Een toner voor de huid, waarom je deze wil gebruiken

Toner is zo’n huidverzorgingsproduct waarvan lang is gedacht dat het niet echt nodig is in de routine. Terwijl het veel voordelen kan bieden voor de huid. In plaats van een double cleanse (letterlijk twee keer reinigen) kun je ook één reinigingsproduct en vervolgens een goede toner gebruiken. Niet gevreesd, moderne toners zijn allang niet meer uitdrogend zoals vroeger maar zowel extra reinigend als voedend. Ontdek hier alles over toners voor een frisse huid.

Wat is een toner?

Een toner is een lichtgewicht vloeistof (als water) die wordt ingezet als reinigende huidverzorging. Een toner trekt snel in de huid, hydrateert en verwijdert overgebleven onzuiverheden en dode huidcellen van het huidoppervlak. De bedoeling van de L'Oréal Paris toners is het gezicht (waaronder je poriën die alle producten opnemen) voor te bereiden op de volgende stappen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, namelijk andere huidverzorgingsproducten naar keuze. Zie het zo: met een goed schoon canvas kunnen andere producten zoals een serum of crème beter worden geabsorbeerd en hun werk doen. De L'Oréal Paris gezichtstoners zijn speciaal gemaakt door huidexperts voor alle huidtypes. 

Hoe en waarom gebruik je een toner in je huidverzorgingsroutine?

Zoals hiervoor al aangegeven, wordt een toner dus gebruikt om de huid schoon te maken en te preppen. Wat interessant is om te weten, is dat toners van origine heel anders van formulering waren. Ze waren met name bedoeld voor mensen met een vette, acne-gevoelige huid en ze werden gebruikt om overtollige talg van de huid te verwijderen. Die formuleringen bevatten vaak hoge concentraties alcohol en ze konden daardoor uitdrogend werken. Dat is nu niet meer het geval. De toners van vandaag de dag bevatten een verscheidenheid aan kalmerende, verhelderende en anti-aging ingrediënten. Een goede toner dient nooit vocht te onttrekken aan de huid. De nieuwere generatie toners kunnen nog steeds sporen van vuil verwijderen, maar ze zijn vooral ook bedoeld om de huid te voeden en aan te vullen na het reinigen met een cleanser. Ze fungeren als primer voor de rest van je huidverzorgingsproducten. Dit is hoe je een gezichtstoner naar keuze gebruikt:  

- Gebruik desgewenst een wattenschijfje of je vingers om de toner op het gezicht aan te brengen;  
- Doordrenk in geval van het wattenschijfje helemaal met toner en dep over het gereinigde en gedroogde gezicht;  
- Of breng als alternatief de toner aan door een paar druppels op je hand te druppelen en deze zachtjes in de huid te kloppen;  
- Breng een toner aan voor een serum of vochtinbrengende crème.  

Wat zit er in een goede toner?

Toners bevatten tegenwoordig verschillende ingrediënten waar de huid veel baat bij kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan:  

- Exfoliërende ingrediënten zoals glycolzuur;
- Rozenwater, vitamine E en hyaluronzuur voor hydratie;
- Kamille om (roodheid) te kalmeren;
- Tea tree oil om puistjes tegen te gaan;
- Aloë vera om ontstekingen te verzachten;
- Antioxidanten en peptiden voor anti-aging voordelen.   

Welke toner is geschikt voor mij?

Zorg ervoor dat je een toner kiest die geschikt is voor jouw huidtype en blijf uit de buurt van alcohol in toners, omdat deze de huid kunnen uitdrogen. Dit is zelfs voor een vette, acne-gevoelige huid niet raadzaam. De nieuwste toners zijn weliswaar meestal zachter en spelen in op de individuele behoeften van jouw huid. In veel toners wordt geen alcohol meer gebruikt en worden geavanceerde anti-verouderingsingrediënten gecombineerd met zachte, natuurlijke en plantaardige bestanddelen die de huid zuiveren en in evenwicht brengen, hydratatie bieden, behandelen en kalmeren.

Welke toner voor een normale, droge of vette huid?

Bij L’Oréal Paris vind je doeltreffende opties voor alle huidtypes als je zoekt naar een geschikte toner om elke dag te gebruiken.  

- Toner tegen vochtverlies
L’Oréal Paris Filler Volumegevende Toner is geschikt voor elk huidtype. Dit is namelijk een toner die de huid intensief hydrateert en daar heeft elk huidtype baat bij: een droge en vochtarme huid, een gevoelige huid, een normale huid en ja, ook een vette huid. Sterker nog, als een vette huid niet voldoende wordt gehydrateerd, kan deze nog vetter worden. Dat komt omdat het lichaam dan een waarschuwingssignaal afgeeft en als antwoord hierop nog meer talg (in plaats van meer vocht) gaat aanmaken. Deze Volumegevende toner is verrijkt met hyaluronzuur. Dit watervasthoudende én vochtverhogende gezichtswater in tonervorm wordt goed opgenomen door de huid. Het resultaat: een gladde, optisch volle en stralende huid. Ook ideaal voor het aanbrengen van make-up.  

- Toner voor een gestreste huid en tegen huidveroudering
Dan is er de L’Oreal Paris 5% Glycolzuur Peeling Toner. Een toner die de huid helpt vernieuwen door middel van mild exfoliëren en dus dode huidcellen verwijderen. Deze toner is geschikt voor alle huidtypes, en zeker voor een gestreste huid die dagelijkse wordt blootgesteld aan luchtvervuiling in bijvoorbeeld de stad. Het zorgt er namelijk voor dat de huid extra goed wordt gereinigd zonder uit te drogen. Deze toner bevat 5% glycolzuur.  

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/wat-is-een-toner-en-wat-doet-het-voor-je-huid" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/wat-is-een-toner-en-wat-doet-het-voor-je-huid", "name": "wat-is-een-toner-en-wat-doet-het-voor-je-huid" } } ] }