Get Rid Of Liver Spots For Good Article

Reken voorgoed af met ouderdomsvlekken!

Allereerst zijn pigment- of ouderdomsvlekken niet per se leeftijdsgebonden. Ook jongere vrouwen kunnen ze krijgen. Eén ding is zeker: ze maken onze natuurlijk stralende huid dof. Het goede nieuws is dat er tal van manieren zijn om deze lelijke plekken te verbannen!

TIP
1

Omgekeerde melanine

Ouderdomsvlekken zijn niet alleen een probleem van de rijpere huid. Vanaf 30-jarige leeftijd kunnen pigmentvlekken opduiken, ongeacht onze huidtype of onze kleur. Blootstelling aan de zon, veroudering van de huid en genetische factoren spelen allemaal een rol. Melanine regelt de huidskleur en alle bovenstaande factoren kunnen de pigmentproductie van onze huid en de distributie van het pigment veranderen. Pigmentcellen zijn ongelijk verdeeld en verschijnen als bruine vlekken op het huidoppervlak, vooral op delen die vaak blootgesteld worden: gezicht, decolleté, handen, onderarmen.

Ouderdomsvlekken hebben verschillende oorzaken en behandelingen. Lentigo (of ouderdomsvlekken) wordt veroorzaakt door een verouderende huid, terwijl solaire lentigo wordt veroorzaakt door frequente blootstelling aan de zon. Dan is er nog melasma (zwangerschapsmasker) als gevolg van fluctuerende hormonen, evenals post-inflammatoire pigmentatie, veroorzaakt door een te veel aan melanine na letsel (acne, brandwonden, wonden, enz.). Al deze aandoeningen zijn volkomen onschadelijk maar kunnen opvallen en onze huid dof maken. Het resultaat? Een onregelmatige kleur en een matte huid.

 
TIP
2

Beproefde manieren om ouderdomsvlekken te verbannen

Hoewel er tal van manieren zijn om pigmentvlekken lichter te maken of te verwijderen, kunnen we toch ons best doen om te voorkomen dat ze überhaupt opduiken. Aangezien blootstelling aan de zon een veelvoorkomende oorzaak en verzwarende factor is, moeten we ons rigoreus beschermen tegen UVA- en UVB-stralen. En 'rigoreus' betekent dagelijks! Pigmentproductie is een continu proces, dus breng elke ochtend fruitzuurhoudende en antioxidantrijke crèmes aan tegen ouderdomsvlekken op gezicht en hals. Fruitzuren exfoliëren de huid en stimuleren de celvernieuwing terwijl antioxidanten zoals vitamine C, E en resveratrol vrije radicalen bestrijden. Maar wees geduldig - het duurt minimaal 2 tot 3 weken voordat je resultaat ziet. Als je solaire lentigo hebt, kan een dermatoloog dit verminderen met cryotherapie.

- het duurt minimaal 2 tot 3 weken voordat je resultaat ziet. Als je solaire lentigo hebt, kan een dermatoloog dit verminderen met cryotherapie

- een relatief eenvoudige en goedkope optie.

Vloeibare stikstof wordt gebruikt om elke vlek te bevriezen en hyperpigmentatie tot 80% te verminderen! Een andere, zij het enigszins controversiële, behandeling maakt gebruik van een laser om vlekken weg te branden, maar het is een lastige klus omdat de hitte die door lasers wordt gegenereerd, hyperpigmentatie kan verergeren.

Ten slotte is er peeling, waarbij de bovenste laag van de opperhuid wordt geëxfolieerd om de celvernieuwing te stimuleren. Een masker met depigmenterende middelen wordt aangebracht dat enkele uren blijft zitten. In de loop van een paar dagen pelt de opperhuid langzaam af en laat een heldere, perfect uniforme, stralende huid achter!