Wat zijn de beste serums?

Niet voor niets raden huidexperts, van facialists tot dermatologen, een serum aan voor dagelijks gebruik. Zeker wanneer je specifieke huidproblemen- of wensen hebt die je met een gericht serum kunt aanpakken. Zoals vitamine C tegen pigmentvlekken en retinol tegen rimpels en huidverslapping.

Ja, als we het hebben over huidverzorging zijn er ontzettend veel opties – van hydraterende, vochtinbrengende crèmes tot anti-aging oogcrèmes en gezichtsserums. Je vraagt je misschien af: heb je ze echt allemaal nodig? Een goede vraag, zeker met een beperkt budget en weinig tijd. Het juiste serum is die extra stap weliswaar waard – of je nu je pijlen gericht hebt op anti-aging preventie of correctie.

Wat is een serum voor het gezicht?

Gezichtsserums zijn geconcentreerde formules die de huid van binnenuit hydrateren en voeden. Ze bevatten meer, en een krachtigere dosis, actieve ingrediënten dan gezichtscrèmes. Dat betekent niet dat je je moisturizer kunt weggooien. Neem voor de beste resultaten zowel een gezichtsserum als een dagelijkse vochtinbrengende crème op in je verzorgingsroutine.  

Serums kunnen een boost van hydratatie bieden, maar over het algemeen zijn ze niet ontworpen om je volledige hydratatiestap te zijn binnen je huidverzorgingsroutine. Overweeg in plaats daarvan een serum voor het gezicht als een manier om je huidverzorgingsroutine te verbeteren – voor meer preventieve maatregelen en doelgerichte aanpak van specifieke huidproblemen van rimpels tot hyperpigmentatie, acne-symptomen of een doffe teint.  

Welk serum kiezen?

Het klopt dat er heel veel verschillende serums bestaan. Kies daarom het serum dat bij jouw huidprobleem en/of huidwens past. De geconcentreerde hoeveelheid aan ingrediënten in het gekozen serum zal dan bijvoorbeeld jouw fijne lijntjes, kraaienpootjes of pigmentvlekken kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld een vitamine C-serum, retinol-serum, hyaluronzuur-serum. Pak het serum passend bij jouw huiddoelen. Voor wie er helemaal blanco instapt, kan die keuze verwarrend zijn.  

Weet je niet helemaal zeker wat de beste ingrediënten zijn voor jouw huid? Dan kun je altijd een facialist of andere huidprofessional raadplegen. Deze experts kunnen jouw huid met hun uitgebreide expertise onder een vergrootglas onderzoeken en het beste serum voor thuisgebruik aanbevelen om van dag tot dag te smeren.  

Als basisrichtlijn kunnen jongere mensen die huidveroudering willen voorkomen kijken naar antioxidantrijke serums, waaronder met een steringrediënt zoals vitamine C. En degenen die op zoek zijn naar meer corrigerende, rimpel-verminderende of huidverzachtende eigenschappen, zouden gerichte serums met retinol of peptiden kunnen uitproberen op gezicht, hals en decolleté.   

Wat zijn de beste serums van L’Oréal Paris?

L’Oréal Paris biedt een verscheidenheid aan serums, die passen bij verschillende huidtypes en huidwensen. Waaronder:  

- Vitamine C serum tegen oneffenheden
Revitalift Clinical 12% Puur Vitamine C serum. Dit nieuwe serum geformuleerd met pure en stabiele vitamine C in een hoge concentratie. Het vermindert effectief de eerste tekenen van huidveroudering (oneffen teint, poriën en rimpels). 

- Antioxiderend vitamine E serum
Age Perfect Cell Renaissance Midnight Serum bevat een herstellend Antioxidant Complex: neohesperidine en vitamine E, geïnspireerd op stamcelwetenschap. Het anti-aging serum vermindert tekenen van huidveroudering en oneffenheden.

- Anti-rimpel retinol serum
Een retinol serum heeft een directe, verstevigende werking. Een formule met retinol kan de huid helpen herstellen en rimpels verminderen. Het versterkt en stimuleert het weefsel van de huid om het gezicht weer strakker te maken. 

- Hydraterend hyaluronzuur serum
Revitalift Filler Volumegevend Serum met 1,5% Puur Hyaluronzuur, heeft het hoogste concentratie Hyaluronzuur onder de serums van L’Oréal Paris.  Dit serum hydrateert intensief en geeft de huid een volume boost. 

- Retinol serum voor ’s nachts
Revitalift Laser X3 Pure retinol Nachtserum is met een hoge concentratie van puur retinol een krachtige oplossing voor het verminderen van alle soorten rimpels. Retinol exfolieert je huid en verhoogt de collageenproductie, wat de verschijning van fijne lijntjes en rimpels kan verminderen, waardoor je huid er frisser en voller uitziet.

- Pro-Xylane serum voor vrouwen vanaf 40 jaar
Revitalift Laser X3 Serum biedt een drievoudige, anti-verouderende werking: het vermindert rimpels, het versterkt en stimuleert het weefsel van de huid zodat de gezichtscontouren strakker worden en het verkleint de poriën voor een zichtbaar egalere huid. Het werkt dus anti-aging en ook op diepe rimpels.  

Hoe vaak een serum gebruiken?

Een ander serum in de ochtend en in de avond is echt de gouden standaard. Zo kun je bijvoorbeeld 's ochtends kiezen voor een meer preventief vitamine C-serum en 's avonds voor een meer corrigerend retinol-serum. Om de werkzaamheid van een gezichtsserum te verhogen, breng je het onmiddellijk na het reinigen en tonen aan op de huid. En altijd vóór het hydrateren met crème. Dit zorgt voor de meest effectieve geconcentreerde levering van de ingrediënten voor belangrijke problemen zoals uitdroging, pigmentatie en lijntjes en rimpels.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/wat-zijn-de-beste-serums" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/wat-zijn-de-beste-serums", "name": "wat-zijn-de-beste-serums" } } ] }