BB, CC en DD creams: we zien door de bomen het bos niet meer!

Eerst was er alleen BB cream, maar al gauw werden CC creams geïntroduceerd en het wordt steeds ingewikkelder om deze producten uit elkaar te houden, laat staan om de juiste keuze te maken voor jouw huid. BB, CC en zelfs DD creams... Wat wordt er met al die letters bedoeld? Wij helpen je graag om deze nieuwe generatie beauty-musthaves beter te begrijpen!

TIP
1

BB cream om imperfecties te minimaliseren

De BB cream ('BB' staat voor Blemish Balms) bestaat al jaren en was als eerste in Europa te koop. Deze crème tegen onzuiverheden is een Aziatische uitvinding. De crème werd ontwikkeld om Koreaanse vrouwen er perfect uit te laten zien na een cosmetische ingreep. BB cream is een vochtinbrengende crème en make-upformule in één. Het product hydrateert, kalmeert, beschermt tegen de zon én egaliseert de huidskleur. Er bestaan zelfs BB creams voor het lichaam. Kortgezegd camoufleert BB cream oneffenheden zoals rode vlekken, ouderdomsvlekjes, een doffe huidskleur en puistjes. BB creams hebben een echte alles-in-één formule! Iedereen die een natuurlijk egale en stralende huid wil zou BB cream moeten gebruiken. Kies een lichte kleur als je de huidskleur wilt egaliseren of juist een wat donkerdere kleur voor een subtiel zonnige look.
TIP
2

CC cream voor een egale huidskleur

CC cream ('CC' staat voor Color Control) is de grote zus van de BB cream. Deze crème heeft dezelfde eigenschappen als de BB cream maar pakt bovendien pigmentproblemen aan, zoals een ongelijkmatige huidskleur en rode vlekken. Een CC cream kan op alle huidskleuren worden gebruikt dankzij de pigmenten die vrijkomen zodra de crème wordt aangebracht. CC cream is in feite een kleurcorrector: een herstellende en verhelderende behandeling in één. Gebruik bij een vale huidskleur een mauve tint, bij donkere kringen de kleur geel, bij rode vlekken gebruik je groen en voor een mooie glow gebruik je oranje. Iedereen die last heeft van een vlekkerige huid of snel blossen op de wangen krijgt, zou CC cream moeten gebruiken.
TIP
3

DD cream om de opperhuid te beschermen

DD creams ('DD' staat voor Daily Defense) zijn relatief nieuw in het segment. Een DD cream heeft dezelfde eigenschappen als BB en CC creams maar is daarnaast speciaal ontworpen om de opperhuid te beschermen en functioneert daarmee als een bodyguard voor jouw huid.


DD creams zijn vloeibaarder van structuur, hebben een hogere SPF-beschermingsfactor en bevatten actieve ingrediënten die zijn ontworpen om de natuurlijke barrière van onze huid te versterken. Iedereen die zijn huid het hele jaar door dagelijks tegen de zon wil beschermen én mensen die in een vervuilde omgeving wonen of werken, zouden altijd een DD cream moeten gebruiken.