Haarkleuring voor thuis

Haal thuis het beste uit je haarkleuring. Iedereen kan het, zolang je maar weet wat je doet. Ontdek onze beste tips om op te letten voor tijdens en na het kleuren van je haar bij jou thuis.

Kies de juiste kleur

In dit artikel vind je meer tips voor het kiezen van de perfecte haarkleur. Daarbij is het handig om te weten dat haarkleuring is onderverdeeld in cijfers. Het eerste nummer is de kleurhoogte en geeft aan hoe licht of donker de kleur is. Een product dat begint met 10 is het lichtste blond, 1 is zwart. Het eindresultaat van een haarkleuring is afhankelijk van meerdere factoren zoals bijvoorbeeld de ondergrond van het haar en de manier van toepassen. Bekijk de afbeelding hieronder om te bepalen welke kleurhoogte jouw natuurlijke haarkleur heeft. De nummers na de punt staan voor de verschillende kleurnuances, zoals warme tinten of koele tinten. Bij L’Oréal Paris zijn deze nuances onderverdeeld in: 0 natuurlijk, 1 as, 2 parelmoer, 3 goud, 4 koper, 5 mahonie en 6 rood.
06 Kleurenbalk 1170x

Ga de eerste keer voor een tijdelijke kleur

L’Oréal Paris biedt geen direct uitwasbare haarkleuringen, maar wel semi-permanente kleuringen. Casting Crème Gloss is de lijn met een breed assortiment aan kleuren die tot 28 wasbeurten houden. De kleuring vervaagt wasbeurt na wasbeurt waardoor uitgroei nauwelijks zichtbaar is. Kies de eerste keer een kleur die heel dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt.

Trek voordat je begint oude kleding en handschoenen aan

Trek voordat je begint oude kleding en handschoenen aan. De haarkleuringsproducten van L’Oréal Paris bestaan uit crèmes en gelkleuringen waarmee je precies kunt werken en niet snel morst. Neem ondanks dat, wel altijd het zekere voor het onzekere en dek je kleding af of draag oude kleding die vies mag worden. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende haarkleuring in huis hebt. De hoeveelheid haarkleuring in de verpakking is voldoende om tot op schouderhoogte te kunnen kleuren. Wanneer je lang en/of dik haar hebt, zul je twee verpakkingen haarkleuring nodig hebben. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt.

Zorg voor de juiste voorbereidingen

Wacht na je laatste wasbeurt minimaal 24 uur met het kleuren van je haar om zo de natuurlijke talglaag het hoofd te laten beschermen. Deze wordt binnen 24 uur ontwikkeld.
Katherine Langford 1170x
Caption

Het aanbrengen van de haarkleuring

Thuis kleuren is niet moeilijk, zolang je de gebruiksaanwijzing maar volgt. Houd altijd de aangegeven tijd aan die op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven. Kijk goed welke situatie er bij jou van toepassing is bijvoorbeeld of je natuurlijk, ongekleurd haar of eerder gekleurd haar hebt. Voor elke situatie geldt een ander gebruik en andere inwerktijden. Lees en volg daarom altijd nauwkeurig de gebruiksaanwijzing.

Heb je na het kleuren een vlekje van het product op je gezicht? Gebruik dan voorzichtig een scrub-crème om vlekjes te verwijderen. Beter nog is om tijdens het kleuren de haargrens te beschermen met vaseline of tijdens het emulgeren de haargrens mee te nemen zodat je de kleuring met spoelen van de huid kunt verwijderen. Kijk uit met het aanbrengen van vaseline. Wanneer dit tegen of op de haargrens wordt aangebracht zal de kleuring zich daar niet hechten.

Verzorging na het kleuren

Bij de verpakking haarkleuring die je hebt gekozen zit meestal nog een verzorgende nabehandeling. Deze verschilt per merk en komt meestal in de vorm van een haarmasker of een conditioner die je na het kleuren nog meerdere malen kunt gebruiken. Zo blijft jouw haar goed verzorgd en de kleur langer mooi.

Wil je je nieuwe haarkleur na de kleuring optimaal verzorgen en zo lang mogelijk behouden? Gebruik dan producten die speciaal zijn ontworpen voor gekleurd haar, zoals Elvive Color Vive.