Zo kies je de beste tint kastanjebruin voor jouw haar

Zomer of winter, kastanjebruin haar is zo’n rijke kleur die bij elk seizoen past. Het is bovendien een kleur die heel gemakkelijk te onderhouden is. In essentie is kastanjebruin een rijke, bruine kleur met warme ondertonen die extra opvallen in natuurlijk zonlicht. De tint, die bij elke haarlengte en op vrijwel elke huidtint flatterend is, kan worden gecombineerd met karamel, honing en diepere bruintinten. Binnen kastanjebruin zijn er verschillende opties: van licht tot donker kastanjebruin tot heel warm kastanjebruin. Er zit altijd wel een optie voor je bij. 

Wat voor kleur is kastanjebruin?

Kastanje is een warme, bruine tint die is vernoemd naar de noot van de kastanjeboom. Een alternatieve naam voor de kleur in het Engels is badious of castaneous. Kastanje is daarnaast doorgaans een donkere kleur die bijna helemaal bruin lijkt, maar altijd een warme hint van meestal mahonie bevat.

Hoe verschilt kastanjebruin haar van roodbruin?

Hoewel ze allebei een warme ondertoon hebben die roodachtig oogt, is roodbruin doorgaans veel roder en intenser dan kastanjebruin haar. Roodbruin kan variëren van koperachtig bruin tot helder kersenrood. Terwijl kastanjebruin haar voornamelijk een donkerbruine tint is met warme mahonie ondertonen.

Vergt kastanjebruin haar veel onderhoud?

Kastanjebruin haar is gemakkelijk te verzorgen, dus dat maakt het een toegankelijke haarkleur om eens uit te proberen. In principe is dit een haarkleur die naadloos past bij bruin haar en doorbouwt op de warme, oranjerode ondertonen die ook van nature in bruin haar aanwezig zijn. Wel is het belangrijk je gekleurde haar goed te verzorgen. Invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld zonlicht, zijn niet alleen van invloed op de haarkwaliteit, maar ook op de haarkleur. Er zijn verschillende haarverzorgingsproducten voor gekleurd haar en binnen het assortiment van L’Oréal Paris is Elvive Color Vive een ideale verzorgingslijn voor kastanjebruin haar.

Waarop letten voordat je aan kastanjebruin haar begint?

Kastanjebruin haar past bij vrijwel elke huidtint en ondertoon. Toch bestaan er binnen een kastanjebruine kleuring ook verschillende nuances. Om te bepalen welke kleur het beste bij jou past kun je naar de ondertoon in je huid (koel, warm of neutraal) kijken. Je vindt de ondertoon in jouw huid op de volgende manier: kijk naar je pols en bekijk of je aders meer blauw of paars, groen of een combinatie zijn. Blauw? Dan ben je het koele type. Groen? Dan ben je een warmer type. Valt het ergens tussen groen, blauw en paars of zie je twee kleuren? Dan ben je een neutraal type.

Welke tint kastanjebruin past het beste bij mij?

Terwijl kastanjebruin in principe een warme kleuring is, zijn daar wel gradaties in van kleuring tot kleuring. Zo kun je voor een koelere variant of juist een extra warme variant met rijkgekleurde nuances gaan.

Licht as kastanjebruin

Deze kleuring van L’Oréal Paris heet treffend Frozen Brownie. Het is een ijzige versie van de kastanjebruine look. Dit soort koelere tinten passen vaak mooi bij mensen met een lichtere huid met een koele of neutrale ondertoon. Deze semi-permanente kleuring zonder ammoniak en met glossy resultaat houdt 28 wasbeurten. Ideaal om hiermee kastanjebruin eens uit te proberen. Blijkt kastanjebruin toch niet iets voor jou? Dan oogt deze na iedere wasbeurt weer iets minder intens. 

Parelmoer kastanjebruin

Een koel, maar ook diep kastanjebruin dat je huid mooi oplicht en accentueert met parelmoeren accenten. Dit is een heel koele variant van kastanjebruin. Een rijke kleur die juist volledig wegblijft van het roodachtige dat kastanjebruin soms kan hebben. Binnen het assortiment aan permanente kleuringen van Préférence vind je een hele elegante kleur. Ontdek de mooie kleur 6.21 Zeer Licht Koelbruin.

IJzig kastanjebruin

Dit is een kastanjebruine kleur die zowel wat van koel als warm in zich heeft. Een combinatie tussen koel as met een vleugje mahonie zorgt voor een rijke, levendige kleur. Bereik hem met Excellence Crème 5.15 IJs Kastanjebruin. Het is een permanente kleuring, wat dus een optie is wanneer je voor een lange termijn kleuring wil gaan. Deze Excellence Crème van L’Oréal Paris biedt 100% grijsdekking, volop verzorging en natuurlijk een rijk en levendig kastanjebruin kleurresultaat.

Midden kastanjebruin

Los van of een kastanjebruine kleuring meer koel of meer warm is, kan een kastanjebruine haarkleur natuurlijk ook lichter of donkerder uitvallen. Excellence Crème 4.54 Kastanjebruin is een verzorgende, permanente kleuring die niet te donker en niet te licht is. Een flatterend middenbruin binnen de kastanjefamilie.  

Bonus: bij elke Excellence Crème haarkleuring zit een speciale pH neutraliserende shampoo en een haarmasker om het haar te verzorgen na het kleuren. Zo blijft je geliefde kastanjebruine haarkleuring ook mooi fris en stralend.

Diep kastanjebruin 

Deze donkere kastanjebruine tint heeft een heel natuurlijk van uitstraling. 4.15 Caracas Intense Deep Brown is een permanente haarkleuring die het haar voedt, langdurig doet glanzen en tot 100% grijsdekking biedt. Deze donkere kastanjebruin haarverf past zich aan de natuurlijke nuances van het haar aan, waardoor de reflecties in de haarkleur behouden blijven.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/zo-kies-je-de-beste-tint-kastanjebruin-voor-jouw-haar" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/zo-kies-je-de-beste-tint-kastanjebruin-voor-jouw-haar", "name": "Zo kies je de beste tint kastanjebruin voor jouw haar" } } ] }