, waardoor de huid er ook voller uit kan zien.


Hyaluronzuur is behalve in huidverzorgingsproducten ook te vinden in onze make-upproducten. Deze producten zijn goed te combineren met je skincare routine. Zo kan je bijvoorbeeld je dagcreme met hyaluronzuur aanbrengen als voorbereiding op je make-up

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/wat-doet-hyaluronzuur-voor-je-huid" }
Banner Hyaluronzuur Webpagina 2000x900px

Meest gestelde vragen over hyaluronzuur

Wil je meer weten over hyaluronzuur? Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit ingrediënt.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/wat-doet-hyaluronzuur-voor-je-huid" }
Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan, wat betekent dat het een molecuul is dat gedeeltelijk uit suikers bestaat. Het komt van nature voor in het menselijk lichaam en dit ingrediënt is een structureel bestanddeel van de huid. Hiernaast wordt hyaluronzuur synthetisch geproduceerd voor in diverse huidverzorgingsformules zoals serums. Het meest bijzondere aan hyaluronzuur is dat het 1000x zijn eigen gewicht in water vast kan houden. Huidverzorgingsproducten met HA kunnen een vochtarme huid dus goed hydrateren. Het brengt niet alleen vocht ín de huid (uit de lucht of diepere huidlagen), maar het heeft ook de mogelijkheid extra vocht vast te houden.
Wat doet hyaluronzuur?
* Hyaluronzuur voorziet de huid van een perfecte dosis vocht
* Hyaluronzuur vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes
* Hyaluronzuur maakt de huid soepeler en steviger
* Hyaluronzuur geeft de huid meer volume
Kan je een reactie krijgen op hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is zoals genoemd een lichaamseigen stof, die goed getolereerd wordt door de meeste huidtypes. Toch bestaan er altijd uitzonderingen. Dus als je huid niet goed reageert op een product of ingrediënt dan is het belangrijk om het gebruik hiervan gelijk stop te zetten en je dermatoloog te raadplegen.
Wat is het verschil tussen een hyaluronzuur serum en crème?
Er bestaan hyaluronzuur serums en hyaluronzuur crèmes . Het verschil is dat een serum geconcentreerder is en gericht een bepaald huidprobleem (zoals kraaienpootjes) aanpakt. Je hebt ook minder van een serum nodig. Een crème is dikker en is een meer algehele laatste stap in je routine. Zowel een hyaluronzuur serum als crème zijn ideaal voor een dagelijkse huidverzorgingsroutine.
Hoe kan ik weten of mijn crème of serum hyaluronzuur bevat?
Op alle L’Oréal Paris-producten vind je een ingrediëntenlijst met de volledige formulering met alle stoffen. De benaming van deze ingrediënten, is de naam die wordt gehanteerd op de zogenaamde INCI-lijst. INCI staat voor: International Nomenclature Cosmetic Ingredient. Je kunt hyaluronzuur op de ingrediëntenlijst herkennen als simpelweg hyaluronzuur, op zijn Engels hyaluronic acid of op zijn Frans acide hyaluronique. Maar hyaluronzuur kan op een ingrediëntenlijst ook één van de volgende benamingen hebben:
- Sodium Hyaluronate
- Hyaluronan
- Glycoaminoglycan
Daarnaast heeft L'Oréal Paris ook een aantal make-upproducten met toegevoegd hyaluronzuur, zoals de True Match Eyecream in a Concealer en de True Match Foundation .
Waarom een hydraterende crème of serum met hyaluronzuur?
Hyaluronzuur kan het beste worden aangebracht als een serum of als een hydraterende crème. Met behulp van een HA-crème of serum wordt de huid voorzien van hyaluronzuur en na het intrekken lijkt de huid binnen een mum van tijd voller en frisser. Probeer bijvoorbeeld het L’Oréal Paris’ Filler Serum met hyaluronzuur. De knipoog in deze naam naar ‘filler’ is trouwens geen toeval; hyaluronzuur wordt ook gebruikt in cosmetische fillers.
Is hyaluronzuur veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap?
Hyaluronzuur is in principe (in tegenstelling tot een ingrediënt zoals vitamine A ofwel retinol) veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kan de huid ook wat droger worden, in verband met hormoonschommelingen, en dan kan hyaluronzuur juist goed van pas komen. Gebruik een crème of serum met hyaluronzuur om je huid gehydrateerd en gezond te houden. Raadpleeg in het geval van twijfel wel altijd je arts of gynaecoloog.
Kun je hyaluronzuur en antioxidanten samen gebruiken?
Dit is belangrijk punt om op te letten, want niet alle ingrediënten kunnen altijd samen worden gebruikt. Hyaluronzuur gaat gelukkig meestal goed samen met andere ingrediënten. Sterker nog, gebruik hyaluronzuur in combinatie met een krachtige antioxidant zoals vitamine C en de twee versterken elkaar. In dat geval kan je dus kiezen voor een huidverzorgingsproduct met hyaluronzuur én vitamine C, of je kan de twee ster-ingrediënten vlak na elkaar gebruiken. Vuistregel: breng het product met de dunste textuur (zoals een serum) aan voor een product met een dikkere textuur (zoals een crème) voor optimale absorptie en het beste resultaat.
