Anti rimpel crème: werking, ingrediënten en effectiviteit

Op zoek naar een anti-rimpelcrème, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg om de beste anti-rimpelcrème te vinden, afgestemd op de behoeften van jouw specifieke huid. Het eerste dat je daarbij wil doen, is in de spiegel kijken en vaststellen welke tekenen van veroudering het duidelijkst zijn en je wil aanpakken. Zijn dat rimpels, vlekjes, verlies van stevigheid, of voornamelijk een doffe teint. Zodra je dit weet, kun je bepalen welke verzorging je nodig hebt. Een anti-rimpelcrème kan hier zeker goed bij helpen.

Wat is anti-rimpelcrème en hoe werkt het?

Anti-rimpelcrèmes zijn meestal hydraterende crèmes met actieve ingrediënten die extra voordelen bieden waaronder het verzachten van rimpels. Deze toegevoegde ingrediënten zijn bedoeld om de teint, de textuur, fijne lijntjes en rimpels te verbeteren. Hoe goed deze producten werken hangt onder meer af van je huidtype, maar ook van de ingrediënten, concentratie van werkzame stoffen en de formulering van de crème. Zo staat bijvoorbeeld retinol in de juiste dosering erom bekend heel effectief te zijn in de bestrijding van rimpels.

De belangrijkste ingrediënten van anti rimpelcrème

Er zijn een aantal zeer doeltreffende ingrediënten die je in de beste antirimpel crèmes terugvindt, namelijk:

 • (Pro)-retinol
 • Helpt rimpels glad te strijken en de huidtextuur zichtbaar te vernieuwen en te verfijnen.

 • Hyaluronzuur
 • Hydrateert intensief en maakt de huid zichtbaar voller.

 • Vitamine C
 • Helpt de natuurlijke glans van de huid te versterken en de teint te egaliseren met minder zichtbare vlekken.

 • Niacinamide
 • Helpt fijne lijntjes en rimpels, maar ook pigmentvlekken en grove poriën te verminderen. Bovendien verbetert het de elasticiteit.

 • Rode gingseng
 • Ondersteunt een vermoeide, doffe teint, kan de textuur helpen verbeteren en de collageenproductie stimuleren.

  Effectiviteit van anti rimpel creme

  Antirimpelserums en crèmes kunnen rimpels minder opvallend maken. De resultaten hangen af van de formule, hoe consequent je een product gebruikt en de hoeveelheid actieve ingrediënten in het product. Het is lastiger om diepe rimpels te behandelen met een anti rimpel creme, dus het is het beste om alvast te beginnen als je de eerste lijntjes ziet.

  Hoe kies je de beste anti rimpelcreme voor jouw huidtype?

  Kies voor een anti rimpel creme die qua textuur bij jouwhuidtype past. Voor een droge huid is een vochtinbrengende crème met ingrediënten zoals hyaluronzuur ideaal. Een vette huid heeft het meeste profijt van een lichte, olievrije formule. Voor een gecombineerd huidtype zou je kunnen overwegen twee crèmes te gebruiken, een lichtere voor vette zones en een rijkere voor drogere zones op het gezicht en het decolleté.

  Voor een gevoelig huidtype zijn hypoallergene crèmes met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera geschikt. Voor een rijpe huid zijn anti-aging crèmes met retinol en vitamine C ideaal om fijne lijntjes te verminderen en de elasticiteit te verbeteren. De meeste anti-rimpel crèmes van L’Oréal Paris zijn geschikt voor alle huidtypes. Hieronder een handige richtlijn om te bepalen welke anti-rimpelcrème van L’Oréal Paris waarschijnlijk het beste bij jouw huid past.

  Anti-rimpelcrème tegen rimpels en voor meer stevigheid

  De Revitalift lijn van L'Oréal Paris is een ideale behandeling als je huid naast hydratatie ook verzorging behoeft die het verlies aan stevigheid tegengaat. Naarmate we ouder worden kunnen we namelijk niet alleen lijntjes en rimpels zien, maar kan de huid ook zijn veerkracht en stevigheid verliezen. Voor het beste resultaat verzorg je jouw huid dagelijks in onderstaande volgorde:

 • Eerste stap: Revitalift Classic Serum
 • Breng dit serum aan op een gereinigde huid. Het serum heeft een extra hoge concentratie aan effectieve ingrediënten die ervoor zorgt dat je huid een oppepper krijgt en dat je dagcrème en nachtcrème nog beter kunnen intrekken.

