How To Choose The Best Face Mask Hero

De beste manier om een gezichtsmasker te kiezen

Wie houdt er niet van een gezichtsmasker? Zelfgemaakt of gekocht, deze wonderdoeners pompen onze huid vol met goedheid. Maar de juiste kiezen is een tweede...

TIP
1

Kies het gezichtsmasker dat het beste bij jouw huidtype past

Een droge huid: als je huid ruw, trekkerig of schilferig aanvoelt, kies dan voor een hydraterend masker. Deze maskers zitten boordevol lipiden, hydraterende actieve ingrediënten, vettige stoffen (avocado, karitéboter, arganolie) en kalmerende middelen zoals thermaal of bloemenwater. Ze hydrateren en kalmeren onze huid. En ze geven je huid een voller uiterlijk en babyzacht gevoel. Breng één keer per week aan, of vaker als je huid erg droog is of echt lijdt van de winter. Vettige huid: als je huid te glanzend is, breng je een balancerend masker aan dat overtollig talg absorbeert en reguleert zonder je huid uit te drogen. Kies voor zuiverende maskers van groene klei. Zorg ervoor dat ze ook hydraterende ingrediënten bevatten om je opperhuid te beschermen. Plantaardige en etherische oliën zijn een echte verwenning. Rijpere huid: trakteer jezelf op antiverouderingsmaskers die je huid verzachten, dikker en voller maken. Een rijpe huid heeft behoefte aan een diepgaande hydratatie en een stimulans van de celvernieuwing om gehydrateerd, stevig en soepel te blijven. Onzuivere huid: regulerende maskers sluiten de poriën terwijl ze mee-eters en puistjes verwijderen. Ze bevatten klei en samentrekkende actieve ingrediënten. Je kunt ze op je hele gezicht aanbrengen of gericht op de probleemgebieden. Pas op als je huid aan de droge kant neigt te zijn! Doffe huid: zie je er vaal, grijs of bleek uit? Je bent doodop en je huid ook! Krijg je glans terug met een peelingmasker dat fruitzuurenzymen bevat. Ze lossen dode cellen op die de huid dof maken en ze brengen de celvernieuwing op gang.
TIP
2

Kies een masker op basis van zijn textuur

Crèmemaskers: ultravoedende en vette crèmemaskers zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypes, maar zijn vooral goed voor de droge huid waaraan lipiden ontbreken. De belangrijkste actieve ingrediënten? Karitéboter, avocado en andere plantaardige oliën. Gelmaskers: deze maskers zijn ontwikkeld voor de vochtarme, gevoelige huid of voor iedereen die een heerlijk fris gevoel wil. Hun plantaardige oliën hydrateren onze huid door de hydrolipidenlaag te versterken en te voorkomen dat water verdampt. Sheet maskers: Sheet maskers zitten vol met actieve ingrediënten die gemakkelijk de opperhuid binnendringen, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor de droge of rijpe huid. Kleimaskers: deze maskers zijn perfect voor de vettige huid. Het kleigehalte absorbeert overtollig talg en sluit de poriën. Hun zuiverende eigenschappen rekenen ook af met mee-eters.
 
TIP
3

Kies een masker op basis van de actieve ingrediënten

Hyaluronzuur, collageen, aloë vera: deze ingrediënten zorgen voor een diepe hydratatie van de opperhuid en houden onze huid gehydrateerd. Ons lichaam produceert van nature hyaluronzuur en collageen, maar de hoeveelheden dalen met de jaren. Het gebruik van een masker om onze voorraden aan te vullen voorkomt dat onze huid uitdroogt. Aloë vera bestaat voor 85% uit een mineraal- en vitaminerijk sap dat de huid diepgaand hydrateert. Aloë vera barst ook van de mono- en polysacchariden: suikers die water bevatten. Klei (groene, witte, rhassoul): de zuiverende eigenschappen van klei maken het geweldig voor de vettige of onzuivere huid. Klei zuigt onzuiverheden en gifstoffen op, brengt het talggehalte in evenwicht, droogt puistjes uit, reinigt, geneest en reconstrueert beschadigd huidweefsel. Noten: dit is een voedende optie. Karitéboter, macadamianoten, arganolie en zoete amandelolie... Deze noten en pitten pompen onze huid vol met lipiden waardoor deze soepel blijft en comfortabel aanvoelt. Een verwennerij voor de droge en gevoelige huid. Koninginnengelei, honing, propolis: Deze ingrediënten zijn rijk aan antioxidanten, neutraliseren vrije radicalen die de huidcellen beschadigen en het verouderingsproces versnellen. Koninginnengelei, honing en propolis zijn allemaal krachtige superhelden tegen veroudering! Hun herstellende, voedende en rimpelverlichtende eigenschappen maken ze ideaal voor de rijpere huid.