How To Choose The Right Concealer To Banish Dark Circles Hero

De juiste concealer kiezen om donkere kringen te verminderen

Donkere kringen kunnen ervoor zorgen dat je er vermoeid uit ziet. Donkere kringen kunnen bruin, blauwachtig, of violet zijn. Hoe kom je daar vanaf? Geen paniek! Donkere kringen kunnen worden gemaskeerd! Volg hiervoor onze eenvoudige stappen voor het kiezen en gebruiken van de juiste concealer.

Tip
1

De beste textuur kiezen

Qua textuur kun je het beste een concealer kiezen die geschikt is voor jouw huidtype. Als je oogcontour droog is, kies dan voor een vloeibare textuur die zowel gemakkelijk aan te brengen is als deze zone hydrateert, zonder je toch al kwetsbare opperhuid te beschadigen. Mensen met een rijpere huid kunnen drogere concealers beter vermijden, omdat deze in rimpels trekken en rimpels en kraaienpootjes juist benadrukken. Hydraterende formules moeten echter worden vermeden als je een vettige of gemengde huid hebt en ook als oogleden overdag de neiging hebben vettig te worden. Als dat het geval is, kies je voor een stick-concealer, die blijft in jouw geval zitten.
Tip
2

Manieren om je donkere kringen effectief te camoufleren

Als je donkere kringen niet te uitgesproken zijn (een beetje blauw of roze), zal een fijne, vloeibare textuur ze prima verhullen. Concealing serums of lichtreflecterende concealers zijn geweldig, omdat ze je er fris uit laten zien. Als je donkere kringen juist uitgesproken of bruin zijn, breng dan een concealer crème of stick aan die ze beter bedekt en goed blijft zitten. Wat je ook kiest, gebruik niet te veel! Te veel versterkt je donkere kringen alleen maar en laat je er nog vermoeider uit zien.
Tip
3

De juiste kleur kiezen

Er zijn heel veel tinten om uit te kiezen en de truc is om niet de kleur van je huid te nemen. Je moet de kleur baseren op de kleur van je donkere kringen. Blauwachtige donkere kringen kunnen worden weggewerkt met een roze concealer (een rode tint), terwijl violette kringen kunnen worden bedekt door beige concealers (een gele tint). Dit komt doordat complementaire kleuren (kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel) elkaar effectief kunnen maskeren.
Tip
4

Een concealer aanbrengen

Breng een concealer voor of na je foundation aan, afhankelijk van je gewenste resultaat. Voor een natuurlijke look breng je de concealer aan vóór je foundation, vooral als het een poeder is. Als je donkere kringen meer dekking nodig hebben, breng je de concealer aan na je foundation. Je brengt een concealer het beste aan met je vingertop of een kwast. Dep het product er zachtjes op, vanuit de binnenhoek van je oog. Verdeel het vervolgens over je donkere kring tot aan je onderste wimpers.