De 5 beste make-up tips voor vrouwen met blauwe ogen

Heb jij blauwe ogen en wil je weten welke oogschaduw hier het best bij past? Je hebt geluk, want op make-up gebied kun je veel hebben. Toch zijn er vijf kleuren die jouw ogen gegarandeerd laten stralen.

TIP
1

Grijze oogschaduw houdt het subtiel

Wil je je oog make-up graag rustig houden? Met grijze oogschaduw zoals de L’Oréal Paris Color Queen on Top laat je je ogen sprankelen, zonder dat het te overdadig wordt. Ga voor een pastelblauwe tint op je oogleden en zorg voor een mooi contrast door een zwarte mascara of eyeliner te gebruiken.
TIP
2

Briljant brons zorgt voor helderblauwe ogen

Als je juist op zoek bent naar een opvallende ooglook, dan laat een bronskleurige oogschaduw van L'Oréal Paris Color Queen fighter met een oranje ondertoon je ogen spreken. Dit komt doordat oranje en blauw complementair aan elkaar zijn. Ze staan recht tegenover elkaar in de kleurencirkel. Door bij blauwe ogen een bronskleuren te gebruiken lijken je ogen helderder en komen je blauwe kijkers nog beter uit.
TIP
3

Koper is een warme kleur die goed bij blauwe ogen past

Naast bronskleurige oogschaduw, zijn ook koperkleuren een perfecte match voor blauwe ogen. Breng bijvoorbeeld een koperkleurige oogschaduw aan in de bovenste hoeken van je oogleden of gebruik hem als een eyeliner, net boven je wimperrand. Ook een goud-perzikkleurige oogschaduw zoals de L’Oréal Paris Color Queen extraordinaire werkt heel goed. Voor een wat dramatischer effect, kun je de koperen oogschaduw ook over je hele ooglid aanbrengen. Mooi als avondmake-up, wanneer je je ogen extra wilt accentueren.
TIP
4

Blauwe eyeliner laat jouw ogen het mooist uitkomen

Als je blauwe ogen hebt, kan een zwarte eyeliner nogal hard overkomen. Een blauwe eyeliner is in dat geval vaak een betere optie en zorgt voor een warme uitstraling. Vind je een blauwe eyeliner te opvallend? Je hoeft niet voor een felle knalkleur te kiezen. Een donkerblauwe eyeliner is ingetogen, maar geeft je ogen nét even wat meer definitie.