Voordelen van vitamine C voor de huid: eet groenten om te gaan stralen!

Het is moeilijk voor te stellen wat vitamine C voor ons allemaal kan doen. Deze ster onder de vitamines staat bekend om zijn eigenschappen die vermoeidheid en verkoudheid bestrijden mag in de winter niet worden vergeten; het biedt een reeks voordelen in ons dagelijks leven en kan een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van onze huid. Dit is de reden.

TIP
1

Vitamine C voor een stralende huid

Zie je er moe uit met een doffe huid? Grijp naar de vitamine C! Het is niet alleen overvloedig aanwezig in veel groenten en fruit (kool, citrusvruchten, spinazie, broccoli, paprika's), maar is ook steeds vaker terug te vinden in onze dagelijkse cosmetica, vaak in de vorm van derivaten (L-ascorbinezuur en andere), door de voordelen vitamine C voor de huid. Ascorbinezuur; een andere naam voor vitamine C; is het belangrijkste ingrediënt voor een stralende huid: het ontgift weefsels, maakt de opperhuid wakker door deze te stimuleren en verbetert het uiterlijk van jouw poriën. jouw huidskleur wordt helderder en je krijgt jouw glans terug. Rokers of mensen die last hebben van stress mogen er niet vanaf zien!
TIP
2

Vitamine C voor een jonger uitziende huid

Een ander voordeel van vitamine C voor de huid is dat het werkt als een krachtige antioxidant die vrije radicalen kan neutraliseren door ze om te zetten in verbindingen die onschadelijk zijn voor de huid. Aangezien deze vrije radicalen verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering, komt een van de belangrijkste voordelen van vitamine C aan het licht: het is een waar wapen tegen rimpels! Het aanspannende effect van ascorbinezuur stimuleert de productie van collageen om de huid een dichte, stevige uitstraling te geven.
TIP
3

Vitamine C beschermt en herstelt

De rol van vitamine C als antioxidant bij het verlengen van een jeugdige huid is bekend. Maar wist je dat deze zelfde antioxiderende eigenschappen betekenen dat vitamine C de huidcellen beschermt tegen schade door de zon? Vitamine C versterkt de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid en versterkt zo de weerstand. Intussen, door de activiteit van melanocyten te reguleren, die verantwoordelijk is voor huidpigmentatie zoals donkere vlekken, kan vitamine C de huid herstellen die is beschadigd door blootstelling aan de zon.