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "Wat is hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan, wat betekent dat het een molecuul is dat gedeeltelijk uit suikers bestaat. Het komt van nature voor in het menselijk lichaam en dit ingrediënt is een structureel bestanddeel van de huid. Hiernaast wordt hyaluronzuur synthetisch geproduceerd voor in diverse huidverzorgingsformules zoals serums. Het meest bijzondere aan hyaluronzuur is dat het 1000x zijn eigen gewicht in water vast kan houden. Huidverzorgingsproducten met HA kunnen een vochtarme huid dus goed hydrateren. Het brengt niet alleen vocht ín de huid (uit de lucht of diepere huidlagen), maar het heeft ook de mogelijkheid extra vocht vast te houden."} } , { "@type": "Question", "name": "Wat doet hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "* Hyaluronzuur voorziet de huid van een perfecte dosis vocht <br>* Hyaluronzuur vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes<br> * Hyaluronzuur maakt de huid soepeler en steviger <br>* Hyaluronzuur geeft de huid meer volume"} } , { "@type": "Question", "name": "Kan je een reactie krijgen op hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Hyaluronzuur is zoals genoemd een lichaamseigen stof, die goed getolereerd wordt door de meeste huidtypes. Toch bestaan er altijd uitzonderingen. Dus als je huid niet goed reageert op een product of ingrediënt dan is het belangrijk om het gebruik hiervan gelijk stop te zetten en je dermatoloog te raadplegen. "} } , { "@type": "Question", "name": "Wat is het verschil tussen een hyaluronzuur serum en crème?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Er bestaan <u>hyaluronzuur serums</u> en hyaluronzuur <u><a href="/producten/huid/huidverzorging/revitalift/filler/filler-dagcr%C3%A8me-spf50"> crèmes </a></u>. Het verschil is dat een serum geconcentreerder is en gericht een bepaald huidprobleem (zoals kraaienpootjes) aanpakt. Je hebt ook minder van een serum nodig. Een crème is dikker en is een meer algehele laatste stap in je routine. Zowel een hyaluronzuur serum als crème zijn ideaal voor een dagelijkse huidverzorgingsroutine."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe kan ik weten of mijn crème of serum hyaluronzuur bevat?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Op alle L’Oréal Paris-producten vind je een ingrediëntenlijst met de volledige formulering met alle stoffen. De benaming van deze ingrediënten, is de naam die wordt gehanteerd op de zogenaamde INCI-lijst. INCI staat voor: International Nomenclature Cosmetic Ingredient. Je kunt hyaluronzuur op de ingrediëntenlijst herkennen als simpelweg hyaluronzuur, op zijn Engels hyaluronic acid of op zijn Frans acide hyaluronique. Maar hyaluronzuur kan op een ingrediëntenlijst ook één van de volgende benamingen hebben:<br> - Sodium Hyaluronate<br> - Hyaluronan<br> - Glycoaminoglycan<br> Daarnaast heeft L'Oréal Paris ook een aantal make-upproducten met toegevoegd hyaluronzuur, zoals de <u><a href="/producten/make-up/gezichtsmake-up/true-match/eyecream-in-a-concealer/w1-2-ivory-beige/n3-5-natural-beige"> True Match Eyecream in a Concealer </a></u> en de <u><a href="/true-match/5dw-golden-sand"> True Match Foundation </a></u>."} } , { "@type": "Question", "name": "Waarom een hydraterende crème of serum met hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Hyaluronzuur kan het beste worden aangebracht als een serum of als een hydraterende crème. Met behulp van een HA-crème of serum wordt de huid voorzien van hyaluronzuur en na het intrekken lijkt de huid binnen een mum van tijd voller en frisser. Probeer bijvoorbeeld het L’Oréal Paris’ Filler Serum met hyaluronzuur</u>. De knipoog in deze naam naar ‘filler’ is trouwens geen toeval; hyaluronzuur wordt ook gebruikt in cosmetische fillers."} } , { "@type": "Question", "name": "Is hyaluronzuur veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Hyaluronzuur is in principe (in tegenstelling tot een ingrediënt zoals vitamine A ofwel retinol) veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kan de huid ook wat droger worden, in verband met hormoonschommelingen, en dan kan hyaluronzuur juist goed van pas komen. Gebruik een crème of serum met hyaluronzuur om je huid gehydrateerd en gezond te houden. Raadpleeg in het geval van twijfel wel altijd je arts of gynaecoloog. "} } , { "@type": "Question", "name": "Kun je hyaluronzuur en antioxidanten samen gebruiken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Dit is belangrijk punt om op te letten, want niet alle ingrediënten kunnen altijd samen worden gebruikt. Hyaluronzuur gaat gelukkig meestal goed samen met andere ingrediënten. Sterker nog, gebruik hyaluronzuur in combinatie met een krachtige antioxidant zoals vitamine C en de twee versterken elkaar. In dat geval kan je dus kiezen voor een huidverzorgingsproduct met hyaluronzuur én vitamine C, of je kan de twee ster-ingrediënten vlak na elkaar gebruiken. Vuistregel: breng het product met de dunste textuur (zoals een serum) aan voor een product met een dikkere textuur (zoals een crème) voor optimale absorptie en het beste resultaat. "} } ] }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/wat-doet-hyaluronzuur-voor-je-huid", "name": "wat-doet-hyaluronzuur-voor-je-huid" } } ] }