How To Choose The Right Concealer To Banish Dark Circles Hero

Donkere kringen en wallen: ontdek hoe je ze kan aanpakken

Of onze donkere kringen en wallen nu uitgesproken, erfelijk of slechts tijdelijk zijn, we willen allemaal voorkomen dat we er moe en verwilderd uitzien.

TIP
1

Donkere kringen versus wallen; wat is het verschil?

Beiden zijn tekenen van vermoeidheid en worden veroorzaakt door tabaksrook, vervuiling, alcohol en slaapgebrek. Ze kunnen ook erfelijk of leeftijdsgebonden zijn. Donkere kringen en wallen zijn echter erg verschillend onderling. Donkere kringen zijn het gevolg van een slechte bloedsomloop waardoor bloed zich ophoopt onder de ogen en de huid een blauw-violette tint krijgt. Wallen zijn echter het gevolg van vetophopingen onder de oogleden.
TIP
2

Wat kan ik eraan doen?

Verschillende problemen = verschillende oplossingen. Omdat donkere kringen een circulatieprobleem zijn, kan je het oplossen door je bloedsomloop een flinke boost te geven. Het is belangrijk om deze zone volledig te hydrateren, aangezien de huid extreem dun is. Breng dus dagelijks een oogcrème aan die actieve bestanddelen zoals cafeïne, aloë vera, gistextract en hulstwortel bevat. Bewaar het in de ijskast; de koude crème bevordert de bloedsomloop en vermindert ook eventuele zwellingen. De truc is om de crème in te masseren en zo de bloedsomloop in de huid te bevorderen. Of als je donkere kringen niet al te uitgesproken zijn, gebruik dan een roll-on applicator. Wallen onder de ogen hebben een heel andere behandeling nodig. De echte must-have om wallen te voorkomen? Een oogmasker dat wallen tegengaat. Een alternatief is de eeuwenoude truc om plakjes komkommer of een ijsblokje op gezwollen plekken te leggen. Wat make-up betreft, breng je best geen al te dikke foundation aan op donkere kringen of wallen. Deze voorkomen dat de huid kan ademen. Gebruik in plaats daarvan een BB of getinte crème. Als je kringen erg donker zijn, breng dan een concealer aan die een tint lichter is dan je huidskleur. Dit zal de huid helderder maken. Het effect is beter dan dat van een donkere tint. Neem een gezondere levensstijl aan door voldoende te rusten. Dit is een belangrijke stap om die glans op je huid te herwinnen.