Get Rid Of Liver Spots For Good Article

Hoe kan je die ouderdomsvlekken op je decolleté verhelpen

Na verloop van tijd en bij blootstelling aan zonlicht kunnen er zich ouderdomsvlekken voordoen op de huid van je handen, gezicht en decolleté. Ze maken onze huidskleur dof en kunnen ons er al makkelijk ouder laten doen uitzien! Het doel is daarom om van de zon kunnen genieten zonder ouderdomsvlekjes.

TIP
1

Zomer, het seizoen dat hoge risico's met zich meebrengt

Deze bruine vlekjes worden vaak ten onrechte ouderdomsvlekjes genoemd. Ze zijn echter niet alleen leeftijdsgebonden. Slechts 10% is te wijten aan een verouderende huid, terwijl 60% het gevolg is van langdurige blootstelling aan zonlicht zonder voldoende bescherming. Herhaalde blootstelling aan zonlicht verstoort zowel de vernieuwing van de huidcellen als de aanmaak van melanine, en deze ouderdomsvlekjes geven aan dat je overdreven hebt. Hoewel lever- of ouderdomsvlekjes alin je twintiger jaren kunnen verschijnen, worden ze pas echt rond de leeftijd van 50 merkbaar. Een leeftijd waarop je 90% meer kans hebt op het krijgen van deze vlekjes. Geen enkel huidtype, inclusief een donker huidtype, blijft hiervan gespaard. Daarnaast hoeft jouw huid niet eens door het zonlicht verbrand te zijn opdat deze vlekjes verschijnen.
TIP
2

Hoe kan je die ouderdomsvlekken op je decolleté en halslijn verhelpen

Omdat de melanineproductie wordt beïnvloed door zonlicht, is er maar één zekere manier om ouderdomsvlekjes te voorkomen: draag een zonnebrandcrème! Zodra je je huid begint bloot te leggen aan zonlicht, hoor je een beschermingsfactor van SPF 50 aan te brengen die jouw huid beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. En, eens jouw huid eenmaal aan het zonlicht gewend is geraakt, kun je geleidelijk aan een lagere SPF-beschermingsfactor aanbrengen. Of het nu in de winter of zomer is, in de stad, op een berg of luieren op het strand, zorg er altijd voor dat je een zonnebrandcrème op je halslijn en decolleté gebruikt. Hou er rekening mee dat UV-stralen door de wolkenlaag heen dringen. Zorg er dus ervoor dat je huid altijd en overal beschermd is. Weet ook dat blootstelling aan de zon vaak een passief gebeuren is; de straling kan je steeds reiken, zij het bij het sporten, tuinieren of zelfs wanneer je aan je raam zit.
TIP
3

Hoe kan je die ouderdomsvlekjes op je decolleté verzorgen

Een eerste stap hiertoe is het hydrateren en kalmeren van je huid van zodra je uit de zon bent. Dat is de basis waarna je jouw verzorging van ouderdomsvlekjes effectief kunt toepassen. Wat cosmetische behandelingen betreft, kan je dan 's nachts een 'peeling lotion' aanbrengen. Deze worgt ervoor dat ouderdomsvlekjes gaan vervagen. Maar je kan ook een aantal dermatologische behandelingen overwegen, waarbij de getroffen zones bevroren worden met behulp van een techniek die cryotherapie wordt genoemd. Na slechts één behandeling worden deze donkere vlekjes tot wel 80% in kleur verhelderd. Een professionele peeling is een andere effectieve methode: dankzij depigmentatiemiddelen in het masker zal de aangebrachte substantie het huidoppervlak exfoliëren en de celvernieuwing stimuleren; de bovenste laag van de epidermis ondergaat de 'peeling', waarna een stralende huid met egale kleur zichtbaar wordt.