De voordelen van collageen voor onze huid

Collageen is een integraal onderdeel van de cellen van ons lichaam. Het is ook een cosmetische krachtpatser. Lees hier alles wat je moet weten over collageen en hoe het onze huid helpt.

TIP
1

De rol van collageen in ons lichaam

Collageen is een eiwit dat van nature aanwezig is in onze huid, botten en pezen. Het werkt als een soort lijm die ons huidweefsel en organen aan elkaar plakt. Het regelt ook hydratatie, veerkracht, elasticiteit en soepelheid.
TIP
2

Collageen en onze huid

Collageen houdt onze huid stevig, soepel, gehydrateerd en vol. Het stimuleert de regeneratie van huidweefsel. Dit betekent dat het een krachtig hulpmiddel is om veroudering tegen te gaan. Helaas hebben collageenproducerende fibroblasten vanaf ongeveer 25 jaar moeite om bij te blijven. Dat verklaart waarom de huid doffer en slapper wordt.
TIP
3

Collageen in crèmes

Crèmes die collageen bevatten, helpen tekenen van veroudering van de huid te bestrijden. Het veroorzaakt geen wonderen, maar de natuurlijke liftende werking helpt onze huid glad en strak te houden. Het geeft onze huid een ondersteunende 'cosmetische lift'. Collageen hydrateert onze huid, maakt onze gelaatstrekken voller, vermindert lijntjes en rimpels en herdefinieert onze gezichtscontouren. Onze huid blijft soepel en elastisch.
TIP
4

Een gezichtsmasker van collageen

De egaliserende en verstevigende eigenschappen van collageen maken het ideaal voor gezichtsmaskers. Je kunt crèmemaskers vinden die je ongeveer een kwartier kunt laten zitten. Voor het beste resultaat scrub je eerst je gezicht, zodat de opperhuid al het goede van het masker kan absorberen. Je kunt ook een sheet masker op basis van collageen proberen. Leg het masker op je gezicht en laat het inwerken. Onze tip? Breng eventueel resterende crème aan op je hals en decolleté!