Body Scrubs Decoded Hero

Alles wat je moet weten over gezichtsscrubs

Als je een scrub op de juiste manier gebruikt is het de snelste en gemakkelijkste manier om een egale en helder stralende huid te krijgen. In dit artikel vertellen we er je meer over.

TIP
1

Waarom scrubben?

Regelmatig scrubben is belangrijk om de kleur van de huid op te helderen en de textuur te verfijnen, zodat je huid het licht weerkaatst. Wanneer dode huidcellen zich ophopen, wordt de huid grijs en dof. Als je deze dode cellen verwijdert, verwijder je tegelijkertijd ook onzuiverheden en verontreinigende stoffen zoals tabak, talg en make-upresten. Als laatste stimuleert een scrub ook de bloedsomloop van de huid, waardoor de huid onmiddellijk opheldert en de actieve ingrediënten van de producten die je na de scrub gebruikt beter opneemt.
TIP
2

Welke scrub moet ik kiezen?

Als je een normale huid hebt die niet te vettig of te droog is, kies dan voor een klassieke gezichtsscrub die natuurlijke of synthetische korrels bevat. Breng de scrub aan met lichte, cirkelvormige bewegingen om je huid niet te irriteren, en vermijd de kwetsbare plekken rond je ogen. Als je huid gevoelig is of snel vettig wordt, kies dan voor een scrub met enzymen met een exfoliërende werking. Een dergelijke scrub maakt dode huidcellen los, waarna je ze kunt wegspoelen. Een masker met dergelijke enzymen maakt de behandeling zeer eenvoudig: gewoon aanbrengen, de exfoliërende stoffen hun werk laten doen en daarna afspoelen. Als je je zorgen maakt over rimpels of een zeer milde peeling wilt, probeer dan een lotion met fruitzuren die je na het reinigen op de huid aanbrengt. Zo verwijder je eventuele dode huidcellen en stimuleer je de productie van collageen.
TIP
3

Hoe gebruik ik een scrub?

Als je handmatig scrubt, is voorzichtigheid het belangrijkste. Om de huid niet te irriteren breng je een beetje van het product met je handen met kleine cirkelvormige bewegingen aan op je vochtige gezicht. Werk vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe en breng de meeste scrub aan op de T-zone. Scrub ook de huid van je nek. Spoel af met lauw water met behulp van een washandje of wattenschijfje. Vergeet daarna niet om te hydrateren om de huidbarrière te versterken en vocht in de huid aan te vullen. Gebruik een of twee keer per week een scrub, afhankelijk van hoe je huid reageert (als deze rood wordt en meer irriteert, overweeg dan een chemische peeling).