Alles wat je wil weten over natuurlijke haarkleuringen

Er zijn tegenwoordig steeds meer opties op het gebied van haarkleuringen met meer ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ook de formule van L’Oréal Paris bevatten steeds meer van deze ingrediënten. Verder ontdek je in dit artikel waarom er überhaupt gebruik wordt gemaakt van niet natuurlijke ingrediënten in traditionele haarkleuring en in welke mate je stralende, multidimensionale resultaten kunt bereiken zonder. Met miljoenen mensen over de hele wereld die hun haar kleuren, biedt tradiotionele haarverf, maar ook zeker haarkleuringen met meer natuurlijke ingrediënten een stralende kleur, perfecte dekking en gezond uitziend haar.

Hoe natuurlijk is L’Oréal Paris Casting Natural Gloss?  

Casting Natural Gloss is de haarkleuring van L’Oréal Paris. De formule van deze kleuring bestaat voor 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Hiernaast bevat deze kleuring het innovatieve Gloss Complex, dat het haar verzegelt met een langdurige glans en stralende reflecties geeft.

Een bekend ingrediënt dat veel in haarkleuring voorkomt is ammoniak. Een stof die sommige consumenten liever niet op de ingrediëntenlijst zien staan. Het is daarom goed om te begrijpen welke rol ammoniak speelt in veel bekende, traditionele haarkleuringen. Ammoniak, een alkalische chemische stof, wordt gebruikt om de pH-waarde van ons haar tijdens het kleurproces te verhogen. Hierdoor worden de haarschubben van de haarvezel opgetild en kan de kleur worden afgezet op de cortex (het binnenste deel van het haar dat wordt beschermd door de haarschubben). Ammoniak wordt ook gebruikt om het natuurlijke pigment van het haar lichter te maken, zodat het opnieuw gekleurd kan worden. Ammoniak is dus een hele effectieve stof in een haarkleuring en zorgt er vaak voor dat je het kleurresultaat bereikt waar je naar op zoek bent. Zomaar ammoniak uit een formule verwijderen is daarom niet zo’n goed idee, maar er zijn wel alternatieve ingrediënten die de werking van ammoniak kunnen vervangen in een haarkleuring. Wees je er wel van bewust dat een haarkleuring zonder ammoniak niet per se een formule heeft van natuurlijke oorsprong.

Wat zijn de nadelen van een volledig natuurlijke haarkleuring? 

Hoewel L’Oréal Paris druk bezig is met de ontwikkeling van meer natuurlijke haarkleuringen, zijn de formules niet volledig natuurlijk. Volledig natuurlijke haarkleuringen hebben namelijk ook zo hun nadelen. Zo kunnen natuurlijke kleurstoffen sneller vervagen dan synthetische kleurstoffen. Hierdoor bestaat het risico dat je de kleurkwaliteit als minder mooi ervaart. Daarnaast is het lastig om uit een breed scala aan kleuren te kiezen omdat er nog niet zoveel goede natuurlijke kleurstoffen geschikt zijn voor haarkleuring. Dit zijn voorbeelden van redenen waarom L’Oréal Paris haar haarkleuringen niet volledig natuurlijk heeft gemaakt en naast ingrediënten van natuurlijke oorsprong ook voor actieve kleurstoffen kiest. Zo bereik je een mooi kleurresultaat, een mooie glans en kan een kleuring voldoende grijsdekking bieden.

Waarom Casting Natural Gloss zonder ammoniak**?   

Deze mooie color gloss is dan wel geen volledig natuurlijke haarkleuring, maar is wel op de goede weg. De formule bestaat voor 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De overige 10% bestaat uit bijvoorbeeld actieve kleurstoffen die een mooi en natuurlijk kleurresultaat bieden en uit ingrediënten die het haar tot 3x glanzender en zachter* maken. Bij de kleuring zit een heerlijke, romige conditioner verrijkt met honing die het haar super zacht maakt en ervoor zorgt dat het gemakkelijk te stijlen is na het kleuren. Kies jouw natuurlijke kleur naar keuze: van een zeer lichtblonde vanillekleur tot een diep donkerbruine espresso shade, er zijn maar liefst acht tinten om uit te kiezen.

Waarom is Casting Natural Gloss, 90% natuurlijke oorsprong, een goede keus?  

De haarkleuringsformule van Casting Natural Gloss die grotendeels uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaat, is zachter voor het haar. Deze specifieke kleuring van L’Oréal Paris is zo geformuleerd dat het de haarschubben zoveel mogelijk beschermt. Die haarschubben vormen de meest externe laag van het haar, gemaakt van een stapel platte cellen – de schubben – afgeschermd met lipiden. Deze zijn sterk aan elkaar gebonden en verankerd aan de periferie van de cortex. De belangrijkste functie van de cuticula is om de cortex te beschermen tegen externe agressors (zoals zon, hitte en vervuiling) die als een schild werken om het hart van de vezel te behouden. Tegelijkertijd dringt de formule van Casting Natural Gloss alleen door in de buitenste laag van het haar en komt hij niet helemaal tot in het hart van het haar. Hierdoor zit je niet permanent aan de kleuring vast, maar spoelt deze met de wasbeurten steeds een beetje uit. De Casting Natural Gloss formule is niet alleen zachter voor het haar, maar biedt ook een diepe voeding en geeft jouw lokken een stralende glans en een gezonde look.

 *Instrumentele test / **Voor een aangename geur
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/alles-wat-je-wil-weten-over-natuurlijke-haarkleuringen" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/alles-wat-je-wil-weten-over-natuurlijke-haarkleuringen", "name": "alles-wat-je-wil-weten-over-natuurlijke-haarkleuringen" } } ] }