 • Tweede stap: Revitalift Classic Oogcrème
 • Speciaal voor de oogcontouren die kwetsbaarder worden naarmate we ouder worden. Deze oogcrème verzorgt de gevoelige huid rondom de ogen en pakt kraaienpootjes aan.

 • Derde stap: Revitalift Classic Dagcrème
 • Hydraterend en verstevigend, beschermt deze dagcrème de huid gedurende de dag tegen schadelijke invloeden van buitenaf waardoor rimpels kunnen ontstaan. Deze dagcrème is ook verkrijgbaar met SPF 30.

 • Vierde stap: Revitalift Classic Nachtcrème
 • Deze nachtcrème voor het slapen gaan bevat extra voedende bestanddelen die helpen de huid ‘s nachts te herstellen, en bovendien heeft dit product een stimulerend effect op de celregeneratie.

  Anti-rimpelcrème tegen rimpels en pigmentvlekken

  Als je je vooral zorgen maakt over rimpels en pigmentvlekken, vind je de beste antirimpelcrèmes om deze problemen te bestrijden binnen de Revitalift Laser-lijn van L'Oréal Paris. De producten van Revitalift Laser X3 hebben een drievoudige werking, waarbij ze zorgen dat rimpels zichtbaar verminderd worden, de huid steviger aanvoelt en de huid er gezonder en stralender uitziet. Zo zou je routine eruit kunnen zien:

 • Eerste stap: Laser X3 Pure retinol Nachtserum
 • Een krachtig nachtserum met retinol en een formulering waarbij die retinol vers en puur blijft. Een krachtig anti-aging concentraat.

 • Tweede stap: Laser X3 Nachtcrème
 • Een anti-rimpel nachtcrème met drievoudige werking: de formule vermindert rimpels, helpt de huid gladder te maken en stimuleert het herstel van de huid. Er bestaat ook een variant voor overdag, plus één met SPF.

  Anti-rimpelcrème tegen rimpels en voor meer volume

  Merk je dat je vooral definitie en volume in het gezicht aan het verliezen bent, kies dan voor verzorging die helpt met stevigheid zoals de Revitalift Filler [+ Hyaluronzuur] verzorgingslijn. Deze formules werken tegen rimpels en verstevigen het huidweefsel. Een stappenplan:

 • Eerste stap: Revitalift Filler Anti-Rimpel Serum
 • Breng twee, drie druppels aan op een schoon en droog gezicht en hals.

 • Tweede stap: Revitalift Filler Oogcrème
 • Geschikt voor zowel 's ochtends als 's avonds mag een dunne laag hiervan worden aangebracht op de oogcontouren. Deze oogcrème bevat een hoge concentratie hyaluronzuur en pakt rimpels rond de ogen gericht aan.

 • Derde stap: Revitalift Filler Dagcrème 
 • Een dagcrème die hydrateert en rimpels en lijntjes zichtbaar opvult. Daarnaast beschermt de dagcrème de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

 • Vierde stap: Revitalift Filler Nachtcrème 
 • Een nachtcrème die extra voedende bestanddelen bevat die helpen om de huid ‘s nachts te herstellen.

  Tips voor het gebruik van anti-rimpelcrème

  Een anti rimpel creme is vaak het laatste product dat je gebruikt in een verzorgingsroutine. Reinig de huid eerst goed, gebruik eventueel een toner, een exfoliant, een serum en dan pas de crème. Gebruik ongeveer een hazelnootje product en masseer dit zachtjes in de huid.
  { "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/anti-rimpel-creme-werking-ingredienten-en-effectiviteit" }
  { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/anti-rimpel-creme-werking-ingredienten-en-effectiviteit", "name": "anti-rimpel-creme-werking-ingredienten-en-effectiviteit" } } ] }