Wat is mahonie voor haarkleur?

Als je niet kunt kiezen tussen rood of bruin haar dan is mahonie wellicht de juiste keuze. In het kleurenspectrum valt mahonie ergens tussen die twee tinten in. Elke nieuwe haarkleuring vergt een zekere mate van onderhoud, maar je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk het onderhoud is voor zo’n luxe ogende tint als mahonie. Afhankelijk van je natuurlijke haarkleur, heeft rood-mahonie iets meer onderhoud nodig, terwijl bruin-mahonie amper onderhoud behoeft. Het voordeel van donkerder haar is dat het van nature een onderliggend rood pigment heeft dat een mahonie-getinte haarkleuring beter helpt behouden. Mahonie bij lichtere blondines en in haar met highlights zullen sneller vervagen en hebben meer verzorging nodig om de tonen te behouden. Toch kan een kleurshampoo- en conditioner uitkomst bieden. In dit artikel lees je alles over mahonie haar.

Wat is mahoniebruin haar?

Mahoniebruin haar heeft zowel bruin als rood in zich. Handig om te weten als je mahonie wil uitproberen in je haar: hoe roder je gaat, hoe sneller de kleur zal vervagen. Als je haar van nature al bruin is dan zal de kleur geleidelijk vervagen. Als je wil dat jouw mahoniekleurige haar mooi levendig blijft dan wil je jouw geliefde haarkleur wellicht om de twee, drie maanden een touch-up geven. Mahoniekleurig haar past goed bij rode lippen en nude-kleurige oogschaduw. Een iets meer uitgesproken kleur die aan mahonie verwant is: black cherry.

Wat is het verschil tussen mahonie en roodbruin haar?

Goede vraag. Mahonie is een roodbruine tint, terwijl bordeauxrood haar roodachtig-paarse tinten bevat en over het algemeen minder bruin van kleur is. Bordeauxrood kan variëren van intens rozerood tot een diepere wijntint. Mahonie varieert van rijk koper mahonie tot een diepe donkerbruine basis met roze-rode tinten. Je kunt er dus best veel kanten mee op.

Voor wie is mahonie haar geschikt?

Mahonie haar past bij alle huidtinten en het is daarbij verkrijgbaar in verschillende ondertonen. Doorgaans past bij een huidtint met een goud- of olijfkleurige ondertoon een koeler mahonierood. Terwijl een lichte huid er het mooist uitziet met een warmere, koperachtige mahonietint.

Is mahonie bruin of rood?

In principe allebei: mahonie is een mix van bruin en rood. De mate van toegevoegde rode of bruine tinten beïnvloedt het eindresultaat en ook het onderhoudsniveau. Mahonie bevat een mix van zowel warme als koele tinten, waardoor het geschikt is voor alle huidskleuren.

Is mahonie koel of warm?

Dat hangt af van welke mahonie tint je kiest. De ene mahoniekleurige haarverf zal koeler en de ander warmer van ondertoon zijn.

Licht mahoniebruin

Licht mahoniebruin is een kleur die goed te bereiken is als je haar van nature al wat lichter is. Deze kleur lijkt op een mix van rood en kastanjebruin. Een stralende licht mahoniebruine kleuring vind je in Excellence Crème 5.5 Licht Mahoniebruin.

Een formule verrijkt met een beschermend serum dat Pro-Keratine bevat en daardoor verzorgende en voedende eigenschappen biedt die het haar gezond houden en heel zacht doen aanvoelen.

Mahonieblond

Mahonieblond ligt dicht bij de mahoniebruine haarkleur. Het is weliswaar veel lichter en het bevat bijna geen roodachtige tinten. Het is een goede keuze voor mensen met een lichtere huidskleur. Probeer 6.35 Havana - Donker Goud Mahonieblond die ook nog eens langdurig glansbehoud biedt.

Donker mahoniekoperblond

Dit is een mahonie kleurschakering gemengd met kastanjebruin. Het is een speelse, originele kleur die je niet heel veel in het straatbeeld ziet en toch natuurlijk oogt. Is dit de kleur waar je naar op zoek bent? Dan is Excellence Crème 6.54 Donker Mahonie wellicht de juiste mahonie haarkleuring voor jou.

Mahonie koperbruin

Een heel diepe, rijke kleur: weelderige mahonie lokken met warme, koperen schakeringen erdoorheen. 454 Brownie - Mahonie Koperbruin is een semipermanente haarkleuring zonder ammoniak die tot 28 wasbeurten aanhoudt. Weet je dus niet zeker of mahonie wel de kleur is voor jou? Dan kun je het met deze haarverf van L’Oréal Paris uitproberen.

Mahonie highlights

Mahoniebruin is ook zeker geschikt om in te zetten in de vorm van highlight. Ombrés en highlights die zijn geformuleerd met mahoniebruin zijn een van de meest verrassende, stijlvolle keuzes voor mensen met donker haar.