Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Zelfbruiner voor beginners

Zelfbruiner voor beginners

Bruin worden zonder zon of zonnebank

Witte benen en een wit en bleek gezicht in de winter, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar een bezoekje brengen aan de zonnebank is geen verstandige keuze. Je stelt jezelf namelijk bloot aan schadelijke UV-stralen en loopt risico op vroegtijdige veroudering van je huid. Een zelfbruiner biedt uitkomst. Geef jezelf een compleet goudbruin kleurtje met een self tanner. Maar hoe breng je een zelfbruiner aan zonder dat er strepen of vlekken achterblijven? Lees hieronder onze stappenplan en word bruin zonder zon of zonnebank.


Bereid je huid voor

Het is belangrijk dat je je huid voorbereidt voordat je de gekozen zelfbruiner aanbrengt. Reinig eerst je huid grondig met showergel en/of make-up remover zoals je dat altijd doet. Scrub daarna de dode huidcellen weg. Vervolgens hydrateer je je huid met een vochtinbrengende crème, met name de drogere delen van je huid, zoals de knieën en ellebogen. Let erop dat je niet overdrijft, teveel olie op je huid kan het zelfbruinproces negatief beïnvloeden.


Kies je formule

Er zijn verschillende soorten zelfbruiners waar je uit kunt kiezen. Zelfbruiner doekjes, bruiningscrème, bruiningsspray of een zelfbruiner in mousse of gelformule. Sommige zelfbruiners zorgen voor een bruin kleurtje dat tot twee weken blijft zitten, terwijl je andere zelfbruiners onder de douche afspoelt. Experimenteer om te kijken aan welke zelfbruiner jij de voorkeur geeft. Vergeet niet dat je niet per se steeds dezelfde formule hoeft te gebruiken. Je kunt producten op verschillende delen van je lichaam combineren om het perfecte resultaat te krijgen.


Zelfbruiner aanbrengen

Als je een zelfbruinende crème gebruikt, wees dan niet te zuinig. Wanneer je te weinig gebruikt, kunnen er strepen ontstaan. Breng de zelfbruiner in delen op het lichaam aan en onthoud welke zones je al hebt bedekt en welke niet. Breng over de gehele huid ongeveer evenveel zelfbruinende crème aan, voor een egaal resultaat.


Lees ook:

Hoe kies je de juiste zelfbruiner?


Bekijk de gerelateerde producten hieronder.

ALLE ZELFBRUINER TIPS

#message

Meer informatie