Hoe kan ik een perfect gebruinde huid krijgen zonder dat ik in de zon hoef te liggen

Je hebt geen zomervakantie gepland dit jaar en iets te veel tijd voor de televisie doorgebracht? Hier een aantal tips om toch die zongebruinde look te krijgen... zonder dat je in de zon hoeft te liggen!

TIP
1

Een zongekuste 'glow'

Dat mooie zongebruinde kleurtje bekomen zonder een vakantie op een tropisch eiland door te brengen... kan dat? Makkelijk — breng een laagje kleur aan, en klaar. Sprays, lotions, oliën, verstuivers... Al deze producten schenken jou die mooie zongekuste glow, maar je hoort ze wel juist aan te brengen! Neem nu die lelijke strepen of kleuroneffenheden op de huid, dat wil je natuurlijk sowieso vermijden. Daarom hoor je eerst je huid flink te scrubben, en vergeet daarbij zeker niet de ietwat moeilijk bereikbare zones op het lichaam, zoals je ellebogen, hielen en knieën. Gebruik daarna een vochtinbrengende crème op basis van olie, zodat je dat bruingekleurde laagje makkelijker op je huid kan aanbrengen en gelijkmatig kan verdelen. Resultaat: een prachtige 'bronze glow' op je huid — trek maar snel dat favoriete zomerse jurkje aan!
TIP
2

Laat je ogen stralen

Donkere kringen, wallen, vermoeide ogen. Wat je ook doet, je kan het feit dat je de hele zomer lang aan je bureau hebt gezeten maar niet verdoezelen. Laat je ooglook weer stralen door een antirimpelcrème aan te brengen: het werkt verzachtend in op deze kwetsbare zone en pakt die vermoeide, strenge gelaatstrekken meteen aan. Pas een oogzorgbehandeling toe, waarmee je donkere kringen kan camoufleren, en waarna je een verhelderende primer aanbrengt om je oogopslag wat groter te maken. Ga niet overboord met je make-up, een beetje mascara is ruim voldoende. Resultaat: je gezichtshuid zit er opgefrist uit en je sprankelende ogen spreken boekdelen: je hebt een geweldige vakantie beleefd... op een jachtboot!
TIP
3

Een mooi gebruinde huid

Als je graag die mooie zongekuste glow op je huid wil die je tot jouw vakantieherinneringen op de stranden van St Tropez voert, dan hoor je er allereerst voor te zorgen dat je jouw huid voldoende hydrateert.

Een goed gehydrateerde huid straalt boordevol vitaliteit en kracht uit. Breng 's ochtends en 's avonds een vochtinbrengende crème aan, afgestemd op jouw huidtype: anti-rimpel, anti-puistjes of anti-veroudering. En trakteer jezelf ook een of twee keer per week op een scrubsessie. Het ontdoet je huid van dode cellen en verwijdert alle restjes die zich anders gaan ophopen in de poriën en jou een vale huidskleur zouden bezorgen. Breng zeker geen foundation aan: dit product is niet geschikt voor de warme zomerdagen en zal al snel plakkerig aanvoelen op je huid. Breng in de plaats daarvan een bronzingpoeder en wat blush in roze of koraalroze kleur aan op de appeltjes van je wangen.

Resultaat:

een mooi gebruinde gezichtshuid en een prachtige rozige blos op je wangen die gegarandeerd hoofden doen keren!