Alles over de mooiste koperen haarkleur

Minder dan 2% van de wereldbevolking heeft rood haar, dus je zou toch wel kunnen zeggen dat koperrood een eigenzinnige en gedurfde haarkleur is. Het voordeel: het ziet er goed uit op alle huidtinten. Dat komt omdat de warmte van de kleur voor een gezonde helderheid zorgt waardoor de huid van je gezicht opleeft en straalt. Bovendien is het een tint die volledig aanpasbaar is. Met andere woorden: er zijn veel verschillende tinten binnen het koperspectrum. Je kunt kiezen voor een meer gemberachtige koper die mensen met warme ondertonen in de huid flatteren. Of juist voor een felle sangria-getinte koper gaan die doorgaans heel mooi zal staan bij een lichtere, koelere huidskleur.

Wat is een koperen haarkleur?

Een koperen haarkleur is een minder levendige roodtint dan gewoon rood en heeft gouden ondertonen. Het valt aan de warmere kant van het rode kleurspectrum – aangezien de basiskleuren geel, oranje en goud zijn.

Past een koperen haarkleur bij mij?

Als je de juiste tint kiest, kan koperkleurig haar elke huidtint flatteren. De uiteindelijke look kan worden aangepast op basis van de huidige haartint en ondertonen. Algemene vuistregel: een olijfkleurige tot donkere huidskleur werkt goed met een koperbruine haarkleur, om de ondertoon op te halen. Heb je een lichtere huidtint? Kies dan voor helderdere, rodere tinten, die een mooi contrast vormen met de huid en helpen om de natuurlijke rossigheid eruit te halen.

Hoe onderhoud je koperkleurig haar?

Tip: was net gekleurd koperkleurig haar gedurende ten minste twee dagen niet, en was het daarna niet elke dag. Dit is een tint die snel kan vervagen of veranderen naar net een iets andere tint. Als je je haar wast, gebruik dan elke keer koud water en conditioner. Pas verder op voor de zon en sulfaten. Een sulfaatvrije shampoo is nu een goede optie voor je koperkleurige haar. Wikkel je haar in een handdoek in plaats van het te drogen en vermijd te veel warmtestyling thuis.

Als je hete stylingtools gebruikt, kies dan voor een lagere temperatuur, omdat hoge temperaturen de kleur kunnen veranderen – vooral als het gaat om meer rode tinten binnen het koperspectrum. Zorg er ook voor dat je veel conditioner gebruikt, zodat het haar mooi glanzend blijft. Investeer in een goed kleurmasker zodat de kopertint wordt versterkt.

Welke tinten koper bestaan er voor je haar?

Er zijn veel keuzes voor koperkleurig haar. Mensen met een lichte tint kunnen in principe elke kopertint hebben. Terwijl kastanjebruine of rijke karameltinten het beste passen bij een lichte tot medium teint. Bij donkere huidtinten past een neutraal, bijna stoffig koper het best – anders ziet het er misschien te oranje uit tegen de huid. Je kunt de tint ook afstemmen op de ondertoon van je huid en oogkleur om de meest flatterende look te krijgen.

De roségouden of roze koperen tint is het meest geschikt voor een gebruinde huid. Roodkoper past bij een zeer lichte huid omdat het een mooi contrast creëert. Enkele andere tinten om mee te spelen zijn goudkoper, oranjekoper, roségoud of rozekoper en roodkoper. Heeft je huid meer gele ondertonen dan zou goudkoper de beste tint voor je zijn om de gouden gloed te versterken. Terwijl oranje koper past bij meer neutrale (een mix van groene en blauwe aders in de huid) ondertonen.

Donker koperblond

Koper kan uiteraard variëren van licht tot donker. L’Oréal Paris’ Crème 6.54 Donker Mahonie is een meer donkere koperkleur die minder fel oogt. Het is een vrij universeel flatterende tint. Deze koper kleuring biedt een intensief verzorgende, permanente haarkleuring met 100% grijsdekking voor een optimaal kleurresultaat. Verwacht een mooi rijk en natuurlijk kleurresultaat.

Licht koperblond

Voor een lichter koperblond met warme goudtinten je voor Crème 7.43 Kopergoudblond Deze koper biedt 100% grijsdekking en het heeft een rijk en levendig kleurresultaat. Dan kun je ook nog opschuiven naar een midden koperblond. Nog steeds vrij licht, maar net iets dieper dan 7.43, namelijk: 734 Honey Crumble - Midden Goud Koperblond. Niet zo donker als de eerdergenoemde Mahonie-tint maar net iets donkerder koperblond is: 634 Honey Biscuit - Donker Goud Koperblond.

Koperbruin

In plaats van voor koperblond te gaan, is er natuurlijk ook nog de optie voor koperbruin. 454 Brownie - Mahonie Koperbruin is een rijke, multidimensionale bruinkleur met stralend kleurresultaat met net dat vleugje koper.

Fel koper

Wil je letterlijk kleur bekennen en voor een opvallend koper gaan dan is Classic 7.4 Mango Koper wellicht de haarkleuring voor jou. Deze koper kleuring biedt tot 100% grijsdekking en komt met een glansbeschermende conditioner om de intensiteit van deze fellere koperkleur langdurig vast te houden.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/alles-over-de-mooiste-koperen-haarkleur" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/alles-over-de-mooiste-koperen-haarkleur", "name": "Alles over de mooiste koperen haarkleur" } } ] }