Rood haar: aan de slag met rode haarverf

Rood haar: het is mooi, levendig en valt op in de menigte. Van warme, oranjerode tinten tot een dieprode kleur, er zijn veel manieren om je haar een gewaagde of subtiele look te geven met rode haarverf.

Welke kleur rood haar past bij mij?

Voordat je met rode haarverf aan de slag gaat, is het goed om te ontdekken welke verschillende kleuren rood er zijn en welk effect deze zullen hebben op je uitstraling. Een goed uitgangspunt is het kijken naar de kleur van je huid. Bij een koele huidskleur staan dieprode kleuren ontzettend mooi. Denk aan bordeauxrood of auberginerood. Heb je een warme of olijfkleurige huidskleur? Dan werken kleuren als mahonierood of koperrood goed.

Denk er ook over na in welke mate je een natuurlijk kleurresultaat wil bereiken. Een rode kleur kan natuurlijk ogen ook als je van nature geen rood haar hebt. Of het kleurresultaat wel of niet natuurlijk oogt hangt af van de mate waarin de gekozen haarkleuring afwijkt van je natuurlijke kleurhoogte. Hoe dichter je bij je natuurlijke kleurhoogte blijft, hoe natuurlijker het kleurresultaat zal ogen. Wanneer je zo’n natuurlijk kleurresultaat wil bereiken, kies dan een rode haarverf op gelijke kleurhoogte of maximaal 2 tinten lichter of donkerder dan jouw natuurlijke haarkleur.

Het bepalen van jouw huidige kleurhoogte kun je doen aan de hand van de kleurhoogte tabel hieronder.
06 Kleurenbalk 1170x

Blondines versus brunettes

Donker haar rood verven
Brunettes hebben een gemakkelijke haarkleur om een rode haarverf op toe te passen. De voorwaarde is wel dat de rode haarkleur die je kiest, donkerder is dan of gelijk is aan je huidige tint. De rode tinten in permanente kleurstof zijn krachtig en transformeren bruin haar gemakkelijk. Overweeg bijvoorbeeld de semi-permanente formule van Casting Crème Gloss in Kersenrood of de Mahoniebruin permanente haarkleuring van Préférence.

Blond haar rood verven
Blondines hebben een lichtere kleurhoogte dan brunettes en hierdoor oogt een rood- of kopernuance vaak wat feller. Een ideale basis als je op zoek bent naar een intens rode kleur. Denk bijvoorbeeld aan de permanente haarkleuring van Préférence in zeer intens rood of de semi-permanent haarkleuring van Casting Crème Gloss in koper mahonieblond.

Rood haar verzorgen

Wie lang van haar rode lokken wil genieten heeft baat bij een goede verzorging. In de haarkleurverpakkingen van L’Oréal Paris zit altijd een nabehandeling die je meerdere malen kunt gebruiken. Doe dit eens per week om je haarkleur weer een boost te geven. Vul je haarverzorginsroutine aan met haarproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar. Elvive Color Vive is hiervoor erg geschikt. Deze haarproducten respecteren de kleurpigmenten in het haar en bevatten een UV-bescherming waardoor zonlicht minder kans heeft om jouw haarkleur aan te tasten.

Rood haar virtueel testen

Vind je het toch nog spannend om voor rood haar te gaan? Wen dan eerst aan deze potentiële nieuwe haarkleur door hem virtueel te testen op onze website. Met behulp van de camera van jouw telefoon, tablet of laptop probeer je die rode kleuren virtueel uit en zie je hoe de kleur jou zal staan.
Hair