Welke haarkleuring is goed voor je haar? Alles over haarverf zonder ammoniak

Als het gaat om het kleuren van je haar, heb je veel opties - en dan hebben we het niet alleen over kleuren. Naast het beslissen of je blond of brunette wilt zijn - of een andere kleur - zijn er ook veel verschillende soorten formules waaruit je kunt kiezen. Van permanent tot semi-permanent. Een optie die je kan overwegen, is haarverf zonder ammoniak. Deze minder sterk ruikende haarkleuring kan misschien beter geschikt zijn voor jou. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Waarom zou je kiezen voor een natuurlijke haarverf zonder ammoniak?

Allereerst is het handig om te begrijpen wat ammoniak precies is. Ammoniak is een lichaamseigen stof. Het komt vrij tijdens de spijsvertering en wordt vervolgens door de lever afgebroken. In verschillende soorten haarverf zit ammonium hydroxide (ammoniak). Als je ooit hebt gemerkt dat je haarverf sterk rook, kwam dat waarschijnlijk door de ammoniak in de formule.

Ammoniak wordt gebruikt om de haarschubben te openen. Hierdoor kan de kleurstof de haarschacht diep binnendringen. Waterstofperoxide breekt vervolgens de eigen haarpigmenten af. Kleurstof-moleculen van haarverf gaan door de geopende schubben het haar in en vormen samen met waterstofperoxide de gewenste kleur. Na de behandeling sluiten de haarschubben zich en zitten de kleurpigmenten in het haar. Dit zorgt voor een permanente kleur, in tegenstelling tot een semi-permanente haarkleuring die sneller vervaagt.

Meer dan tien jaar geleden bracht L'Oréal haar eerste innovatieve, ammoniakvrije haarverf uit. Dankzij baanbrekende technologie lukte het om ammoniak succesvol te vervangen door andere ingrediënten.

Waarom is Casting Crème Gloss zo’n populaire haarkleuring?

Of je nu voor twee tinten donkerder of lichter wil gaan of je haar minder brassig of gelig wil maken, met Casting Crème Gloss bereik je een multidimensionaal, natuurlijk resultaat zonder ammoniak. Deze kleuring ruikt minder sterk terwijl het wel de gewenste resultaten geeft. Hiernaast geeft deze gloss in verschillende natuurlijke tinten het haar een mooie glans als finish. Naast een natuurlijke kleur dekt deze kleuring ook goed. De verzorgende ‘color gloss’ voedt het haar intensief waardoor het ook zachter aanvoelt.

Wat zijn de voordelen van een ammoniakvrije haarkleuring?

Niet iedereen vindt de typische geur van ammoniak prettig ruiken. Ben je op zoek naar een aangename geurervaring tijdens het kleuren, dan is het slim om te kiezen voor een haarkleuring zonder ammoniak.

Ook kan het voorkomen dat je gevoelig bent voor ammoniak. Ieder mens is uniek en ieder lichaam reageert anders. Wanneer je gevoelig reageert op haarkleuring, kan dit veroorzaakt worden door de ammoniak, maar het kan ook een ander ingrediënt zijn. Mocht je twijfelen of je allergisch bent of hier vragen over hebben, raadpleeg dan altijd een arts of dermatoloog. Ben je gevoelig voor ammoniak, dan is het natuurlijk fijn wanneer je een haarkleuring kunt kiezen dat dit ingrediënt niet bevat.

Excellence Crème Universal Nudes

Ben je op zoek naar een permanente haarverf zonder ammoniak die voor een natuurlijk resultaat zorgt?

Excellence Crème Universal Nudes is een extra zachte formule zonder ammoniak. Een van de belangrijkste punten van kritiek op haarkleurmiddelen op basis van ammoniak is de sterke ammoniakgeur die sommige producten kunnen afgeven. De Excellence Crème Universal Nudes haarverf bevat geen ammoniak en heeft dus niet die sterke geur. De heerlijke geur zorgt ervoor dat de haarkleuring ruikt als een luxe verwennerij. De Universal Nudes geeft een permanente kleur en biedt tot 100% grijsdekking. Dit betekent dat het een ideale oplossing is voor het bedekken van ongewenste witte of grijze haren. De unieke drievoudige verzorgingsformule beschermt en verzorgt je haren, hoofdhuid en kleur. Het assortiment bestaat uit een scala aan kleuren. Dankzij de revolutionaire, universeel passende kleurnuance staan deze kleuren bij elke huidtint.

Casting Natural Gloss

Deze haarkleuring van L’Oréal Paris bestaat voor 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en bevat geen ammoniak en geen siliconen voor een natuurlijk gevoel. Daarnaast is het zo geformuleerd dat het heel verzorgend is voor het haar. Noem het zelfs glossy, want het geeft je haar een prachtige glans en een natuurlijk kleurresultaat. Er valt te kiezen uit een breed scala aan flatterende tinten.

*Lees voor het gebruik altijd de meegeleverde instructies. We adviseren je om altijd een allergiewaarschuwingstest te doen voordat je gaat kleuren om te controleren op gevoeligheid, of je nu een haarverf met of zonder ammoniak gebruikt.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/welke-haarkleuring-is-goed-voor-je-haar" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/welke-haarkleuring-is-goed-voor-je-haar", "name": "welke-haarkleuring-is-goed-voor-je-haar" } } ] }