What Is Global Anti Aging Hero

Het geheim achter anti-aging serums

Anti-aging serums zijn een essentieel onderdeel van onze beauty routines. Serums zitten boordevol actieve ingrediënten en zijn daarmee opvallend effectief. Wat zijn de geheimen van een serum?

TIP
1

Een flinke dosis hydratatie

Allereerst geeft een serum je huid een boost aan water – en zoals bekend is hydratatie essentieel voor een mooie huid. Een serum is rijk aan watercomponenten en dat maakt de textuur ultralicht. Hierdoor worden actieve ingrediënten snel en optimaal door de huid opgenomen. Alle actieve ingrediënten in een vochtinbrengend serum zijn in water oplosbaar. Serums bevatten een hoge concentratie hydraterende ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur met een hoog molecuulgewicht. Een flinke dosis hydratatie = zachte, soepele en frisse huid.
TIP
2

Actieve ingrediënten tegen rimpels en voor meer volume

Hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht, verkregen door biotechnologie, baant zich een weg door de huidlagen. Diep in de epidermis geeft hyaluronzuur de huid voluime door de aanvoer van water te verzorgen. Ook wordt de productie van reeds in de huid aanwezige hyaluronzuur door de huidcellen gestimuleerd, waardoor de huid er glad en stevig uitziet en meer volume krijgt. Retinol (verkregen uit vitamine A) helpt bij de regeneratie van huidcellen. Vitamine C is een krachtige antioxidant die vrije radicalen neutraliseert. In anti-rimpel serums komt ook vaak de krachtige antioxidant resveratrol voor. Resveratrol heeft een beschermende werking en stimuleert bovendien de natuurlijke productie van antioxidanten door de huid. Ten slotte blijft dankzij resveratrol de stevigheid van de huid behouden, doordat het slijtage van ondersteunende vezels in de huid voorkomt. Omdat resveratrol erg lichtgevoelig is, moet je er wel een zonnebrandcrème bij gebruiken. Gebruik Pro-xylane voor een volledig effect. Pro-xylane is een goed middel tegen slappe, dunner wordende huid, rimpels én droge huid.
TIP
3

Correctors tegen donkere vlekken

Niacinamide of vitamine C reguleren de aanmaak van melanine. LHA stimuleert de opperhuid om te gaan vervellen. Alle drie deze ingrediënten gaan donkere vlekken op het huidoppervlak tegen.
TIP
4

Siliconen

Dankzij siliconen werkt een serum direct na het aanbrengen. Siliconen maken het huidoppervlak glad waardoor het licht kan reflecteren. Het is een grote familie moleculen, in de vorm van een pasta of juist een poeder. Als ze slim met elkaar gecombineerd worden kunnen sommige siliconen zelfs zorgen voor een 'soft focus'-effect. Siliconen doen zeker niet onder voor parels. Voor een stralende huid met een mooie glow.
TIP
5

'Niet-essentiële ingrediënten'

Let bij het kiezen van een anti-aging serum goed op het aantal niet-essentiële ingrediënten.