Wat is een toner voor je haar? Je ontdekt het hier.

Heb je onlangs de sprong naar blond gewaagd, maar is het resultaat niet helemaal zoals gehoopt? Vooral bij de eerste poging(en) verloopt blonderen of het kleuren van je haar niet altijd van een leien dakje. Heb je momenteel last van een ongewenste gele gloed? Geen paniek, voor alle ‘hair dye gone wrong’ pechvogels staat de haartoner paraat! We zetten op een rij wat je moet weten over het tonen van je haar.

- Help! Ik heb een gele gloed in mijn haar
- Wat doet een toner voor je haar?
- Welke soorten haartoners zijn er?
- Extra tips voor gekleurd haar

Help! Ik heb een gele gloed in mijn haar

Misschien heb je de instructies van je haarkleuringsproduct niet tot in detail gevolgd, of heb je per ongeluk een blonde tint gekozen die niet helemaal bij je natuurlijke kleur past. Wat de reden ook is, er is niets zo vervelend als blond haar dat geel uitslaat. Deze ongewenste verkleuring ontstaat door de oxidatie van de pigmenten in je haar. In eenvoudige bewoordingen is oxidatie een chemische reactie die je haar lichter maakt, vergelijkbaar met het blonderingsproces met waterstofperoxide.

Daarnaast zijn er verschillende externe factoren die een gele tint in blond, grijs, balayage of gehighlight haar in de hand kunnen werken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Luchtvervuiling.
 • Hard water.
 • Te veel wassen van je haar met shampoo.
 • Blootstellen van je haar aan de zon.
 • Het nemen van een duik in zeewater of een zwembad.
 • Wat doet een toner voor je haar?

  Een haartoner is een haarproduct met gekleurde pigmenten. Je kan het vergelijken met een subtiele kleuring, een extraatje na een highlight- of kleurbehandeling. In tegenstelling tot normale kleuringen die je haar aanzienlijk verlichten of verdonkeren, zorgt een toner ervoor dat de ongewenste gele gloed in je haar verdwijnt en voegt het karakter toe aan je haarkleur. Hoewel toners vaker gekocht worden door blondines, hebben ook brunettes en roodharigen baat bij deze kleurboosters.

  Welke soorten haartoners zijn er?

  Haartoners bij de kapper

  Kappers zetten meestal permanente kleuringen in als haartoner om ongewenste haartinten te neutraliseren. Het pigment in een toner heft de ongewenste haartint op, waardoor alleen de haarkleur overblijft waar je bij de kapper om hebt gevraagd.

  Préférence Le Blonding Acidic Toners

  Toners worden vaak geassocieerd met professionele salonbehandelingen, maar wist je dat er ook gebruiksvriendelijke haartoners bestaan voor thuisgebruik? Deze semi- of demi-permanente kleurproducten zijn eenvoudig aan te brengen en vormen een perfecte oplossing om je haarkleur op te frissen tussen kappersbeurten door. L’Oréal Paris heeft twee tinten van Acidic Toners in hun assortiment die zorgen voor een puur blond resultaat tot 4 weken. Deze toners, vrij van ammoniak, zijn ontwikkeld met een geavanceerde technologie die ongewenste gele tinten neutraliseert, en de pH-waarde van het haar herstelt, wat resulteert in een langdurig, zuiver blond effect en zijdezacht haar.
  Belangrijke aandachtspunten:

 • Voer altijd 48 uur voor het kleuren een allergietest uit.
 • Lees en volg de instructies op de verpakking en in de bijsluiter zorgvuldig.
 • { "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-haartoners" }
  Before After
  Een handige tip: Eén verpakking is voldoende voor haar tot op de schouders. Heb je langer, erg veel of dik haar? Dan zal je twee verpakkingen nodig hebben.

  Toning haarverzorgingsproducten

  Als je besluit om geen toner te gebruiken, kun je alsnog je haarverzorgingsroutine aanvullen met aangepaste producten die een tijdelijk toning effect bieden. Je kan tussendoor een zilvershampoo, zoals de Color Vive Purple Shampoo van L’Oréal Paris, gebruiken om je blonde haarkleur te onderhouden. Het regelmatig wassen van je haar met deze paarse shampoo helpt ongewenste gele tinten te neutraliseren.

  Extra tips om gekleurd haar langer mooi te houden

  Om je haarkleur langer mooi te houden, zijn er naast het gebruik van een toner nog meer handige tips. Zo is het belangrijk om je - zeker tijdens de zomer - bewust te zijn van de impact van de zon op je haarkleuring. Draag zo vaak mogelijk een hoed, beperk blootstelling aan direct zonlicht en gebruik Color Vive Wonder Water voor extra bescherming tegen UV-straling.

  Ook de warmte van haardrogers en stijltangen kan je haar beschadigen, waardoor het uitdroogt en je haarkleur sneller vervaagt. Hitte zoveel mogelijk vermijden is dus de boodschap. Als je toch een haardroger of stijltang wilt gebruiken, kies dan voor een koelere stand en gebruik een heat protection serum om je haar maximaal te beschermen tijdens het stijlen of het drogen.
  { "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-haartoners" }
  { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-haartoners", "name": "alles-wat-je-moet-weten-over-haartoners" } } ] }