Hoe verf ik mijn haar thuis rood?

Prijs jezelf gelukkig als je bent geboren met van nature rood haar. Het is een heel zeldzame haarkleur om van nature te hebben. Daarom wordt rode haarverf ook steeds populairder. Het is zeker een grote trend.

Met een breed scala aan kleurtinten – van kersenrood tot parelmoer roodbruin en zelfs felrood – zijn er veel mogelijkheden om een rode haarkleur te omarmen. Bovendien heeft L’Oréal Paris een groot aanbod aan prachtig natuurlijke en sprekende rode haarkleuringen.

De beste rode haarverf – van uitwasbaar tot permanent. Hiermee kun je thuis je eigen haar heel eenvoudig rood verven. Blond of bruin haar rood verven, het behoort tot de opties. Hierbij helpen wij je graag om de beste kleur rood voor jouw haar- en huidtype te vinden. Daarnaast geven we je ook handigetips om die expressieve rode kleur zo lang mogelijk te behouden.

Past rood haar bij mij?

Er zijn talloze verschillende tinten rood om uit te kiezen, dus er zit er vast en zeker eentje voor jou bij. Let op de volgende punten om de haarverf kleur te bepalen.

Haartype

Het is belangrijk om te weten wat je natuurlijke haarkleur is als je thuis aan de slag gaat met een rode kleuring. Met een realistisch startpunt weet je precies hoe licht- of donkerrood je kunt gaan. De foto’s op de haarkleurverpakking laten zien hoe rood het haar uitpakt bij een lichtere of donkerdere beginkleur.

Is je haar eerder gekleurd? Dan is het eenvoudiger om je haar juist rijker en dus donkerder te kleuren dan lichter. Zien je geverfde lokken er inmiddels droog en broos uit dan is het misschien niet de beste keuze om fel- en felrood te gaan. Het wordt dan namelijk lastig om de kleur mooi en gelijkmatig aan te brengen. Kies dan liever voor bijvoorbeeld een roodbruine kleur.

Huidtint

Een handige vuistregel: kies een kleur rood met dezelfde ondertoon als je huid.

Bij een huid met roze ondertonen (meestal bij mensen met een lichte huid) past bijvoorbeeld een lichtere kleur zoals koperachtig rood. De koelblauwe ondertonen in bijvoorbeeld kastanjebruine haarkleuringen kunnen mensen met roze ondertonen er juist weer bleker doen uitzien.

Mensen met een medium olijfkleurige huidtint kunnen rode haarkleuringen met een rijker pigment hebben. Denk hierbij aan een kastanjebruine of bordeauxrode haarkleur – beiden roodbruin van kleurnuance. Bij een donkerdere huidskleur kunnen vurige kersenrode lokken juist heel mooi staan.

De beste kleuren rode haarverf

L’Oréal Paris specialiseert zich in de mooiste haarkleuringen, ook in rood. Hierbij kan worden gekozen tussen een permanente kleuring, die dus langdurig blijft zitten, en een semipermanente kleuring die sneller vervaagt en dus een tijdelijk resultaat heeft. Kies bijvoorbeeld voor de volgende populaire tinten rood:

- Felrood
De intens rode kleuring Préférence 6.66 London oogt ondanks de uitgesproken roodtint natuurlijk. De haarverf dekt grijs haar optimaal en past zich aan aan de natuurlijke nuances van het haar zodat reflecties in de haarkleur behouden blijven.

- Donker violet rood
Deze kleurnuance, genaamd 4.26 Tuscany , bevat wat roodpigmenten maar neigt ook naar een natuurlijke en chique auberginetint.

- Kersenrood
Met een hoge kleurintensiteit biedt Préférence Vivids 5.664 pure kleurpigmenten die stralen. De look is opvallend maar tegelijkertijd natuurlijk.

- Zwartrood
Gitzwart haar maar dan met een zweem kersenrood. Haarkleuring Casting Crème Gloss 360 Cherry Chocolate biedt een elegante twist op klassiek zwart haar.

- Roodbruin
De roodbruine haarkleuring Casting Crème Gloss 426 Auburn is een universeel flatterende rode haarkleuring. Voorzien van subtiele parelmoer schakeringen.
Inhoudshot Préférence Les Balayages

Hoe zorgen voor rood haar?

Het is belangrijk om je haar goed te onderhouden als je voor haarverf in een rode kleur kiest. De volgende verzorgingstips zullen helpen:

- Kies voor shampoo en conditioner voor gekleurd haar
Rode haarkleuren kunnen snel vervagen, dus het is van belang om haarverzorgingsproducten te gebruiken die bedoeld zijn voor gekleurd haar. Verwissel je gewone shampoo en conditioner voor een shampoo zoals Elvive Color Vive, conditioner en eventueel een masker dat geschikt is voor rood gekleurd haar. Dit zijn formules die geschikt zijn voor alle haartypes en texturen, die intensief hydrateren en gekleurd en beschadigd haar extra voeden.

- Gebruik droogshampoo tussen het wassen door
Tijd om je haar op te frissen? Daar kan ook droogshampoo bij helpen. Hierdoor blijven vooral uitwasbare semipermanente rode haarkleuringen langer zitten, omdat je minder wast.

De L'Oréal Paris Elvive Dream Lengths Air Volume Dry Shampoo absorbeert onmiddellijk talg en olie op hoofdhuid en haar zonder witte restjes achter te laten. Spray de droogshampoo rechtstreeks op je wortels en borstel vervolgens door je haar. Of je nu volume wilt toevoegen aan dof haar of textuur wilt geven aan slappe lokken, deze formule helpt.