What Is Global Anti Aging Hero

Onze anti-aging tips om veilig van de zon te kunnen genieten

De manier waarop we met onze huid omgaan tussen de leeftijd van 20 en 50 jaar wordt sterk bepaald door de steeds veranderende behoeften van onze huid. We dienen de huid steeds actiever te beschermen tegen huidveroudering. Met deze handige anti-aging tips voor elke leeftijd en huidtype kan jij jouw huid extra beschermen en huidveroudering tegengaan.

TIP
1

Op 20-jarige leeftijd: bescherm je huid tegen zonnebrand

Urenlang lekker luieren in de tuin onder dat felle warme zonnetje... dat klinkt natuurlijk erg aanlokkelijk. Minder aanlokkelijk is een rode zonverbrande huid. Een "foute" blootstelling aan de zon (dat wil zeggen zonder de juiste bescherming en op de verkeerde tijdstippen, tussen 11.00 en 16.00 uur) houdt in dat je het risico loopt knalverbrand te raken door UVB-stralen en dat je jouw huid blootstelt aan UVA-straling, met schade en lange termijneffecten als gevolg (fotoveroudering, allergieën, donkere vlekjes, enz.). Het is daarom erg belangrijk om jouw zonnebrandcrème - speciaal ontwikkeld voor jouw huidtype - elke 2 uur opnieuw aan te brengen. Daarnaast bedek je ook best je huid tegen het felle zonlicht met een truitje of een sjaaltje, vooral op de heetste en daarmee gevaarlijkste tijdstippen van de dag.
TIP
2

Op 30-jarige leeftijd: voorkom fijne lijntjes en rimpeltjes

Je huid voelt wat minder veerkrachtig aan, de eerste kleine rimpels en fijne lijntjes verschijnen... Dit wijst op fotoveroudering van je huid. Wel kan je fotoveroudering vermijden door je goed te beschermen tegen de zon. Voordat je onder het zonnetje gaat, is het belangrijk om een zonbeschermingsproduct aan te brengen. De meeste producten beschermen niet alleen tegen de werking van UVB-straling (verbranding) maar ook tegen die gevaarlijke UVA-straling (veroudering). Deze stralen dringen diep door tot in je huid, waardoor ze een negatieve verandering teweeg brengen in de huidkwaliteit, wat dan weer kan leiden tot tal van huidaandoeningen, met mogelijk ernstige gevolgen zoals in het ergste geval huidkanker. Kies daarom verstandig voor een zonbeschermingsproduct dat speciaal is afgestemd op jouw huidtype, maar ook eentje met een textuur waarvan jij vindt dat het erg fijn aan te brengen is: vloeistof, spray, mist, olie, melk - zo ben je er zeker van dat je het product met regelmaat aanbrengt (maximaal om de twee uur). Qua textuur is er voor ieder wat wils!
TIP
3

Op 40-jarige leeftijd: pak die rimpeltjes tijdig aan

Wist je dat je zonnebril tot de top 3 anti-aging tips behoort? Wanneer je veel fronst krijg je verticale lijntjes en rimpels, en bij sterk zonlicht ga je jouw huid veelvuldiger en langduriger samentrekken, met een of meerdere diepere plooien als gevolg... Ongeacht hoe veel tijd je in de zon door wilt gaan brengen, je hoort jouw blootstelling aan het zonlicht tot een minimum te beperken (je huid beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht is dan ook onze nummer 1 tip in de strijd tegen huidveroudering). Smeer je dus steeds in met een zonbeschermingsproduct dat boordevol anti-aging bestanddelen zit. En na een dagje zon, zee en strand breng je aftersun aan. Niet alleen kan je zo langer dat zomerse kleurtje behouden, maar ook hydrateert, herstelt en kalmeert aftersun jouw huid. Precies wat ze nodig heeft!
TIP
4

Op 50-jarige leeftijd: bruine huidvlekjes - houd ze in het oog!

Donkere vlekjes op het gezicht, de handen en de decolleté zijn ontstaan typisch als gevolg van overmatige blootstelling aan zonlicht. De vlekjes worden veroorzaakt doordat de productie en distributie van melanine in de opperhuid uit evenwicht is geraakt. Om deze pigmentstoornis te behandelen kies je het best voor een anti-aging, anti- donkere vlekjes zonbeschermingsmiddel met hoge factor, dat zowel UV-straling blokkeert als het proces van melanogenese remt (melaninesynthese in melanocytcellen). Dit gaat veroudering van de gezichtshuid tegen door de bestaande donkere vlekjes te verminderen en de vorming van nieuwe donkere vlekjes te voorkomen.