Hoe krijg je mooi bordeauxrood haar?

Bordeauxrode haarkleuring is een kleur die je van nature kan hebben, maar met net een speelse, eigenzinnige twist. Van een heldere bessenkleur tot intens diep-violetrood, zijn er veel verschillende manieren om deze rode tint uit te proberen. Het past bovendien bij verschillende kapsels: van lang, golvend haar tot een bob. Hier ontdek je wat bordeauxrood haar nu precies is, hoe het uitvalt bij licht of donker haar, hoe je deze stralende roodkleur het beste kunt onderhouden en welk bordeauxrood bij jou past.

Wat is bordeauxrood haar?

Bordeauxrood haar verschilt van klassiek rood haar omdat het eigenlijk een mix is van rood en violet. Door dat toegevoegde violet is het koeler van kleur dan het typische rood. Terwijl je bij bordeaux misschien eerder denkt aan donkere tinten koel rood, bestaan er ook iets minder diepe en zelfs iets warmere versies van de tint. Er is dus een bordeauxrood voor iedereen.

Voor wie is bordeauxrood haar geschikt?

Bordeaux is beslist een statementkleur. Overweeg je om voor het eerst voor deze kleur te gaan, dan is het een goed idee om de verschillende opties bordeauxrood te overwegen, om op de kleur uit te komen waar jij naar op zoek bent. Bekijk welke kleur bordeaux het beste bij jou past. In principe is er een bordeauxrode haarkleur voor iedereen, zolang je de juiste tint binnen het bordeauxrode kleurspectrum kiest.

Ben je een brunette die er ooit aan heeft gedacht om iets nieuws met haar haar te proberen, maar twijfelt over een lichtere kleur, dan zou bordeaux zomaar een goede keuze kunnen zijn. Vanaf daar kun je wellicht eens avontuurlijker gaan met bijvoorbeeld een violet kleur. Mensen met licht haar kunnen ook probleemloos voor de bordeauxrode haarkleurtrend gaan. Dit zal ook een mooi resultaat geven, maar let er wel op dat het resultaat feller uit kan vallen. Tip: mocht je blondine zijn en toch zo’n bordeux kleur willen, kleur je haar dan eerst donkerder met een bruine kleur. Leuk om te weten: bordeauxrood haar staat mooi bij een matte lip, waaronder in dieprood, klassiek rood of een nude en een koele smokey eye.

Hoe gaat bordeauxrood mij staan?

Natuurlijk brunette is een goede basis voor een bordeauxrode kleur omdat het warme onderliggende pigment zal bijdragen aan de natuurlijke helderheid van de gewenste kleur. Een bordeaux haarkleur is ook geschikt wanneer je een lichtere haarkleur hebt, maar houd er rekening mee dat de kleur een ander effect kan hebben dan bij een brunette.

Valt bordeauxrood haar goed te onderhouden?

Het antwoord is: medium. Dat komt omdat rood de grootste kleurmolecuul is. Rood is daarom zowel het lastigst om uit het haar te halen en het lastigst om op kleur te houden. De rood-paarse kleur vervaagt sneller dan klassiek bruin. Onderhoud is dus belangrijk. Gebruik een Elvive Color Vive kleurshampoo- conditioner- en kleurmasker. Wees voorzichtig met deze kleur blootstellen aan zonlicht. Wellicht kun je het haar daarom beter bordeaux kleuren in de najaar- en wintermaanden dan hartje zomer. De diepe, rijke kleuren van bordeaux zijn niet zo gek op zonlicht en zullen sneller verkleuren. Het bordeaux blijft wel, maar de intense tint zal misschien minder verzadigd van kleur zijn. Te vaak wassen met shampoo is een andere manier waarop deze haarkleur kan vervagen. Probeer indien mogelijk een paar dagen tussen wasbeurten over te slaan.

Welke kleur bordeauxrood?

Bordeaux zal dus vrij helder van kleur ogen op lichter haar en meer een bordeaux-getint accent geven aan donker haar. Ter hoogte van een kleurwaarde 5 of 6 is een goed startpunt voor een bordeauxrode haarkleur.

Intens bordeaux

Een zeer donkere haarkleur met hints van bordeaux voor extra diepte. Classic 4.26 Intens Bordeaux biedt een natuurlijk ogend kleurresultaat vol reflecties, tot 100% grijsdekking en langdurige glans door een glansbeschermende conditioner.

Kersen bordeaux

Een intens, stralend rood met wat violet zodat het een bordeauxrode haarkleuring wordt. Vivids 5.664 Cherry Red Notting Hill bevat een hoge kleurintensiteit door een mix van krachtige, pure kleurpigmenten.

Zwart bordeaux

Een ravenzwart maar dan met een zweem van bordeaux erdoorheen. 360 Cherry Chocolate (Kersenzwart) is een semipermanente haarkleuring zonder ammoniak.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/hoe-krijg-je-mooi-bordeauxrood-haar" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/hoe-krijg-je-mooi-bordeauxrood-haar", "name": "hoe-krijg-je-mooi-bordeauxrood-haar" } } ] }