Balayage bruin

Een balayage bestaat meestal uit verschillende tinten blond die worden aangebracht op blond of donkerblond haar. Maar wist je dat er ook een balayage voor bruin haar bestaat? Deze haarkleurtechniek is zeer geschikt om verschillende mooie brunette-looks te creëren. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden.

Waarom is een balayage zo mooi in bruin haar?

Een bruine balayage geeft brunettes onmiddellijk een instant zomerse uitstraling. Deze highlights zijn perfect voor brunettes die hun haarkleur een boost willen geven, maar het effect tegelijkertijd graag zo natuurlijk mogelijk willen houden. Het resultaat ziet er stralend en glanzend uit, alsof je net terugkomt van een zonovergoten vakantie, dat wil jij toch ook?

Het verschil tussen baby highlights of gewone highlights

Bij een bruine balayage kies je zelf hoeveel en hoe dik je de highlights in het haar aanbrengt. Wil je het zo subtiel mogelijk houden, dan zijn baby highlights de juiste accentueringstechniek. Bij baby highlights pak je echt hele fijne haarlokjes die je verheldert, voor een sunkissed look.

Bij normale highlights pak je per highlight een wat grotere pluk haar. Daardoor vallen dit soort highlights net wat meer op, naarmate je haar uitgroeit.

Creëer volume en diepte

Heb je van nature dun of weinig haar? Dan is een balayage bruin dé perfecte oplossing om de indruk te wekken dat het haar dik en vol is. Door verschillende kleurnuances in het haar aan te brengen, krijgt het haar meer diepte, en creëer je de illusie van voller haar.

 

Balayage Aanbrengen

Een stralend en glanzend resultaat, alsof je net terugkomt van een zonovergoten vakantie

Hoe werkt dit kleurproces nu precies?

Een verhelderende crème zorgt samen met het ontkleuringspoeder dat jouw haar wordt opgelicht. Zo kun je in jouw bruine haar, met één borstelstrook een bruine balayage creëren.

Meng het ontkleuringspoeder met de ontwikkelcrème. Voeg de verhelderende crème toe en schud het mengsel. Borstel je haar in de scheiding zoals het normaal gesproken valt. En verdeel het mengsel gelijkmatig over alle drie de delen van de handige Expert borstel.

Begin bij je haaraanzet en breng het mengsel licht aan op de bovenkant van het haar om een zacht oplichtend effect te creëren. Leg naar beneden toe extra nadruk op de haarpunten om meer dimensie toe te voegen en de warme tinten te versterken. Dit geeft je bruine balayage een zo natuurlijk mogelijk effect.

Heb je nog wat mengsel over? Dan kun je ervoor kiezen om je bruine balayage nog wat extra aan te zetten bij de lokken die rondom het gezicht vallen. Door het haar rond je gezicht lichter te maken, accentueer je je mooiste gelaatstrekken, zoals je kaaklijn en jukbeenderen.
Inhoud Verpakking Préférence Balayage

Bruine balayage: licht, lichter, lichtst

Hoe licht je balayage bruin mag worden, bepaal je zelf door het kleurmengsel langer of minder lang in te laten trekken. Laat het mengsel tussen de 25 en 45 minuten inwerken, afhankelijk van de gewenste highlight-intensiteit. Tijdens het kleuren kun je controleren of de highlights licht genoeg zijn door met je handschoen een klein beetje kleurmengsel van je haar te verwijderen.

Is je bruine haar nog niet voldoende opgelicht? Dan bedek je het weer met het kleurmengsel. Houd je wel altijd aan de minimale en maximale inwerktijd die op de gebruiksaanwijzing staan beschreven. Een te korte inwerktijd zorgt ervoor dat het kleurmengsel niet goed zijn werk kan doen, waardoor het kleurresultaat minder mooi of niet goed zichtbaar kan uitvallen.

Ook ideaal om de eerste grijze haren discreet te verdoezelen
Wat betreft ouder wordend haar is balayage ook ideaal voor het subtiel verhullen van delen van grijs of wit haar. In dat geval kan je de kleur op een deel van of op alle grijze lokken aanbrengen. Vervolgens kun je steeds een beetje meer van het grijs of wit laten zien, zodat je subtiel overgaat in een prachtig grijze coupe zonder opvallende uitgroei bij de aanzet.