Enjoy A Ten Minute Volumising Facial Massage Hero

De ultieme huidverzorgingsroutine voor de droge huid

Onze huid bestaat voor 70 procent uit water, waarvan 25 procent in de epidermis (de buitenste laag van de huid). Helaas kan deze huidlaag met de jaren erg dun worden, waardoor het water verdampt. Het resultaat ? Een droge huid.

Heb ik een droge huid? Een droge huid kan strak aanvoelen en huidverzorgingsproducten zeer snel absorberen – een droge huid is een dorstige huid! Ook dunne lijntjes rond de ogen kunnen duiden op een droge huid. De oorzaken ? Een droge huid wordt veroorzaakt door externe invloeden zoals vervuiling, blootstelling aan de zon, centrale verwarming en tabak. Ook het gebruik van agressieve cosmetische producten, met name anti-acneproducten die niet geschikt zijn voor de specifieke behoeften van de huid, kunnen zorgen voor een droge huid.
TIP
1

Reiniging

Reinig je huid 's ochtends en 's avonds met een zacht product. Gebruik 's ochtends een hydraterend reinigingswater. Gebruik 's avonds een verzorgende crème om alle sporen van make-up te verwijderen en het vochtgehalte van de huid te verhogen. Gebruik een pH-neutrale reinigingszeep om de huid zorgvuldig schoon te maken. Een pH-neutrale reinigingszeep respecteert het evenwicht van de lipidenbarrière. Spoel als laatste je hele gezicht royaal met thermaal water. Thermaal water is verrijkt met mineralen. Het kalmeert, verzacht en hydrateert de huid.
TIP
2

Hydraterend serum + crème: de perfecte combinatie

Een hydraterend serum gevolgd door een vochtinbrengende crème is van onschatbare waarde voor de droge huid. Kies producten die verrijkt zijn met water, hyaluronzuur, melkzuur en suikers. Wil je een meer natuurlijke samenstelling, kies dan voor aloë vera-gel. Serum heeft een lichte textuur, dringt snel in de opperhuid en bevordert de hydratatie. Zorg ervoor dat de crème niet al te rijk is. Zo kunnen alle hydraterende stoffen uit de crème goed worden opgenomen en kan de huid blijven ademen. Kies indien mogelijk overdag voor een crème met SPF. Breng 's avonds een rijkere vochtinbrengende crème aan, om je huid te verwennen. De huid wordt onmiddellijk gehydrateerd en blijft soepel en zacht.
TIP
3

Huidverzorging voor de oogcontouren

Om fijne lijntjes te voorkomen breng je 's ochtends en 's avonds een speciaal product voor de ogen aan op de zone boven de jukbeenderen. Een product voor de oogcontouren is verrijkt met dezelfde actieve ingrediënten als de hiervoor genoemde huidverzorgingsproducten. De ultra-delicate en gevoelige huid in rondom de ogen wordt beschermd en langdurig gehydrateerd. Je ziet er 's ochtends jonger en frisser uit!