Haarkleuring mislukt: je haarverf geeft af

Help: je hebt je haar gekleurd en nu geeft je haarkleuring af. Kom erachter wat de oorzaak is. Belangrijker: wat kun je eraan doen? We leggen het uit.

De oorzaken van haarkleuring die afgeeft

1. Te weinig product gebruikt
Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar juist als je te weinig van een product gebruikt, kan de kleur af blijven geven. Er is dan te weinig haarkleuring in het haar aangebracht, om de kleuring goed te laten ontwikkelen. Zorg er bij het kleuren voor dat je altijd voldoende van het product in huis hebt. Heb je lang of dik haar? Zorg dan dat je twee of meer verpakkingen van het haarkleuringsproduct hebt om je haar te kleuren.

2. Het emulgeren ging niet goed
Je hebt het misschien weleens zien staan in een gebruiksaanwijzing of op een website: emulgeren.

Het emulgeren van de haarkleuring is zorgen dat de bestanddelen van de haarkleuring zich goed vermengen met je haar. Emulgeren, ofwel opschuimen, is een belangrijke stap om het haarkleuren mee af te sluiten. Te vaak wordt de kleuring direct uitgespoeld onder de douche en wordt het emulgeren overgeslagen.

Het haar emulgeren voor het mooiste kleurresultaat doe je als volgt. Breng een kleine hoeveelheid lauwwarm water op het haar aan en masseer het voorzichtig, maar grondig door het haar heen. Spoel vervolgens het haar uit totdat het spoelwater helder is. Door te emulgeren voordat je de haarkleuring uitspoelt, zorg je ervoor dat de kleuring minder afgeeft op je hoofdhuid en haargrens, blijft de kleur langer mooi en geeft deze niet af.

Tips om te voorkomen dat je haarkleuring afgeeft

Het klinkt misschien wel erg voor de hand liggend, maar als je de gebruiksaanwijzing van je haarkleuringsproduct exact opvolgt, wordt het afgeven van de kleuring echt tot een minimum beperkt. Gebruik daarnaast bij het kleuren van je haar het nabehandelingsproduct dat in de verpakking van L'Oréal Paris haarkleuringen zit. Deze zorgt er naast een goede verzorging voor dat de haarschubben zich goed sluiten.

Gebruik in de periode na het kleuren van je haar naast een geschikte kleurshampoo ook altijd een goede conditioner voor gekleurd haar. Zo wordt je haar beschermd tegen invloeden van buitenaf - zoals zonlicht - en geniet je langer van een mooie haarkleur.

Welke haarkleur past bij mij?

Op zoek naar een nieuwe haarkleur maar weet je nog niet goed welke kleur je moet kiezen? Dat is heel normaal. Het kiezen van een nieuwe haarkleur is niet eenvoudig en best spannend. L’Oréal Paris schiet te hulp! Met virtual try-on prober je eenvoudig verschillende haarkleuren uit. Gebruik je camera of upload een foto en bewonder jouw nieuwe look.

VIRTUEEL TESTEN