HeaderBlauweOgen 2000x900px

Beauty basisregels: De 5 make-up blunders die je echt moet afleren

Tijdgebrek, te moe, geen zin, slecht advies opvolgen... het is niet makkelijk er altijd goed uit te zien - maar soms zijn we onze eigen ergste vijand als het gaat om het realiseren van een optimale look.

Dat kan zo niet langer! Hier volgen 5 voorbeelden van echte make-up blunders die je koste wat het kost hoort te vermijden!

TIP
1

Je huid niet reinigen voor het slapengaan

Na een nachtje uit kom je in de vroege uurtjes thuis - je bent moe en je hebt er absoluut geen zin om je make-up te verwijderen. Je valt uitgeput neer in je bed, met je make-up nog op... Dat is een grote fout! De enige manier om een stralende huid zo lang mogelijk te behouden is door je huid regelmatig te reinigen. Onze huid herstelt zichzelf 's nachts.

Gun jouw huid de nodige ademruimte door je foundation te verwijderen. Zo voorkom je dat je het verouderingsproces van de huid versnelt.

TIP
2

Denken dat foundation je huid hydrateert

Denk jij dat je foundation een vochtinbrengende crème kan vervangen? Sorry, maar dat is zeker niet het geval! Je huid wordt alleen gehydrateerd door een verzorgingsproduct met een speciaal daarvoor ontwikkelde formule met actieve hydraterende bestanddelen. En deze crème kan naast hydraterend effect, ook een anti-rimpel, anti-aging, matterend, of anti-vermoeidheid effect op je huid hebben. Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème - welke je ook kiest - voordat je jouw make-up aanbrengt, is een essentiële stap in elke huidverzorgingsroutine.
TIP
3

Niet zorgvuldig de juiste foundation kiezen

Je huid voelt gewoon wat plakkerig aan, dat is niet het einde van de wereld, toch? Je huid ziet er een beetje oranje uit. Maar ach, het geeft wat kleur aan je uitstraling. Is het niet? De gouden regel: welke textuur je ook kiest, breng nooit een foundation aan die donkerder is dan jouw eigen huidskleur.

TIP
4

Barstjes en kloofjes in je lippen niet verzorgen

Dacht je dat een beetje lipstick voldoende is om je lippen aantrekkelijk te maken? Fout! Ten eerste, lipstick aanbrengen op droge lippen zal jou net het tegenovergestelde effect geven. Ten tweede, lipstick is niet gemaakt om droge, gebarsten of pijnlijke lippen te verzorgen. Geef je lippen daarom eerst een milde scrub om dode huidcellen te verwijderen en breng daarna een laagje verzorgende lippenbalsem aan, in plaats van lippenstift.
TIP
5

Je wenkbrauwen te veel willen bijwerken

Ben je geen grote fan van dikke wenkbrauwen met borstelige wenkbrauwhaartjes? Dan heb je vast vaak je pincet erbij gepakt om je wenkbrauwhaartjes weg te plukken. Dit lijkt een goed idee, totdat je ziet dat je teveel haartjes hebt weggeplukt. En helaas, wenkbrauwen hebben tijd nodig om terug te groeien. En dat kan lang duren. Ga dus voorzichtig om met je wenkbrauwen. Zorg voor een nette boog die je binnen- en buitenhoek van je oog overbrugt. Deze tactiek is bepalend voor een mooie en natuurlijke look.