Hyaluronic Acid A Boost Of Hydratio For All Ages Hero

Hyaluronzuur: wat is het en wat doet het?

Hyaluronzuur staat hoog aangeschreven als een wonderbaarlijke molecule en is een must-have geworden om de effecten van huidveroudering te bestrijden. Het garandeert een gehydrateerde, gladde en stevige huid. Maar hoe kan jouw huid hiervan profiteren?

TIP
1

Injecties voor onmiddellijke effecten

Sinds een paar jaar zijn injecties met hyaluronzuur geleidelijk toegankelijker geworden: tegenwoordig zijn het niet alleen de beroemdheden op de rode loper die ze kunnen krijgen, zelfs mannen zijn bezweken voor het gebruik van deze bijna pijnloze behandeling! Deze intradermale injecties hebben een ongelooflijk effect op fronsrimpels op je voorhoofd, kraaienpootjes en op lachrimpels rond je mond en bij je neus. En dat allemaal zonder scalpels! In 30 minuten en na een paar kleine prikjes in je huid van slechts een paar millimeter diep, zijn alle lijntjes opgevuld, is je huid gladder en zien de contouren van je gezicht er gedurende 6 tot 9 maanden steviger uit.
 
TIP
2

Crèmes voor meer gerichte effecten

Als je niet zo'n grote fan bent van naalden, is het misschien beter om voor een lichtere oplossing te kiezen: dankzij de ongelooflijke hydraterende eigenschappen kun je hyaluronzuur ook tegenkomen in schoonheidsproducten en anti rimpelcrèmes. Aangezien slechts een kleine hoeveelheid van het zuur in deze producten wordt aangetroffen, moeten ze dagelijks, 's ochtends en 's avonds worden gebruikt, zodat de huid er steviger uitziet en rimpels worden verminderd. Een advies: als het product wordt omschreven als hydraterend, dan verwijst het naar oppervlaktehydratatie en is het beter geschikt voor een huid met minder rimpels. Als het gaat om antirimpel of anti-aging, dan weet je dat de actieve bestanddelen op een dieper niveau werken, waardoor het de perfecte keuze is voor meer uitgesproken lijntjes.
 
TIP
3

Voedingssupplementen voor langdurige effecten

Er is onlangs een nieuwe generatie producten ontwikkeld op basis van hyaluronzuur, in de vorm van voedingssupplementen. Volgens wetenschappers zijn ze gemaakt van hyaluronzuur afkomstig van planten dat vervolgens wordt gemengd met verschillende ingrediënten, zoals gevriesdroogd plantencollageen, vitamine C en vetzuren. Bij gebruik gedurende 2 of 3 maanden wordt het hyaluronzuur opgenomen in de bloedbaan zodat het de dermislaag van de huid kan bereiken en kan hydrateren voor een gladder en steviger uiterlijk: een geweldig alternatief voor al die crèmes en injecties. Vergeet niet dat dit, net als elk ander voedingssupplement, alleen nuttig is als je er ook een beetje moeite voor doet: neem dit supplement als aanvulling op een gezonde levensstijl en een uitgebalanceerd dieet!